Ako dlho ste cakali?

Príspevok v téme: Ako dlho ste cakali?
AfterEight

Ahojte,

priatel bol na posudkovej a tam mu priznali invalidny dôchodok.

Samozrejme, ze to hned zaslali do BA na "schvalenie" avsak uz je to skoro 80 dni a neprisla mu ziadna odpoved. Docitala som sa, ze zo zakona maju 60dni na rozhodnutie a ked si chcu predlzit lehotu na 90dni,musia o tom vopred informovat dotycneho (co sa nestalo).

Priatel sa nevie do BA dovolat (iba na infolinku, co nema v praci cas 15minut sa vykecavat s automatom).
Tak volal do sociálnej poistovne v nasom okrese a tam mu pracovnicka povedala, ze nech je radsej ticho, aby nerozhodli v jeho neprospech??!

Citala som si jedno forum a ludia pisali, ze ked sa informovali v BA, tak do tyzdna mali rozhodnutie. A ti co sa neozvali, tak cakali aj pol roka, rok.

Ake su Vase skusenosti? Ako by mal postupovat?

Dakujem

AfterEight

tak predsa niekto napisal :)

My vzdy volame na infolinku 0800123123, to nam odporucila pani z nasej okresnej socialnej poistovne. Avsak aj ked je to bezplatne, cakali sme 15min najdlhsie a stale nam hovorilo,ze sme v poradi a ani jeden nemozme v praci tak dlho telefonovat.

Na ake cisla ty volas?
Kontaktny formular sme nevyuzili, lebo sme si mysleli, ze na to aj tak nikto neodpoveda. Myslis tento: www.socpoist.sk (co je na tejto stranke?)

Dakujem pekne

N-ika

Takto dlho by sa cakat naozaj nemalo. Problem s dovolanim nie je, staci si zavola infolinku a povedat ohladom coho volas a prepoja ta. Dovolam sa vzdy. Za dalsie, na ich webstranke je kontaktny formular, ktory ked vypises a pridas presne udaje tak sa dostane kam treba a do druheho dna ti odpisu alebo vyziadaju viac info a najdu tvoj spis. Ja som sa tak uz asi trikrat informovala o dochodku, PN a OCR...
Vzdy mi slusne odpisali aj odpovedali.

adka///

A este k tejto teme ,prosim ta keby mne toto povie ta soc.pracovnicka v tom momente podam staznost pre boha kde sme.Nedajte sa oblbnut a urcite napiste na socialne nech vam to vysvetlia .Drzim palce.

adka///

Nech priatel nevola ale nech napise do poistovne ,mne raz bolo povedane ,ze ked vyvolavam to je akoby kricim do vetra ,aleked napises a posles doporucene ,tak sa mas cim preukazat a oni ti musia odpovedat .

AfterEight

Mal nador na mozgu a ma aj nejake následky (nebudem specifikovat). No len mna zaskocil pristup pracovnicky, ze ked sa clovek bude zaujimat, ze to bude prenho zle....

A tych 90dni je zo zakona dane, ze musia predtým pisomne upovedomit, ze si tu lehotu predlzuju.

Aj ked ste mi teda neporadili, dakujem aspon za vyjadrenie

mam56

Asi budete musieť čakať tri mesiace. Všetko vám vyplatia so spätnou platnosťou. Môže sa stať aj taká vec, že keď mu príde rozhodnutie, tak už nebudú mať tam ani peniaze.
A čo sa mu stalo, že mu schválili dôchodok, ak sa smiem opýtať?