Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Neviem už.

Príspevok v téme: Neviem už.
AlAndrea

Ak by sa to niekomu chcelo čítať je toho veľa no skúsim možno mi to pomôže. :)
Nikdy som si neuvedomila, že môžem mať psychické problémy. Prvýkrát som zašla k detskej psychiatričke keď som mala 17.
Bolo to kôli tomu, že stále som chodila na záchod pred nejakou skúškou alebo keď proste som niekam šla. Keď bola najaká školská akcia nikdy som sa
tam nedostavila. Ani chlapca kôli tomu nemám. Dodnes sa z toho neviem dostať (dosť ma to obmedzuje) no nejako sa to dá s tým žiť.
Vtedy mi dala lieky lexaurin no brala som ich mesiac, potom som
sa sama z toho nejak dostala. Po mature som odišla pracovať do skladu.
Odišla som kôli kolektívu, a tomu že mi jedna kolegiňa podrážala nohy. Kamoška, ktorú som si tam našla ma len využila.
Myslím si,že mám z toho traumu,že som nesamostatná a ľahko sa dám ovplyvniť.
Neviem si nájsť prácu kôli tomu, že sa bojím pohovoru, stále mi je zle keď idem niekam ani na to nemyslím ono to príde samo.
Začínam sa obávať aby som neostala kôli tomu bez peňazí. Totižto nik ma nevie podporiť a pochopiť, že mám problém.

Za 5 mesiacov čo som bola na úrade som si nebola schopná nájsť robotu. Vtedy som začala mať zdravotné problémy, prekonala som zápal obličiek a moč. mechúra.
Asi som stratila kondičku keďže som si namerala tep v pokoji 115. Náhodne moja mama mi našla robotu.
Rok a pol som pracovala ako osobná asistentka jednej pani, ktorá si doslova robila somnou čo chce. Celé dni som bola doma, čakala kedy ona zavolá
aby som prišla k nej. Stále bola nespokojná s niečím, jej 8 ročný syn mi rozkazoval a ja som s tým nemohla nič,
pritom som sa jej starala o deti, žehlila, upratovala ...
Už som to nevydržala a neprišla som k nej tak ako ona chcela. Ona ma samozrejme na úrade poohovárala,
teraz má už tretiu asistentku a mňa to zožiera, že sa má dobre taká vychcaná osoba ako ona asi neexistuje.
Vtedy po roku som šla k doktorovi, pichanie, tlak akoby bolesť srdca rýchli tep v pokoji stále nad 100.
Ten mi kázal brať magnézium, vitamíny a že sa nemam ták pozorovať. Mesiac som bola ok až kým mi neprišlo na odpadnutie. Neskôr som šla k nemu zas.
Predpísal mi lieky na spomalenie tepu. O pár mesiacov som zas mala pocit na odpadnutie, silné búšenie srdca fr120/min.
Chcela som začať športovať, no ten tep ma začal čoraz viac znepokojovať, ani po dvoch hodinách behania sa nespomalil. Takto som behala týždeň až
kým som to nevzdala s tým že som nevládala, stále som bola unavená, robila mi problém aj najmenšia záťaž.
Vtedy som poprosila doktora o vyšetrenie u kardiológa. EKG vporiadku, rengén hrudníku tiež, holter- minimálna srdc. fr 59/min,(počas spánku)
priemerná 85, maximálna 166/min (počas chôdze). Záver sínusová tachykardia.
Raz mi švagrina volala záchranku, prišlo mi z ničoho nič zle vôbec som nemala žiadne starosti. Tlak 150/90 tep fr. 150/min
Čoraz horšie som sa začala cítiť. Až mi doktor navrhol vyšetrenie psychiatra. Súhlasila som. Záver: Zmiešaná úzkostne depresívna porucha.
Ten mi dal lieky Guajacuran, lexaurin, coaxil, predtým som brala asi mesiac frontin. Tie lieky nepomáhajú.
Aj tak mávam také stavy silného búšenia srdca, trebárs keď idem po schodoch atď, proste si to všímnem lebo sa hneď zadýcham.
Lekár mi vravel, že sa nemám báť,že šľak ma netrafí, že som zdravá. :D Ale aj ták, kôli tomu aby som mala taký tep vysoký z ničoho nič ?
Možno by som mala hodiť za hlavu minulosť, ale ako? Už aj keby ma malo poraziť som si povedala k doktorovy už nejdem, všade ma posielajú len k psych. ktorý veľmi
nepomôže. A dať sa zavrieť na psychiatrii to by bol koniec :D Teraz mesiac už nepracujem a je mi dobre (až na ten tep). Preto sa bojím ísť niekde do práce aby som zas nemávala stresy nejaké.
Ako sa mám z toho dostať a začať normálne žiť bez toho aby keď niekam idem mi bolo zle ? Stále si vravím zvládnem to, no potom keď už mám s niekým komunikovať
mám s tým problém, neviem sa ani len vyjadrovať. Mám 22 rokov a ešte som nenašla nič čo by ma bavilo, neviem vôbec aké mám záľuby čo by som chcela dosiahnúť v živote,
nemám nijakú predstavu o budúcnosti a to si myslím je dosť zlé. Som stále unavená,stále som len doma,
kebyže mám aspoň psa s ktorým by som sa prechádzala no ani to nemôžem mať. Občas zájdem do mesta. Najradšej by som niekam vypadla preč ale ani to sa neodhodlám sama.
Lokalita kde žijem je zlá. Ták jak mám začať žiť a nielen prežívať ?

AlAndrea

Ja si už neviem rady. Ale . . .
Zas mi skače tep -_-
Včera v kľude smialy sme sa so švagrinou a zrazu fuuu ťažko pri srdci. Neprestávalo to, šla som odmerala som 135/ predtým pár dni dozadu to isté no ani son radšej nemerala.

Nijak raz mi nejde do hlavy že ma lekári posielajú len za psychiatrom. ;)

Mesačný princ

Ak by si chcela, tak mi napíš na mail. Stačí kliknúť na červenú obáločku pod nickom. Možno by som ti vedel trošku pomôcť.

AlAndrea

Ďakujem za rady :) pomáha mi keď sa s niekým o tom bavim, veľmi sa bojim toho že nebudem vládať v práci ten tep vysoký ma vyčerpáva, šak ja na to nejako ani nemyslím a samo mi začne byť zle, po nociach nemôžem spávať, strašne ma bolí chrbtica, už si pripadam jak dajaky hypochonder,že si len namýšľam, nevenujem sa žiadnym takým veciam, na veštenie a take neverím, . . už ani pohár piva nemôžem vypiť jak som si dala naposledy strašne ma začalo pichať v hrudniku a jakeby v srdci vtedy mi tep vyskočil na 130 takto mi bolo potom celý deň, inak predtým jak som tie problémy nevnímala som bola psychicky celkom v kľude a jak som začala cítiť tu únavu mi bolo čoraz horšie, dnes som sa šla objednať k psychologičke tá sa ma spýtala prečo ma poslal doktor k nej a ja že kôli búšeniu srdca a ona že či ma niečo trápi no ja som jej odpovedala že nie , a ozaj ma nič tak až veľmi netrapi ako strach z toho že sa neustale citim zle tak som zvedavá či sa pri nej nerozplačem z toho

riki111

mila andrejka

prosim nedepkuj sa ...si mlada uzstna inteligentna slečna ..cely zivot pred sebou ...moc si beries veci k srdcu ...podla mna sa zaoberas tym co si druhy pomyslia ...a preto cely cas trpnes aby si nespravila nejaku chybu..strach z neuspechu ...musis sa naucit hodit veci za hlavu.. ..s tou pracou to maju dneska zeny tazke ...je malo dobrych pracovnych miest pre zenu ...a hlavne praca v zenskom kolektive ...kde dochadza k vzajomnej rivalite a pretekaniu sa medzi sebou ...este ak ti mozem poradit viac sa stretavaj s ludmi ...aj ked mozno nemas doverneho cloveka ..ale vzdy je to lepsie kazdy ti moze dat nieco malo ...ja z vlastnej skusenoti hovorim ze tiez nemam vela kamaratov a ani jedneho z nich nepokladam za doverneho ..ale aj tak sa s nimi rad zidem ..pokecame o robote poohovarame baby dame pivo ..trocha sa clovek uvolni ...

k tym tvojim zdravotnym problemom ..mama mala nieco podobne tiez toto busenie srdca.. vysoky tep pri nizkej zatazi ..nemohla ani spavat cele noci ..zaspala len o 4 nadranom a o 6 vstavala do prace ...potom sa z toho nejak dostala stravila aj nejaky cas v nemocnici ...aj so srdcovu aritmiou tam amla nejake problemy

este o sebe ti prezradim ze ja som la tiez problemy s busenim srdca hlavne vecer ked som zaspaval ..z nicoho nic sa mi rozbušilo a uz som nemohol zaspat ...a hned na to som zacal byt nervozny z toho ze este stale nespim ..lebo som vstaval rano do prace ...a potreboval som byt vyspaty

v tom období som sa zaborel špiritistickymi vecami ...duchovnymi vecami ...nabozenstva ....vestice...hnutia .. odnoze ..sekty ..myslienky ..nazory...nic som nenavstivil osobne ani som nikam nevolal ..iba som cital clanky na internete ...samozrejme vecer sa mi to premielalo v hlave
potom som s tym akosi prestal .. aod vtedy mam pokoj ziadne busenia srdca ziadna nespavost ...to len na margo ci nahodu sa niecomu takemu nevenujes ..

neviem ci ti moj prispevok vobec pomohol ..ale chcel som ti nieco napisat na povzbudenie ...urcite si zlata baba ..cital som tvoj prispevok 4x a nerad vidim ked je mlady clovek zdeptaný a zufalý

m8

prve co ma napadlo, ze to mas z psychiky az kym som sa nedocitala k tomu, ze uz si s tym u psychiatra bola, co mi potvrdilo, co si myslim.
Par ludi poznam, co kvoli tlakom v praci, strachom, stresom, tlakom vseobecne sposobilo zdr. obtiaze a prave psych. povodu. Uz mas traumu, presne ako si napisala. Mas velmi neprijemny zazitok z byvaleho zamestnania a vlastne uz asi ani necakas, ze by si nieco lepsie zazit mohla, skor asi len horsie je tak? Vies, ze hladaniu prace sa nevyhnes a vies, ze musis a budes musiet nieco vziat. Tlaci Ta cas a podvedomie to dobre vie. Mas strach a nechut lebo Ty uz cakas na to, ze sa znova blizi len dalsia trauma. Taky priklad: ked sa od strachu zacne triast telo. Ty vies, ze sa bojis, ved to citis. A aj telo sa ti trasie od strachu. Pomohlo by ti, keby si si nasla pracu v ktorej by si sa citila dobre, mala by si fajn kolektiv. Neslo by to hned,(mozno par rokov) ale casom by si sa ukludnila, uvolnila a verim tomu, ze aj tieto priznaky by vymizli same od seba. Pokial teda ozaj a dufajme ze nie si nejak chora. Taktiez je velmi dolezite komunikovat. Ak mas v okoli cloveka, ktoremu veris alebo uz s nim mas skusenost, ze ta nezradil, vyhladaj ho, pokecaj s nim. Tak ako tu si napisala, tak sa s niekym porozpravaj. A tiez je super sa pytat :)