Ahojte,,,
prosím Vás, za posledný rok som mala psych. a zdrav. problémy a pomerne velmi som schudla. Žial zmizli mi všetky svaly. Nevládzem poriadne ani vyskočiť. Co je vhodné jesť aby sa mi vrátila späť energia? Kolko to asi bude trvať kým sa ako tak telo zotaví?
ďakujem za všetky informácie...
Atrofia svalov
myslím, že Alissa nechce stlstnuť, a určite nie mc donald a podobne. Ale pestrá strava, pohyb určite. Držím palce.
Pri varení používaj plnotučné mlieka. Myslím, že na obaloch je aj percentuálne uvedený obsah tuku. Dalej varievaj krémové husté polievky, krupicová kaša, biele pečivo jedávaj, čaj si prisladzuj jedz veľa ryže, zemiakov, mäsa, kupuj si raz týždenne pizzu a kolu a určite zájdi do mekdonaldu na hody. Stopro stlstneš, mám overené.
Mam 25 a snad to nebude az tak zle.Snazim sa jest pestro a obmienat to.Sice som celiaticka,takze mam trochu moznosti obmedzene,ale da sa to. Snazim sa fungovat normalne.Neviem ci by som mala nejaky speci.rezim mat.Tie svaly asi velmi pomaly rastu,resp. sa spevnia a naberu silu.
Alissa, aj keď si neuviedla svoj vek, tak ešte jednu poznámku. Ak Ti skutočne svaly atrofovali, tak Ti mohli atrofovať aj vnútorné orgány, a to už žiadna sranda nie je! Preto ten lekár...
Nutridrinnk z lekárne je pre podvýživených a poskytuje dostatok živín.
Alissa, tak sa drž, nech sa Ti darí a dáš sa čoskoro dokopy. Prípadne sa príležitostne ozvi. Prechádzky si postupne predľžuj a až budeš silnejšia začni s rýchlou chôdzou, striedaj to a postupne si pridávaj - plávanie, jóga, Pilates,...
Dakujem Vám za rady, skúsenosti. Iné ako papať a nevzdávať to s únavou mi nezostáva...ale ja som bojovník...nevzdám to :D
Pozri, Ty si s tým sama neporadíš a my Ti tiež nedokážeme pomôcť, aj keby sme tu vypľuli svoju dušu. A kedy sa dáš do poriadku, je tiež individuálne. Poviem Ti len toľko - ak dáš na moje odporúčanie, budeš počúvať rady a pokyny lekára, zatneš zuby, budeš na sebe tvrdo makať, tak sa Ti to podarí!
Dievča, Ty si len myslíš, že si zdravá, ale to nie je pravda! Ak by si zdravá bola, tak by Tvoje telo nebolo v takom dezolátnom stave ako píšeš. Ak sa skutočne chceš uzdraviť, nutne potrebuješ lekársku pomoc! Musíš jesť pravidelne špeciálnu stravu, začať cvičiť a získavať svalovú hmotu nielen na nohách, ale na celom tele, a to je sakra ťažké! Zatiaľ sa venuj krátkym, pomalým prechádzkam a hýb pritom aj rukami. Pamätaj, že pohyb je život a aj keď nebudeš vládať, musíš zaťať zuby a ísť!
Tak snaď zdrava budem, len z tej podvýživy a ubytku svalov mam asi tú únavu. Ja som zvedavá kolko asi trvá také zotavenie :/