Moze mi niekto poradit prosim co robim zle, alebo preco to robim? Ide o to, ze kazdy vztah si znicim este len v zaciatku. Zacnem roznym upodozrievanim, spochybnovanim a znechucovanim si vsetkeho, prestanem si uplne verit a hovorim si, ze aj tak ma ten muz nechce, nema ma rad, klame ma, podvadza atd... (co sa niekedy casom zacne aj realne diat).
Zacnem sa chovat uplne ako krava - aby som ho znechutila a odpudila od seba, co sa mi vzdy aj podari a ked si ten chlap casom najde niekoho ineho, som z toho uplne na dne, naraz by som urobila vsetko preto aby som to napravila, no uz to nejde... pritom som mala sancu... vzdy takto kazdy vztah znicim...viem nieje to normalne, ale ja to neviem ovladat. Chcem to zmenit, ale vazne neviem ako. Dakujem za kazdu radu...
kazdy vztah si znicim
tak už máš odpoveď na to, PREČO to robíš. Stačí, že boli rodičia hnusní k sebe navzájom a dieťa takéto veci "nasáva" (nie vždy, neni to pravidlo) a neskôr robí niečo vo svojom živote zle aj keď sa snaží o opak. Rodičia ti nechtiac, nevedomky (alebo aj vedome, proste kašlali na to, či ti ublížia) dali "kopanec" a ty máš vo svojom vnútri odtlačok, ktorý deformuje tvoje správanie. Kým nezahojíš ten kopanec, asi sa moc nepohneš.
.
Myslíš, že dokážeš rodičom odpustiť? Oni si posrali už svoj vlastný život dostatočne, proste lepšími rodičmi nedokázali byť. Nemusíš ich mať rada, celkom stačí keď dokážeš byť aspoň neutrálna, nebudeš pri spomienke na detstvo a krivdy cítiť zlosť a dokážeš byť k nim civilne slušná. To je jedna vec a druhá, ja by som ti odporučila rodinné konštelácie. Vygúgli si niečo o tom, popremýšľaj. Nemusíš do toho ísť, len pokiaľ si podvedomie budeš chcieť očistiť sama, asi ti to bude dlhšie trvať, zisťovať čo a ako... môžeš chodiť do prírody napríklad, mágať si nohy v potoku (voda úžasne očisťuje) a myslieť na to, že púšťaš zo seba všetok svoj hnev na rodičov von, rada by si im odpustila... Aby si konečne mohla mať SVOJ ŽIVOT a robila vlastné chyby :) nie bola väzňom chýb svojich rodičov. Alebo možno natrafíš na nejakého psychoterapeuta, life kouča, pogúgli, ak ťa niečo osloví a bude sa ti páčiť, skús. Možno nepomôžu alebo pomôžu iba čiastočne. Furt lepši ako sa zmieriť s tým, že si krava a budeš sama do konca života :) Neboj, dá sa s tým niečo robiť. Máš na to, aby si to zmenila.
U teba je problem v minulosti (bud je to v detstve, v rodine nejaky problem vztahovy, mozno si prekonala nejaku traumu, mozno z dospievania si si nejaky negativny zazitok skusenost tak zafixovala ze sa to s tebou vlecie doteraz, mozno prvy vztah laska bol pre teba sklamanim a teraz to pri vsetkych ostatnych muzoch zovseobecnujes ai ai). Moznosti je vela. No problem mas. Tvoje podvedomie nevedomie si s tebou robi co chce. Ty potrebujes zistit identifikovat podstatu problemu a zacat to vedome riesit. No sama vidis ze ty ako jednotlivec to nezvladas. Ty potrebujes pomoc odbornika. Pises, ze nemas cas ai. Ok. No potom si urci priority. Ak chces vztah tak pre to aj musis nieco urobit. Najdi si teda online psychologa cez mail
Nuz dalsia vec je ta, ze si casto vyberate prave idiotov. A ked to u vas doma bolo zle, tak je dost mozne ze si vyberas nespravnych.
Treba skusat a niekedy vyberat aj hlavou, ono to pride a natrafis na toho spravneho.
kafe-zle, o tom nebudem ani pisat ...
jax-ani jedneho nezaujimalo preco to robim, podla nich som proste vadna...da sa povedat, ze kazdy z nich sa spraval presne tak ako som predpokladala ze sa bude...este predtym ako som zacala "testovat"
takze sa nedalo verit nikomu z nich...neviem ja som asi fakt vadna, ked takto uvazujem
ale vidim ze ludia maju normalne vztahy a dosmrti sama byt nechcem
Toto robia mnohí, je to druh testovania a chránenia sa pred sklamaním. Bojíš sa im veriť a bojíš sa sklamania, tak sa k nim správaš nedôverčivo a potom to inak dopadnúť nemôže...
Musíš si neustále opakovať, čo vlastne chceš. Kontrolovať sa. Uvidíš, že časom začneš robiť pokroky. A tiež to skús priateľovi na rovinu povedať že si takáto a nech ti s tým pomôže, nech ťa na to upozorňuje. Mnohý to nezvládnu ale sem tam sa aj taký trpezlivý nájde.
PS: Dôverovať ľuďom je beh na dlhú trať, pretože sme v podstate nedôveryhodní :)
ako sa chovali rodičia k sebe navzájom? A ako k tebe?
mam56 prosimta cital si to vobec??...asi nie
Zameraj sa na niečo iné, čo zvýši tvoju sebaúctu. Ty si asi hneď vytvoríš na partnerovi závislosť a on utečie.
miruska01...ja sa ovladat viem, myslim ze si dost dobre nepochopila moju temu a problem.