Nizka hladiny progesteronu a dominancia etrogenu pred menopauzou

Príspevok v téme: Nizka hladiny progesteronu a dominancia etrogenu pred menopauzou
strapo108

Chcem sa spýtať, kto máte problémy s hladinou progesteronu respektíve s etrogénovou dominanciou.Ako to riešite? Zaujímalo by ma hlavne, kto sa naozaj vyznáte v bylinkách, pretože mnohí odporúčajú alchelmilku, žltozelenú iní angeliku čínsku, ale na nete som našla, že tieto bylinky podporuju etrogen, nie progesteron, čiže problém sa ešte prehlbuje. Bylinka na progesteron., ktoru som našla bol zatial iba Vitex jahnací. Neviem , či možem používat napríklad žihlavu, ktorej mám doma dost, rebríček a prasličku. Používam aj chemické lieky ale velmi slabé, preto ich kombinujem s progesteronovými kremami zo soje a wild yamu, mám aj tobolky wild yamu, tie tiež užívam a k tomu včelé pel .Cítila som sa už celkom dobre, ale teraz mi začali problémy so špinením. Hladám príčinu. Myslím, že to mohla byt alchemilka, a angelika, ktoré som z neznalosti pila dlhšie a tiež už dost dlho užívam včelí peľ. Za vaše vlastné skúsenosti vopred ďakujem :-)

RNG

Nechapem pre co by si mala pouzivat Lutenych. chemicky hormom, kde mozes pouzivat pravy progesteron vo forme napr kremu.Alebo aspom Yam.
Alebo, pouzivat na depresie Mirzatem, kde je na to plno prirodnych prostredkov, nenavykovych a bez skodlivych postrannych ucinkov.
en.wikipedia.org
Tento sa nahradit 5-HTP, alebo este lepsie v pripade potreby extraktom zo st johnz wort, najma tuto kcalitnui znacku z Paradise Herbs. co obsahuje oboje aktivnych latok, hypericin a hyperforin,
Davka v pripade potrebu su 3 kapsule a ucinok je za 2 hodiny a trva cely den.
Nesmie sa brat viac za den, len 3 kapsule aj to len podla potreby narazovo.

strapo 108

DIM som si zohnala a nasadila :-). dakujem.. a teraz ešte otázka pán RNG... možem DIm kombinovat s Lutenylom 5 mg? Chcela by som u lutenylu zmenit dávkovanie na polovicu... a tiež podotázka , može DImMovplyvnovat učinok Mirzatenu 15 mg,??? ktorý užívam pred spaním kvoli spánku asi rok... možem to kombinovat?? vlastne už kombinujem :-)... a trošku som začala horšie spávať.... tiež ho plánujem postupne vysadzovat a nahradit doplnkami, o ktorých som sa dočítala imunosupresívnu terapiou.ašich forach 5 HTP,... , tryptofan... L theanin už užívam fuguje skvele , dakujem za pomoc !!

strapo 108

dakujem , za odpoved. ano máte pravdu nadobličky ..... dala som si ich aj vyšetriť.. napriek tomu, že všetko vyšlo v poriadku , viem, že treba obmedzovat stres.... doplnat vitamíny , poriadne jest....

našla som aj niečo o fytoestrogenoch... ,kde hovoria, že mozu regulovat a vysoku hladinu estrogenu v tele...dost obmedzujem muku,pečivo, nepijem a nejem polotovary... asi sa budem držat pravidla, jest všetko ale všetko s mierou....
www.mesicnikzdravi.cz

trojklanný

A čo tak zamerať svoju pozornosť na nadľadvinky? Tie predsa preberajú funkciu produkcie hormonov pri menopauze po vaječníkoch, a ako píšete, jeden vaječník už nemáte. Je predsa rozumnejšie si vzniknutý deficit a nerovnováhu hormonou vyrovnávať prirodzenou cestou, nie? Využite všetky prostriedky na správnu funkciu nadľadviniek, potom nebude nutné hľafať umeliny.
Ak vam nefungujú nadľadvinky správne, čo asi nefungujú, môžu za to parazity a škodlivé látky, ktoré do seba nevedome príjimate.

strapo 108

všade sa píše jedzte lanové semienka, soju, pite čaj z dateliny, ploščitníka.... ale mnho z týchto potravín sa spája s estrogénom,,, nie s progesteronom.... mám to chápat akože vo verejnosti je ešte chaos čo sa týka hormonálnych záležitosti v období klimaktéria?

strapo 108

okrem iherbu som našla aj toto doplnky-fitness.sk a na iherb som našla -odkaz odstránený-
na tom prvom linku som ale nenašla hodnoty DIM:-(

???

RNG

Iherb napr ma viac znaciek DIM -u, na znackach nezalezi, len na davke. Odporucal by som aj branie yamu, v prechode a po prechode je casto uzitocny. Ucinnej latky v nom, Diosgeninu, by malo byt denne 200 mg.

strapo 108

Dakujem pekne za odpoved RNG:-)! Kde podla vás zoženiem DIM (2x100 mg) za prijatelnu cenu a aké by bolo vhodní dávkovanie pre mna??( pozerala som iHerb, prípadne , aké dalšie riešenie by Ste mi odporučili? Mám 46 a pred 6 rokmi mi zobrali lavý vaječník. Preto neviem, či mám vlastne tlmit estrogeny. Doplnam hlavne progesteron.- aj podla Vašich odporučaní na nete.... dodatočne dakujem :-) ( Zniženu hladinu progesteronu mi oznámi lekár, po tom, čo som mu povedala , že od 18 dna menzesu špinim a menzes je velmi , velmi silný.)Užívam Lutenyl 5 mg 10.mesiac, ale chcem postupne znížovat dávky, prípadne postupne vysadit.Čo si myslíte v suvislosti s estrogenmi a progesteronmi o alchelmilke ,angelike čínskej , žihlave, rebríčku, prasličke a hlavne o včelom peli Vy? na internete je vela protichodných informácií.... Ďakujem pekne za pomoc!