Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Priateľ stále pracuje, má to zmysel?

Príspevok v téme: Priateľ stále pracuje, má to zmysel?
mirka.s

Dobrý deň,

vidím, že sa tu riešia aj problémy vo vzťahoch, tak by som sa chcela spýtať na názor. Mám priateľa len pol roka, nebývame spolu, asi 50km od seba. Keď sme sa spoznali, hovoril mi, že má prácu, ktorá ho baví, že keď nemal dievča, tak bol radšej stále tam ako doma (nikoho už nemá, len brata a ten má svoju rodinu).
Po tomto pol roku som však zistila, že on je v tej práci stále. Keby to aspoň bolo o kariére, ale je to fabrika, kde sa pracuje od nevidím do nevidím. Začne ráno o 6 a príde domov niekedy o 18, 19. niekedy aj 22. Vrátane soboty. Zárobok má super, ale podľa mňa to nestojí na úkor toho času.
Je pravda, že keď má čas (nedela) - príde, dlho sa rozprávame, žiadne ťukanie do mobilov, ideme na pivo, na prechádzku, na večeru, je milý, nestráca pri tom pracovnom vyťažení záujem o sex. Ale mne ten 1 deň do týždňa nestačí :/
Ja mám školu aj prácu, no stále mám omnoho viac času, čo ma vedie k premýšlaniu. Neviem, či sa mám od neho trochu odpútať a viesť si vlastný život s kamoškami, spolužiakmi. Dosť som sa na neho upla a stále čakám, že podnikneme nejaké spoločné aktivity. Mám mnoho nápadov, kino, divadlo, ísť sa niekam kúpať, na pár dni na dovolenku...ale on vždy povie: Láska lubim ťa, ale vieš že sa to nedá.
Včera som mu povedala, že ma to už takto nebavi, na čo sa rozplakal, že ma nechce stratiť, ale že tu nikoho nemá a musí sa o seba postarať sám, tak by som to mala pochopiť. Neviem čo ďalej a preto Vás veľmi prosím o radu.

Howling

Sa rozplakal ked si mu povedala, ze je Ta to takto nebavi? To neni dobre a este ma k tomu 27 rokov... maj sa na pozore!

Hrac+

A je isto v robote? Mna len zarazilo, ze ktory zamestnavatel necha zamestnanca vo fabrike hodinu volat pocas pracovnej doby a este mu to zaplati...

Bubliii

Ahoj, ja by som tomu dala ešte šancu. Aj môj robí vo fabrike a poskúšali sme kadejaké roboty. Možno sa s ním porozprávať, že by skúsil zmeniť prácu? Možno by zarábal menej, ale nebolo by to na úkor vášho vzťahu. Veď zarábate obaja a pokiaľ neplánujete zvýšené výdavky (svadba, hypo, dieťa), mali by ste z toho vyžiť. Príde mi ako dobrý chalan, ja by som určite vyskúšala všetky možnosti, kým by som sa definitívne rozhodla Áno alebo Nie. A ty, ako si písala, vyplň si aj sama voľný čas, to ti len prospeje.

Mesačný princ

Nie! Nie! A ešte raz NIE!

Nemá to zmysel už teraz, tak prečo chceš čakať? Buď si nájdi niekoho veľmi bohatého alebo sa zmier s tým, že tvoj priateľ bude pravdepodobne takto fungovať celý život. Myslím si, že sa to nedá do poriadku ani tým podnikaní, keďže podnikanie na Slovensku je nočná mora.

Nepíšem len tak ,,do vetra,, je to moja vlastná skúsenosť. Mne sa takto rozpadol 15 ročný vzťah.
Bohužiaľ som nenašiel prácu, ktorá by ma uživila a zároveň mi dopriala dostatok voľného času. Ak nemá čas teraz, tak čo ak prídu nebodaj deti a bude ich treba zabezpečiť???

mirka.s

No možno sa tam nemaká tak tvrdo, že by sa tam nedala nájsť tá hodina na rozhovor, ale berie to jeho čas, to je najhoršie.
Nechcem myslieť iba na seba, ale je to veľmi ťažké existovať takto.
Dúfam, že sa to časom spraví.
Máte pravdu, otvorili ste mi oči. Síce povýšil prácu nado mňa, ale možno iný chlap by ma nezahŕňal toľkou láskou, keby bol v mojej prítomnosti, aj ked je takých chvíl málo.

blueberryNN

Bud ho milujes takeho, aky je, alebo si radsej najdi niekoho ineho. Myslim, ze nerobi nic zle. Iba ma svoju predstavu o svojom zivote. Na to, aby mohol byt stastny, ho nechaj zit zivot podla jeho predstav. Ak to teba robi nestastnu, mate smolu... Ale on naozaj nerobi nic zle. Keby na teba kaslal alebo keby robil nieco nezodpovedne, tak nepoviem. Ale mne sa zda, ze je to proste iba o rozdielnych potrebach.
Nezabudaj, ze nestretnes na svete idealny protajsok. Vzdy tam budu veci, ktore z tvojho pohladu nie su idealne. Mala by si zodpovedne premyslat, ci radsej akceptujes muza, ktory ti venuje svoju pozornost ale je az prehnane pracovity, alebo radsej akceptujes muza, ktory ma ktovie ake ine "nedostatky" z tvojho pohladu. Podla mna toto, co mas ty, je ten lepsi pripad :). Vyskusaj si viac vyplnit svoj cas.

Cariboo

V 22 mas este kopec casu, casom uvidis ci je typ ktory len slubuje a nekona,alebo aj robi nieco pre spolocne podnikanie.
Mimochodom, kde to nie je tazke, vsak? :)
PS: ak moze s tebou hodinu telefonovat, potom nemaka asi tak velmi ako to vyplynulo z opisu. Niekde ani na wc nemozu.