prosim o pomoc a radu. mam 36r. a mam vazne problemy s matkou-dlhodobo. zijem sama s dvoma detmi, momentalne spolocne v byte s matkou a jej priatelom a davam im na byvanie vsetky peniaze co mam. predtym som s detmi byvala sama a matka mi pomahala tak ze mi prispela na najom, potom ma nahovorila na prenajom bytu-vsetko som splatila a uhradila, nasledne si tam doviedla priatela, ktoreho ani nepozname a ktory tam zostal byvat. manzel nas opustil (matka robila problemy, nechcem to rozoberat, je to na dlho, ale mozem povedat, ze mi kompletne znicila zivot) ide o to ze sa mi neustale miesa do zivota, intriguje, vymysla a vyraba problemy aj tam kde niesu. kedze som dlhodobo nezamestnana a mam male deti (matka mi odmieta pomahat len ako to jej vyhovuje) musi byt vsetko podla nej,ked nieje vyhraza sa mi, napriklad tym, ze mi da deti zobrat, alebo ma da zavret do ustavu a zbavi ma svojpravnosti, viackrat ma fyzicky napadla, bila aj pred detmi, navyse si nasla takeho priatela ktory ju vo vsetkom podporuje, deti stvu a nahovaraju tiez proti mne. napr. ked som mala priatela, vlastne este ani nemala len skoro, nahovarali deti, ze ten "ujo" je strasne zly a chce vam mamu zobrat-obidvaja-matka a jej priatel su dost primitivny ludia, maju divne az chore nazory. nemam nikoho len matku, ziadnych znamych, priatelov ale nemam moznost nikam odist, neviem co mam robit. kazdy mi hovori aku mam dobru matku, ze mi tak velmi pomaha-ona chodi po dedine a kazdemu sa stazuje, klame, vymysla si a ti ludia jej vsetko veria! ked som si nasla pracu, robila ako nepricetna, ze nesmiem odist, ked som zostala ma vyhadzovala z domu, vycita mi ze sa nechcem zamestnat, ked som chodila isty cas do zamestnania v kuse mi telefonovala, kde som, ze mam prist okamzite domov, ze deti vyhodi atd. poradte nieco rozumne prosim!.
matka mi robi zo zivota peklo
kafe
dik. nechcem uvadzat odkial som. skusim vsetky moznosti okrem tych fararov.
azylové centrum. Čím skôr tým lepšie. Popýtaj sa dopredu hlavne na to, ako ti môžu pomôcť s deťmi. Možno tam spoznáš "parťáčku", s ktorou by ste mohli ísť spolu do podnájmu a vzájomne si pomáhali s deťmi. Ak nie, z azyláku odídeš do podnájmu, dáš si inzerát, že hľadáš mamičku na MD, dôchodkyňu, dobrú dušu, ktorá by ti za symbolickú odmenu pomohla s deťmi.
A trochu drzý nápad, ale obišla by som si katolícke a evanjelicke fary s jednoduchou prosbou - potrebujem pomôcť s deťmi (a namiesto trápneho pochodu za život, by bodla konkrétna pomoc). Veriaci majú spoločenstvá od krpatých detí, mládež až po rodiny s deťmi. Farár by ťa mal vedieť nasmerovať na partiu, ktorá by ti možno (naozaj len možno) mohla pomôcť. Buď sa nájde nejaká 18r kočka, ktorá by ti deti strážila zadarmo alebo rodina, ktorá by ti pomáhala... trochu sci-fi ale viem, že je to možné. Či ťa na fare odmietnu (lebo to neni v náplni ich práce) alebo ti pomôžu fakt neviem. Ale ja by som si tú námahu dala.
Tiež skús napísať sem: www.zachranmezivoty.sk je to nie len pre tehotné ženy ale i MATKY s DEŤMI. Opíš situáciu alebo sa popýtaj, či ti vedia pomôcť nájsť operku zadarmo.
Možnosti máš niekoľko. Chyť sa prvej, ktorá ťa najviac oslovila. Neboj sa, zvládneš to. Bola som na tom rovnako, len ja mám mrte kamarátov. Decká som pohadzovala po kámoškách, zakaždým u niekoho iného, aby som veľmi nezaťažovala. Deťúchy podrástli, prežili sme. Silno ti držím päste. Odkiaľ si?
-anonym- o tom som nepocula zeby brali deti, pokial viem, snazia sa pomahat, aby matka s detmi zostali spolu. Ale skus si o tom prip. nieco zisti, najst na nete nazory, prip. ist do nejakeho centra a porozpravat sa s matkami
lolinka myslis azylove zariadenie? nad tym som uvazovala. asi to skusim, odist a hotovo, ale o tych zariadeniach som pocula dost zle veci, ze tam matkam bezdovodne odobrali deti a dali ich na adopciu a ine, tak sa toho dost bojim ale jedine riesenie asi
Skus sa obratit na nejake zrduzenie, ktore pomaha tyranym zenam, lebo ty tyrana si, hoci nie od muza ale od matky. Mozes sa tam porozopravat so psychologickou co sa specializuje na taketo pripady a moze ti dobre poradit. Mozes s detmi ist byvat docasne do nejakeho utulku pre tyrane zeny, tam sa ti podla mna o deti postaraju kym bude robit. Alebo ich mozes dat do skolky. ale co viem, tieto zariadenia tam maju rozne aktivity pre deti, takze tam by sa o ne postarali.
jefitto vsak sem nepisem len tak pre nic asi - kto ich do tej skolky/skoly zavedi e ked budem v praci? kto ich vyberie atd. ostatne veci? zazila som situacie ze matka mi ani decka zo skolky nevedela vyzdvihnut lebo s priatelom lezala v posteli a nechcelo sa jej. mne do prace vola ucitelka ze co s detmi a este aj mestska policia. ok asi skoda sem pisat, nema to cenu.
dakujem za rady
Jak kde dáš deti? Však do škôlky/školy... ty keď si bola decko, tak tvoji rodičia dali výpoveď, aby boli s teobu, kým nebudeš mať 18?
tasty
byvaly ma len otca a ten je alkoholik nema ani byt ani nic. to radsej zostanem tam kde som. urcite nemienim deti ohrozovat a nikam ich tahat, kde by bolo este horsie, aj ked asi horsie nemoze byt, neviem, ale rozhodne chcem odist, no nemam ako a kam
čo tak si vylepšiť vzťahy s bývalými svokrovcami??? Skúsiť sa porozprávať o Tvojich problémoch a bezvýchodiskovej situácie. Potom by si si mohla nájsť prácu a odsťahovať sa od matky,,, a keby deti boli choré alebo by ich trebalo vyzdvihnúť zo školy, zo škôlky, pomáhali by ti svokrovci, však to sú ich vnúčence, nespravili by to?
jefitto
to je mi jasne ze najst si pracu a vypadnut. nemam problem s najdenim si prace. ja sa neviem pohnut-kam dam deti? kym budem v praci co s nimi bude? vsak keby nastal nejaky problem socialka mi ich ihned odoberie, bolo mi tym viackrat pohrozene. a snad ich nenecham napospas a este ktomu tam byva uplne cudzi chlap od ktoreho nic dobre cakat nemozeme. mam moznost umiestnit deti do domova, docasne kym si najdem pracu a byvanie, ale kto mi zaruci, ze ich este niekedy uvidim?