Závislosť na jedle?

Príspevok v téme: Závislosť na jedle?
blueberry1706

Mám 16 a som tučná - trefný začiatok. V rodine obezitu nemám (nemalo by to byť dedičné), ale ak sa človek zamyslí nad tým, koľko toho do seba za deň napchám a že sa hanbím ísť cvičiť medzi ľudí, lebo by sa mi triaslo sadlo a fučala by som ako kôň, nie je prekvapivé, že som naozaj veľká. Meriam 1.73m a vážim asi 90kg. Pás 85cm, boky 111cm. Môj problém je, že nejem len vtedy, keď som hladná. Ja jem vždy, keď mám na to chuť - aj sedemkrát denne, a najviac mi "chutia" tie nezdravé veci. Jedenie je moja vášeň, dá sa povedať. Väčšinou nad následkami ani nemyslím, proste zoberiem lyžičku a pustím sa do Nutelly alebo zbaštím na jedno sedenie porciu sushi, dva banány a veľký plnotučný jogurt/100g čokolády a potom to zalejem Fantou alebo niečím podobným. Naozaj sa potrebujem z tohto seba-deštruovania dostať. Prosím vás, pomôžte.

Gima

Je to v tej časti, vedla chladiacich boxov, oproti v rohu kde sú čerstve mlieka v krabici a vyšší regál, úroveň hlava, sú umiestene umelohmotné flaštičky s názvom Vanila protein milk - žlté, choko protein milk - hnede. Pre mna sú drahé, dovolia mi ich kupiť iba občas, no ak máte dosť penez, tak odporúčam. Ja už aj tak kupujem len kefír a jogurty. Je to v tej istej časti obchodu. Teda za prvým regálom s ovocím. Treba hladať a čítať nápisy.

milucka

Gima ahoj.
Uz si tu neraz spominala ten proteinovy napoj z tesca (prichut vanilka a cokolada).
Prosim ta, kde to byva a pricom? Neviem, kde to mam hladat v tescu. Uz som to tam nie raz pozerala a nenasla som to. Pytala som sa aj predavacky a tiez mi nevedela poradit, zaviedla ma akurat tak k proteinovym tycinkam. Dakujem ti :)

tothehell

Piperine forte je taký istý odrb ako akékoľvek iné lieky na chudnutie, vyhodila som za to kopu peňazí a NEFUNGUJE TO!!! Konečne som si po rokoch kupovania asi všetkých možných liekov na chudnutie uvedomila, že žiadne lieky nefungujú, pomáha naozaj len ZMENA STRAVY A CVIČENIE!!!!!

munz

MartinaNZ to je otras, už aj 16-ročnej odporúčaš taký šmejd ako je piperine na chudnutie???
všetko ostatné ako pohyb, obmedziť bielu múku a sladké plus veľa vody je OK, ale podobné preparáty ani náhodou, sú to zbytočne vyhodné peniaze

Gima

No ked si uvedomuješ tie chyby v stravovaní treba už len vylúčiť, tie ktoré ti spôsobuju neprijemnosti. Teda nekonbinovať viacej druhov( sladke, slané, mliečne) Medzi hlavnými jedlami by mal byť 3 hodin. odstup. Posledne jedlo by malo byť o 20 00 hod. Samozrejme zvýš príjem ovocia a zeleniny a mliečne produkty. Jogurty, syry, kefír, celozrnne pečivo, srvátka alebo protein. Možno ho dostať z internetu, ten je drahsí, no ja kupujem z teska za pár eur. Ten dokáže naštartovať organizmus k chudnutiu. Protein Vanila a Protein chokolate. Dalej mi pomaha pri chudnutí aj zavarany ananas a samozrejme pohyb po čerstvom vzduchu. Super su aj špaldove chlebíčky.Pi dosť čaju, hocijaky, človek by mal vypiť ľ l vody alebo čaju za deň.

MartinaNZ

ahoj skus si zacat robit prechadzky stale dlhsie a dlhsie a aj stale rychlejsie a rychlejsie tempo a uz klasicky skus aj obmedzit pecivo a mastne jedla ako klobasky a ine pochutinky, ked cukor tak len z ovocia ci medu a hlavne s mierou ;) a skus si aj nieco co ti chudnutie urychli a to piperine forte ktore uzivam ja je paradne a kilecka ti pojdu dole