Zdravim, mam 38 r, admin zamestnanie. Od augusta trpim zavratmi, resp. skor nestabilitou a neistotou pri chodzi. Nemam klasicke rotacne vertigo. Priznaky su: tahava bolest koze (skalpu) hlavy, skor jednostranne, nasledna boleste resp. pocit plnosti za ocami a pri koreni nosa. Tlak na ramena a trapezy ako aj pocit “plnosti” v hlave. Pocit ako keby ste v celej hlave mali nejaky “sajrajt”. Hlava ma neboli, nemam migreny. Zvlastne je, ze sa mi stav zhorsi vzdy PO JEDLE resp, po komkolvek naplneni zaludka. Staci aj pohar s vodou. Okamzite mi telo otazie, dostavi sa tlak do hlavy a ramien a ja sa zacnem motat – tzn. Neschopnost chodit rovno. Okrem toho mam staly pocit nekoncentrovanosti, unavy, zabudania…Mam za sebou vsetky mozne vysterenia, vestiularne ORL vystrenie- nesvedci o ORL poruche str. Ucha, MR mozgu – negat, MR-krcnej chrbtice – skolioza, spina bifida, neurologovia to uzvreli ako cervikokranialny syndrome s moznou tenznou cefaleou, prip. Vestibularnou migrenou. Bral som 3 mesiace Betaserc, Tebokan, Stugeron, horcik… Ja vsak nemam pocit je je to od krcnej chrbtice, pretoze zakladnym signalom je u mna prijem potravy resp. dodanie co I len 2 dcl vody do zaludka.Okamzite nastava utlm, zavrate, slabe videnie, nekoncetrovanost, tlak a pnutie v hlave. Kadzemu lekarovi to hovorim, ale nikto tomu nevenuje pozornost. Cvicim na krcnu chrbticu cviky, pre pripad ze by to bolo od krcnej ale to mi zatial nepomaha. Chcem pochopit suvis medzi zaludkom a zavratmi. Zaludok ako taky ma neboli, chute mi jest, viem vsak ze mam vela kysleiny a preto beriem omeprazol. Ma niekto nejaky napad co by to mohlo byt? Niekde som tu na webe cital ze by to mohla byt infekcia v nosovych dutinach, tak som vyskusal Solmucol – ziaden efekt. Hoci po jedle sa mi vzdy upcha nos a mam vela hlienov. DO hodiny to vsak prejde a hlieny aj zavraty ustupia. Alergia? Histamin? Ma niekto nejaky napad?
Zavraty, pocit nekoncentrovanosti, nestabilita pri chodzi
ten betaserc si bral dosť krátko....ja som ho brala cca 2 roky a tiež k tomu Enelbin a Tebocan . Otázka: to ti po jedle zvyknú opuchnúť sliznice v nose a preto pociťuješ ten tlak v hlave???? Skús ešte Olynth. Mne tiež často opúchajú (síce nie po jedle) a dosť mi to pomáha. Ja mám Menierovu chorobu (časté vertigo) a s krčnou problém nemám.
takze mam kratky update, histaminova intolerancia sa nepotvrdila. Ani ziadna ina alergia. Doktor povedal ze ma dal testovat na "vsetko co sa da" a ze mam vyborne vysledky.. :) Takze patram dalej, stav sa nezlepsuje....
Niekde som počula,.. áno ja viem, že je to absurdné, ale na Tvojom nieste by som to skúsila,..
Sadni si na stoličku zdvidni najprv jednu (napr. prvú nohu) zovri si ruku (na rovnakej strane,.. v tomto prípade pravú) v päsť a potom hranou ruky silno udieraj od začiatku stehna, prechádzaj pomaly dole ku kolenu až po koniec lýtka. Keď budeš dole tak sa vráť rovnakým spôsobom nahor. Potom to podobným spôsobom zopakuj aj na vnútornej strane nohy. A potom to iste zopakuj na druhej strane. Mal by si to tak robiť asi tri týždne a problémy by sa mali zmierniť.
este doplnim jeden prejav. Ked dam nieco do zaludka...potravu, vodu, nastava "pnutie" v hlave, tlak ako ked mate vysoky KT. ale ja ho nemam vysoky, klasicky 120/80...iba ma zacne tlacit koza na hlave. Ako keby zospodu, od zaludka mi nieco vystupilo na ramea, trapezy a do hladvy...a to mu sposobovalo pnutie. Nechapem tomu.
skus gastroenterologiu, pre istotu, kedze to suvisi s jedlom.
ja mam tetanicky syndrom a priznaky tiez pridu casto po jedle- nie som lekar, mozem len hadat, ze krv sa nahrnie do zaludka a odkrvi sa mi mozog, koncatiny a uz je zle.
...mozno. Zacal som chodit aj na akupunkturu...skusam vsetko. Akupunkturista povedal ze mam "prazdnotu v peceni" a ide mi ju posilnit....tak si vyber :)
je to asi krčná chrbtica.Dobre liečiteľné akupunktúrou!