Zavraty, pocit nekoncentrovanosti, nestabilita pri chodzi

Príspevok v téme: Zavraty, pocit nekoncentrovanosti, nestabilita pri chodzi
Dannyboy

Zdravim, mam 38 r, admin zamestnanie. Od augusta trpim zavratmi, resp. skor nestabilitou a neistotou pri chodzi. Nemam klasicke rotacne vertigo. Priznaky su: tahava bolest koze (skalpu) hlavy, skor jednostranne, nasledna boleste resp. pocit plnosti za ocami a pri koreni nosa. Tlak na ramena a trapezy ako aj pocit “plnosti” v hlave. Pocit ako keby ste v celej hlave mali nejaky “sajrajt”. Hlava ma neboli, nemam migreny. Zvlastne je, ze sa mi stav zhorsi vzdy PO JEDLE resp, po komkolvek naplneni zaludka. Staci aj pohar s vodou. Okamzite mi telo otazie, dostavi sa tlak do hlavy a ramien a ja sa zacnem motat – tzn. Neschopnost chodit rovno. Okrem toho mam staly pocit nekoncentrovanosti, unavy, zabudania…Mam za sebou vsetky mozne vysterenia, vestiularne ORL vystrenie- nesvedci o ORL poruche str. Ucha, MR mozgu – negat, MR-krcnej chrbtice – skolioza, spina bifida, neurologovia to uzvreli ako cervikokranialny syndrome s moznou tenznou cefaleou, prip. Vestibularnou migrenou. Bral som 3 mesiace Betaserc, Tebokan, Stugeron, horcik… Ja vsak nemam pocit je je to od krcnej chrbtice, pretoze zakladnym signalom je u mna prijem potravy resp. dodanie co I len 2 dcl vody do zaludka.Okamzite nastava utlm, zavrate, slabe videnie, nekoncetrovanost, tlak a pnutie v hlave. Kadzemu lekarovi to hovorim, ale nikto tomu nevenuje pozornost. Cvicim na krcnu chrbticu cviky, pre pripad ze by to bolo od krcnej ale to mi zatial nepomaha. Chcem pochopit suvis medzi zaludkom a zavratmi. Zaludok ako taky ma neboli, chute mi jest, viem vsak ze mam vela kysleiny a preto beriem omeprazol. Ma niekto nejaky napad co by to mohlo byt? Niekde som tu na webe cital ze by to mohla byt infekcia v nosovych dutinach, tak som vyskusal Solmucol – ziaden efekt. Hoci po jedle sa mi vzdy upcha nos a mam vela hlienov. DO hodiny to vsak prejde a hlieny aj zavraty ustupia. Alergia? Histamin? Ma niekto nejaky napad?

ondrej5555

Ako si dopadol po rokoch. Mam podobny problem a nejak s tym bojujem a zistujem dva mesiace a zatial bezvysledne. Pred 2 mesiacmi som sa v noci okolo druhej zobudil s tazkym toc3nim hlavy jak po poriadnej alkoholickej akcii. Nevedel som lezat musel som len sediet. Akonahle som si zas lahol tocaky zacali. Nejak som zaspal v sede a po prebudeni som bol v pohode. Povedal som si ze to bol varovny signal a zacal som po zhruba tyzdni chudnut. Tu nastava moj problem. Vylucil som vsetko nezdrave ale spolu s dietou som zacal pozorovat ze nejak ma mota. Proste pri chodzi pocit akoby do mna narazal silny vietor a ja som sa musel snazit udrziavat stabilitu aby som isiel rovno. Aj ked lezim a zdvihnem ruky mam pocit akoby som ich mal slabe resp. Mam pocit akoby som inac citil gravitaciu. Neviem po dvoch mesiacoch co mi to sposobuje. Mam sedave zamestnanie 8 h vkuse sedim. Chrbtica ma boli cela od krcnej cez hrudnu az po driekovu. Ale nie tak zeby som bol nejak paralizovany. Orl vysetrenie zatial v pohode az nato ze mam stale zanesene dutiny kedze mam chronicku rintidu. Ale tu mam roky. Doktorka mi povedala aby som si preplachoval nos slanou vodou. Lenze ked preplachujem s kanvickou tak mi zacne praskat v usiach a na 15 20 min ma v nich zacne pichat ako pri zapale stredneho ucha. Tach som to prestal robit. Moj stav rovnovahy je niekedy lepsi niekedy musim viac korigovat ale nepodarilo sa mi odpozorovat co sposobuje zhorsenie. Aj sa mi zda ze slabsie vidim hlavne do dialky. Aj to mam pocit ze niekedy horsie a niekedy lepsie. Pozorujem to na spz tkach ked idem autom niekedy precitam niekedy vidim rozmazane. Uz v minulosti som mal diagnostikovanu tetaniu ale to preslo teraz po vystreni mi neurolog povedal ze mam slabu tetaniu lebo mi sklbu svaly a citim brnenie v nohach a v rukach. Ale to mozno je dosledok stresu z toho stavu. MR ukazalo ze mam nejake cisty v hlave, ale to ze je normalne, nic vazne a ze urcite mi nesposobuju moje starosti so stabilitou. Mam aj reflux kvoli hernni na pazeraku. Roky beriem nolpazu na znizenie kyseliny. Ale gastroenerolok vylucil ze by som mal nejaky nedostatok vtaminov. Neurolog ma poslal na rehabilitacie tak uvidim co z toho bude. Bol som na vysetrenie vng. To co sa robi starym ludom ked maju problem s rovnovahou. Vysledky este nemam lebo ma vysetrovala sestrecka a doktor to musi vyhdnotit. Ale sestricka mi ezavazne povedala ze som obstal dobre tak uvidim. No neviem ci sa tato sprava k tebe nejak dostane, ale rad by som vedel ze po rokoch ako si dopadol.

Vertigo

Škoda že som neskoro zaregistroval túto diskusiu. Absolútne chápem tvoje problémy pretože do detailov mám to isté. Neviem ako si pokročil s liečbou.Niektorí pri reakciách triafajú úplne mimo. Je mi úplne jedno či zjem klobásu alebo zeleninový tanier. Niekedy sú tebou opísané pocity tak silné, že sa nedá existovať. Žalúdok mám v poriadku.Nemám problém so žiadnym jedlom. Píšeš , že škodí aj pohár vody. To zas nie. Len po jedle hlavne keď ho zjem rýchlejšie. Ja by som to nespájal s chrbticou aj keď podobné príznaky spôsobuje cervikálne vertigo, ktoré mi diagnostikovali a robí mi veľké problémy od júna. Ale to po jedle mi trvá už 20 rokov. Takže poznám oboje. Žiaľ. Po jedle viem predísť problémom keď konzumujem veľmi pomaly. Aby sa dostalo čím menej vzduchu do traktu. Ten potom robí problémy. Bránicové cviky pomáhajú. Proste vzduch musí preč, potom tá ťažoba nemá takú silu. Na to som prišiel sám. Nenatrafil som na lekára, ktorý by poradil. Keď zareaguješ môžeme pokračovať.

Lion784545

Mas doma sprchu ? Ak ano, tak pusti teplu az horucu vodu na hlavu cca 15 minut potom na tvar/nos tiez zo 10 minut... potom skus poriadne vysmrkat nos, malo by to povolit pod tou vodou...

Moze sa jednat o chlamydie alebo mykoplazmy pneum, alebo i viry,,, nemas na mri v zavere latinsky vyraz: Cavum septum pelutidy... atd... to znm. problem s dutinami. :) a tie problemy mas z toho :) ale liecbu od dr necakaj :D ked pohladas najdes to tu, mne sa to zas pisat nece .

marekmarekmarek

Dobrý deň, ludia tieto priznaky svedcia o tetánii!!!!! treba ist na vysetrenie ku neurologovi, vysetrenie je spolahlive... potom to cele, co sa vam zacnete chapat... dlho som chodil po lekaroch, kym mi to zistili

Dannyboy

Dakujem vsetkym za ich rady...
@viva viva - to pnutie v hlave, resp. v pravej casti hlavy je skor svaloveho charakteru. Je to pocit ako keby vam niekto tahal polovicu sklapu hlavy. A vzdy sa to zacne zhorsovat vtedy, ked dam cokolvek do zaludka...staci aj voda. Niekedy si davam na tie zdurene sliznice Muconasal,ale to tak raz za tyzden....
@vitavi - zaujimavy nazor.Skusim. zacal som teraz ranajkovat vlocky s ovocim, skusim to rozsirit aj na dlasie veci o ktorych pises. Kyslu kapustu mam rad, takze sa ani premahat nemusim...
Viac-menej ale zacinam verit tomu ze tie problemy vychazdaju z mojej skoliozy teda z disbalansu svalov na mojom tele. Silna skolizoa sposobila, ze niektore svaly mam stiahnute, niektore zasa strecovane. Bol som u fyzioterapeuta, skusal ma vselijako natahovat, ziadne napravanie chrbtice ani trakcia, cisto iba natahovanie svalovych disbalancii v ramci mojho tela. Dnes som ovela rozbitejsi ako po ine dni, motam sa tak ze neviem prejst viac ako 15 metrov...ale to bude asi nasledok natahovania. Este raz dakujem vsetkym za vase nazory.

vitavi

Potrebuješ zmeniť stravovacie zvyklosti.
Stav ti spôsobujú potraviny ako sladkosti, ovocie a ovocné šťavy, povzbudzujúce látky a chémia, aromatické látky, prípadne tuky a priveľa tekutín, samozrejme aj a alkohol a drogy i napr. káva.
Pi len vodu /nie studenú/ a čaje /nie aromatické/ toľko, aby si nebol smädný.
Zaraď jedlá bohaté na minerály : zeleninu a obilniny, ktoré neboli zbavené minerálov obrusovaním, t.j. obilné kaše, placky a pod. z ryže natural,pšena, krúpov, ovsa , kukurice a pod. Zastabilizujú ťa.
Zeleninu jedz prevažne tepelne upravenú - polievky, prívarky, naparenú a pod. Doplň kvasenú zeleninu v surovom stave.