rozchod kvôli rodičom

Príspevok v téme: rozchod kvôli rodičom
lolo454

Zdravím vás. Chcela by som vás poprosiť o názor. Mám 20 a stretla som staršieho muža 37r. Tak môj príbeh. Zo začiatku sme boli skvelý priatelia, dá sa povedať sadli sme si, povahovo aj myslením. On bol dosť skúšaný životom a ja som si tiež zažila svoje. Ešte aj naša minulosť bola takmer rovnaká. Rozprávali sme sa o všetkom, bol mojim priateľom. Vždy sa ku mne správal z úctou, láskou, bol milý, pozorný. Je to skvelý chlap ktorý ma už v tom čase miloval. U mňa to trvalo pár mesiacov neskôr než som zistila že ho naozaj ľúbim. Náš vzťah bol nádherný, plný lásky, nehy. Keďže sme vyrastali v rodinách kde nám láska nebola dávaná my sme si ju vynahradzaji. Zažila som sním prvé milovanie. Všetko ako z rozprávky ale... Moja rodina, keď to zistili spikli sa proti mne. A podarilo sa im to- rozišli sme sa. Možno sa ma budete pýtať že prečo som ukončila vzťah? Od môjho detstva o všetkých dôležitých rozhodnutiach rozhodovali rodičia.Nikdy sme neboli vychovávaný v slobodnej vôli. Čo sa im nepáčilo bolo zakázané.Nehovorím že sú to zlý rodičia, hlavne pre ocka som bola vždy jeho dievčatko až kým som nezačala dospievať, z mamou je to horšie. Stále sa so mnou hádali, presviedčali mňa, vyhrážali že mi vybavia aby som odišla z roboty. A ja som typ človeka ktorý sa strašne bojí , keď som pod stresom a tlakom tak zo všetkého cúvam. Nadávali naňho pretože chcel spáchať samovraždu, kvôli mne že je to magor a má sa ísť liečiť a nie chodiť okolo mňa. A tu som im ja vykričala že kde boli tie 3 roky čo som trpela depresiami, utápala som sa v liehu, fajčila , skúšala drogy, kde boli keď som sa rezala a koľkokrát som chcela skočiť pod auto ale nemala som tú silu. A ich odpoveď na to : sklamala si nás, mama mi povedala že ľutuje že ma vlastne porodila. Koľkokrát mi nadávala že som ku*va a že sa chodím iba ku*viť a pri tom som bola panna. Od matky to bolí. A ja som pre nich stratila skvelého chlapa. Najhoršie je že on býva odomňa strašne ďaleko. Jeho rozchod dal strašne dole. Povedal mi že sa už nechce takto trápiť, mal veľa vzťahou ale až pri mne zistil čo je láska. Bojím sa že si kvôli mne niečo urobí.

baby123456

ahoj autorka nieje nič horšie ako ked sa rodina stará do vztahov manželstiev a podobne! preto ľudom ked napríklad bývajú u svokry to totálne skazí manželstvo a vedie to k rozvodu. Tiež by som ti poradila čo najskôr sa osamostatni ! ja som ani na vysoku skolu neisla aby som si od 18 uz zarabala na seba sama.. u mna bol ale dovod trosicku iny... nasi sa rozviedli a my sme museli s mamou ist byvat k starym rodicom maminej mame a tam to bolo peklo. babka nam robila stale naprieky neustale z nas robila certov popritom sme jej nic nerobili vycitala nam ze sme nechcem povedat co no proste hroza.. teraz ked mam prenajaty byt zijem si paradne robim sama na seba a mam pokoj. je to skvele poradila by som ti chod pracovat do bratislavy napriklad skus si ako ti ide iny zivot :) najst si pracu v inom meste bude super vyhovorka nato aby si odisla :) drzim palceky :)

evuška

ako ti tu už radili všetci....prvé čo by si mala spraviť : odsťahovať sa ...to ti prospeje, začneš byť samostatná, rodičia sa ukľudnia aj ty a všetko bude lepšie...ja som to tak spravila a neviem si to vynachváliť...žijem si svoj život a nie aby rodičia žili za teba....dúfam, že si tieto rady vezmeš k srdcu a posnažíš sa zmeniť určité veci v živote. držím palce :)

lolo454

Ja som sa s nimi o všetkom už bavila. Sadli sme si všetci za stôl. A len som začala, že sa ľúbime a oni katastrofa. Mama vrešťala, vynadala mi, povedala : ľutujem že som ťa porodila. Ja ich chápem že majúo mňa strach veď sú to moji rodičia, je starší o dosť ale ja už teraz pri nich žijem život stareny. Ak náhodou nie je ten "pravý" tak na to musím prísť sama.

lolinka

Ja ta chapem, tiez som to tak mala. Ked si vychovavana tak, ze musis posluchat, tak mas strach sa vzopriet a presadit si svoje. Ja som mala doma ine peklo ked som neurobila co po mne chceli, matka ma vyhadzovala z domu a niekedy aj vyhodila, ale to som mala len 14 rokov, takze o nejakom osamostatneni vtedy este nemohla byt ani rec. A tiez robila strasny krik a mne peklo zo zivota, ked som sa jej v niecom vzoprela, cele dni na mna chodila vrieskat, trieskala s dverami, nemala problem ma zbit a otec tiez. Vzdy som mala pocit, ze nezijem svoj zivot, ze ho za mna zije niekto iny (matka), ja som nemala najmensie pravo o sebe rozhodovat. A ked som dospela, stale po mne kricala, ze kym byvam v jej byte, tak budem posluchat, inak mam vypadnut. Ja by som aj vypadla, hrozne som to chcela, ale v mojej prvej praci som zarabala tak malo, ze mi ledva zostalo na prezitie. Nezakazovala mi ale odist z domu, prave naopak, vyhadzovala ma. Ty mas vyhodu, ze uz si dospela a mas pracu, takze odist mozes, ci sa im to paci alebo nie. Ak tvoja matka takto vyvadza, tak to urob tajne, proste si hladaj nejaky podnajom a az ho najdes, zbal sa vtedy, ked nikto nebude doma, nechaj im listok s odkazom, adresu im ale radsej nenechavaj. A jednoducho odid. Tvojej matke moze byt jedno kam si isla, ci k priatelovi alebo sama do podnajmu. Ono je mozne, ze ked budes byvat dlhsie bez nich, tak sa vase vztahy trocha ukludnia. U mna to tak tiez bolo, s matkou proste byvat nemozem, to je peklo, ale ked byvam sama a pridem len obcas na navstevu, tak je to bez problemov.

lolo454

Ja som sa aj chcela odsťahovať do prenájmu a ich reakcia: že to nikdy, že idem za ním a pritom som chcela žiť sama, zjazdili ma pod zem , a ja som nikde neodišla. Ono to je dosť divné na mne, že sa nedokážem rozhodovať sama a to je veľká chyba. Môj život by sa dal povedať jednou vetou: Sima urob, Sima urobí. A to všetci hlavne moja rodina využíva že som nerozhodná.

lolinka

No neviem ci je toto muz pre teba, napriek jeho veku mi pride nezrely. Mal mnozstvo zien, uz to by ta malo varovat a to, ze si jeho jedina skutocna laska, to hovori urcite kazdej. Tiez jeho reakcia na vas rozchod, ze spacha samovrazdu nesvedci o tom, zeby mal svoj zivot pod kontrolou. 37-rocny by mal byt uz vyzretejsi a ustaleny. Aj to, ze si nasiel o takmer polovicu mladsiu partnerku svedci o jeho nezrelosti, jeho rovesnicky by o takeho zaujem nemali a mozes hadat preco. Mlade baby sa lahko oblbuju. Ale chapem, ze si k nemu tak prilnula, kedze doma mas peklo. Pises, ze mas pracu, tak sa skus osamostatnit, prenajmi si hoci len jednu izbu vo vacsom byte, hocico bude lepsie jak znasat taketo ponizovanie od matky. Mozno ked budes dlhsi cas z domu, tak sa aj tvoji rodicia ukludnia a budete mat lepsie vztahy. Len s nimi nemozes byvat. No a o tohto frajera myslim ze nemusis mat strach ze si nieco urobi, mal uz mnozstvo zien, s ktorymi sa rozisiel a nikdy si nic neurobil tak si neurobi ani teraz. Je od neho dost podle ze ta takto vydiera samovrazdou, ako keby si nemala dost svojich problemov, on ti este prilozi. Len ta citovo vydiera.

Carny

Ahoj,
Jedine co mozno konstatovat je,ze si sa vzdala lásky kvôli čomu vlastne? Matke, ktorú je tak aj ťažko nazvať kedze Ti nadáva do ku...
Rodinu si nevyberies, ale svoj život áno.
Pozbieraj sa a naprav s priatelom co sa da. Si dospela, zariad si svoj zivot a bud chod s tym, kto Ta ma rad.
Ale pozor, preveruj, lebo ani to sa mi nezda uplne ok, ze 37-rocny chlap sa chce ma takéto samovražedné sklony. Ty musis vedieť, hlavne prevezmi zodpovednosť za svoj život a ži si po svojom.