prosim o pomoc a radu. mam 36r. a mam vazne problemy s matkou-dlhodobo. zijem sama s dvoma detmi, momentalne spolocne v byte s matkou a jej priatelom a davam im na byvanie vsetky peniaze co mam. predtym som s detmi byvala sama a matka mi pomahala tak ze mi prispela na najom, potom ma nahovorila na prenajom bytu-vsetko som splatila a uhradila, nasledne si tam doviedla priatela, ktoreho ani nepozname a ktory tam zostal byvat. manzel nas opustil (matka robila problemy, nechcem to rozoberat, je to na dlho, ale mozem povedat, ze mi kompletne znicila zivot) ide o to ze sa mi neustale miesa do zivota, intriguje, vymysla a vyraba problemy aj tam kde niesu. kedze som dlhodobo nezamestnana a mam male deti (matka mi odmieta pomahat len ako to jej vyhovuje) musi byt vsetko podla nej,ked nieje vyhraza sa mi, napriklad tym, ze mi da deti zobrat, alebo ma da zavret do ustavu a zbavi ma svojpravnosti, viackrat ma fyzicky napadla, bila aj pred detmi, navyse si nasla takeho priatela ktory ju vo vsetkom podporuje, deti stvu a nahovaraju tiez proti mne. napr. ked som mala priatela, vlastne este ani nemala len skoro, nahovarali deti, ze ten "ujo" je strasne zly a chce vam mamu zobrat-obidvaja-matka a jej priatel su dost primitivny ludia, maju divne az chore nazory. nemam nikoho len matku, ziadnych znamych, priatelov ale nemam moznost nikam odist, neviem co mam robit. kazdy mi hovori aku mam dobru matku, ze mi tak velmi pomaha-ona chodi po dedine a kazdemu sa stazuje, klame, vymysla si a ti ludia jej vsetko veria! ked som si nasla pracu, robila ako nepricetna, ze nesmiem odist, ked som zostala ma vyhadzovala z domu, vycita mi ze sa nechcem zamestnat, ked som chodila isty cas do zamestnania v kuse mi telefonovala, kde som, ze mam prist okamzite domov, ze deti vyhodi atd. poradte nieco rozumne prosim!.
matka mi robi zo zivota peklo
Čo ti poradiť... najlepší život bude pre teba bez nej. Nájdi job, aby si ako-tak vyžila, dnes sú možnosti podstatne väčšie ako pred 20 rokmi a vypadni od nej aj s deťmi a nikdy sa k nej nevracaj... To je to najlepšie, čo môžeš urobiť. Do iného mesta, na iný koniec republiky...
fanka499
nie neda. niekedy sa tvari ze je vsetko v poriadku az si clovek mysli ze sa snou da normalne porozpravat, ale nie. z nicoho nic mava zachvaty zurivosti bez toho aby som nieco zle povedala alebo jej nejak slovne ublizila.
vazne nikto mi nedokaze poradit? :(
neda sa s nou vobec najst spolocna rec? nechapem ako sa takto matka moze k svojmu dietatu chovat