Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Zbabrany zivot

Príspevok v téme: Zbabrany zivot
zufalkaZvychodu

Ahojte,

potrebujem poradit s nasledovnym. A to, ze mam 27r na konte jeden titul pred menom, jeden za menom, ale tri zakladne veci pre normalny zivot mi chybaju :( :

1. praca
2. vztah s muzom
3. byvanie - byvam stale u rodicov

Myslite si, ze zena v tak pokrocilom veku ako mam ja, je este schopna dosiahnut tieto tri veci?? A ak ano, ako dlho to zvycajne trva?? Lebo ja mam chut to uz zabalit a na cely ten svoj zbabrany zivot sa vykaslat :( Dík, Maťa

hovorca štátu

Slečna zlatá, vieš koľko ja ľudí poznám a mnohí z nich sú starší od teba ktorí riešia to isté, nemajú prácu, samostatné bývanie ani partnera. Dnes nič nové pod slnkom.
Doba je zlá, partnera sa ťažko hľadá lebo dnešné vzťahy sú nahovno. Muži neverníci, ťahajú to aj s dvoma naraz, ženy nevernice, každý nároční na partnera, vzťahy sa rýchlo rozpadávajú, manželstva krachujú...
Práca, vieme ako to je s prácou a najmä na východe. Práce málo, nezamestnaných habadej, zárobky na hovno.
Samostantné bývanie, nedosiahnuteľný sen mnohých mladých,nedostatok bytov, dostupné byty drahé, zárobky malé, úver je olovený guľa na nohe s 30 ročným záväzkom. Mnoho mladých žije s rodičmi lebo je to oveľa výhodnejšie ak nechcú sa už od mlada po uši zadlžiť.

mmoonna

Aj som sa zasmiala: že 27 a pokročilý vek. Som si myslela, že tu píše žena, ktorá má dávno po päťdesiatke :)

tasty

ako keby som o sebe čítala pred dvoma rokmi :D tiež som mala 27 a detto to isté, ešte aj to že som z východu :D, až na to, že som bývala v podnájme ešte z ušetrených peňazí z doktorandské štúdia... našťastie pri rodičoch by som sa zbláznila asi :D

ale bohužiaľ neviem Ti dať rady ako to zmeniť, sama som to nedokázala,,, mne sa život zmenil na ruby v jednom okamihu, jedna strela to bola, neviem či zasial osud, alebo čo, ale išlo to všetko k lepšiemu... stretla som jednu osobu... a potom už všetko išlo nejak samo k lepšiemu...

adr1a.

27r a ze pokrocily vek :D :D
No aspon mas zmysel pre humor))
Pozri. Urci si priority. Ak si naviazana a prepojena este stale pupocnou snurou s rodinou a s jej clenmi tak ostan cucat doma. Ale chod cielene za svojim. Zacni pracou, rozhod siete cez znamych priatelov kontaktuj sama firmy podniky. Prip.zacni sama s niecim podnikat robit. S pracou automaticky pride aj najom podnajom osamostatnenie. No a chodievaj von, stretavaj sa co najviac s ludmi. Prip.si podaj inzerat, chodievaj na stranky kde su vychodniari (inak ja mam z toho vychodu tak zmiesane pocity. So zenami mam hrozne skusenosti. Muzi su zas v pohode. No ten zivot tam. Ja tam preto prilis nechodim, je to ako iny svet. Uz len tie hotely a sluzby v nich. Restiky. No ja tam vzdy cumim ako alica v krajine zazrakov :D hroza hroza hroza).
No a ak nie si naviazana na rodinu tak hura do sveta. Byt tebou tak nevaham. Zarobis si, osamostatnis sa, ziskas nove skusenosti nadhlad odstup, to je uplne iny svet ludia moznosti nez co teraz tu mas, a zas o nase zeny vonku je dost velky zaujem. Takze aj znamost si mozes najst

Carny

Ahoj Matka,
Z Tvojho príspevku mi vyplýva to, ze si si urobila školu a zostala si na východe, kde si ťažko hľadás prácu, nesocializujes sa veľmi a preto máš takéto pochmurne myšlienky.
Moja milá, ty máš všetky predpoklady na pekný život, ale bojis sa. Ty sa bojis žiť!!! Môžeš mať všetko čo chceš! Čo najskôr zbaľ caky paky a šup napríklad do Blavy,n nájdi si tam poriadnu prácu, podnájom a začni žiť! partner príde casom. Na čo čakáš, dievča? Máš 27, nie 57! Sa spamätaj!

Anjel77777

Autorka to snad nemyslis vazne zena v pokrocilom veku muzi si povedia ze sa citia na rodinu a su mlady v 35tke! Pokial si zdrava mas rodinu ktora ta podpori mas vsetky predpoklady splnit si sny nehovor ze mas zbabrany zivot vzdy sa da zabojovat aby bolo lepsie prvorade je to zdravicko ktore je kluc ku vsetkemu. Ja napriklad viem ze nebudem moct mat deti rodinu mam hroznu ale napriek tomu na tomto svete bojujem ako sa da.hlavu hore

Mesačný princ

Všetko závisí od možností a ostatných premenných v živote.
Byť v správnom čase na správnom mieste, mať dostatok známych len na využívanie (zištné priateľstvá), mať dostatok peňazí, nejako vyzerať, od priebojnosti.....a mohol by som pokračovať......

Môžeš a aj nemusíš mať jednoducho šťastie. Ak nemáš nejakú premennú, tak to možné nebude a budeš plakať do konca života. Ono sme totiž vytvorení touto spoločnosťou na nejaký účel.
A nie, len v 2% toto všetko môžeš ovplyvniť ty sama svojim konaním, či vôľou.

Nie je život, ako život.

Ale na druhej strane, nič nie je nemožné

smilova

Ahoj,

a to, ze mas 27 a dva tituly, ta obmedzuje v tvojich snoch? Co si podnikla pre to, aby si sa priblizila k tym tvojim cielom?

A neverim, ze ti pomoze mat odpoved, kolko bude trvat, kym nieco z toho dosiahnes... co myslis, od coho to zavisi?

Jax

Preco nemas pracu? Byvanie mozes poriesit hned po nej, ale to nehori. A o chlapoch ani nevravim. Nejakych splasis kedkolvek, ale toho praveho, to je na dlho a na pilu sa moc tlacit nemozes, lebo si len zavaris.

dá sa to

Ja poznám ľudí v tvojom veku, ktorí sú v oveľa horšej situácii, ja ťa chápem, ani nechcem zľahčovať tvoju situáciu, mám kopec kamarátov, na invalidných dôchodkoch, psychicky chorých, ktorí majú dôchodky v priemere okolo 200 eur, nič nedokážu robiť, niektorí len ležia v posteli, chodia niekoľkokrát do roka na psychiatriu, prípadne majú dennodenne bludy, napriek tomu, že berú dosť liekov, ale snažia sa, bojujú. Ti máš dobré školy, si predpokladám celkom zdravá, všetko sa dá podľa mňa, aj partner nájsť, viem, že je to ťažké momentálne, strašne ťažko sa hľadá dobrý kamarát/kamarátka, o partneroch ani nehovorím, väčšinou na túto dobu vo vzťahoch doplácajú citlivejší ľudia, ale v tvojom veku sú už ľudia pomerne rozumný, takže skús nejako prehodnotiť život a niečo zmeniť, ak dlhodobo táto situácia nevyhovuje.

Ja mám napr. sen ísť do zahraničia, spoznávať tam nových ľudí, napriek tomu, že mám ťažkú formu sociálnej fóbie, zlú finančnú situáciu, ale kde je viera a sny, tam to musí výjsť, ja mám dennodenne pred očami, to čo chcem, a snažím sa ísť si za tým. Viem, že som ti nedal žiadnu super radu, len ti chcem povedať, že keď veríš v svoje sny, plány, túžby, tak sa musia splniť, možno nie za mesiac, dva, ale raz sa musí ukázať to, že si na sebe pracovala vo viacerých oblastiach a nájdeš to, po čom túžiš. Je kopec inšpiratívnych príbehov, kde to ľudia dokázali a žili aj 10 rokov v úplnom srabe a nemali sa ani ako poriadne odraziť, nemali žiadnych správnych ľudí okolo seba, ale predsa si ich nejako našli, lebo verili, že to je možné.