Ako dlho ste cakali?

Príspevok v téme: Ako dlho ste cakali?
AfterEight

Ahojte,

priatel bol na posudkovej a tam mu priznali invalidny dôchodok.

Samozrejme, ze to hned zaslali do BA na "schvalenie" avsak uz je to skoro 80 dni a neprisla mu ziadna odpoved. Docitala som sa, ze zo zakona maju 60dni na rozhodnutie a ked si chcu predlzit lehotu na 90dni,musia o tom vopred informovat dotycneho (co sa nestalo).

Priatel sa nevie do BA dovolat (iba na infolinku, co nema v praci cas 15minut sa vykecavat s automatom).
Tak volal do sociálnej poistovne v nasom okrese a tam mu pracovnicka povedala, ze nech je radsej ticho, aby nerozhodli v jeho neprospech??!

Citala som si jedno forum a ludia pisali, ze ked sa informovali v BA, tak do tyzdna mali rozhodnutie. A ti co sa neozvali, tak cakali aj pol roka, rok.

Ake su Vase skusenosti? Ako by mal postupovat?

Dakujem

lolinka

Ja ti vela poradit neviem, ale co som poznala jednu babu tuto v BA a invalidny si tiez vybavovala, tak tiez to tak dlho trvalo, par mesiacov. Aj jej ho uz schvalili a furt jej neposielali peniaze. Neviem potom ako to nakoniec dopadlo, lebo uz s nou nie som v kontakte. Neviem ti bohuzial poradit, ci je lepsie cakat alebo ich otravovat, snad sa este niekto ozve, kto si to vybavoval a celym tym presiel. Ale dlhe cakanie je u nich evidentne normalne, proste nase lenive a neochotne uradnicky.