Ahoj . Chcel by som sa vyrozprávať a možno počuť aj názor. Mám 23 r a už ako malý chalan som vedel že nechcem skončiť ako robotnik ktorý celý život strávi v nejakej hale.Nikdy som nechcel byť ako ostatný ľudia ktorý makaju aby splatili úvery na svoj byť ktorý ani neni podľa ich predstáv lebo vyšší uver im dať nechceli do ktorého sa chodia len vyspat lebo ostatný čas sa mordoju v práci alebo sa vyvalia pred tv a pozerajú tv noviny aby si mohli ponadavat. Nechcel som byť ako ľudia ktorý hovoria váš si svoju prácu a pritom mukluju aby svoj čas ktorý zamenili za drobné odovzdali na pošte a stoja pred akciovym regalom v tescu. S týmito postojmi som zaradil neskôr medzi spoločnosť ľudí ktorych životný štýl bol nie vždy v súlade so zákonmi. No nechcel som sa zmeniť a tak som ustúpil nás sebe a snažil sa zaradiť medzi normálnych ľudí. Našiel som dievča, prácu a prestal sa stretávať s ľuďmi z minulosti. Dnes nepijem, nebijem sa a snažím sa byť normálny. No pýtam sa načo sa tu hráme vacsina z nás žije život ktorý ani nechce, chodíme do práce ktorú nemáme radi , odsudzujeme ľudí ktorých nepoznáme a nechávame so sebou zametat od všetkých moznych ľudí . Pýtam sa ako dokážete žiť život ktorý nieje podľa vás, naschvál nás ma alebo mal sny môj je podnikanie na ktoré si zo sk platu nenasetrim a asi skončím tak ako všetci o ktorých píšem, no pýtam sa ako dokážete takto žiť, baví vás to ?? Ako dokážete žiť s tym ze svoje sny ste zahodili ako dokážete žiť s tym ze sa tešíte dôchodok pričom tešiť bývate mali na kazdy deň , naozaj sa pýtam ako. Pretože ja to naozaj asi neviem.
OSUD VACSINY
ako si zariadis tak mas nic viac nic menej
Ble1 a co mas z toho ze si iny aj ked ako to citam tak takto rozmysla tak 50% pubertakov... podla toho co tu pises sa xces odlisit od ostatnych podla mna aj kebyze sinejako odliseny a aj tak ze to vsetci akceptuju tak ti to nebude stacit...
ono imho vsetci ten zivot neziju stylom praca hypoteka rodina, lebo ich to nuti tento system ale jednoducho preto lebo tento model ich najviac uspokojuje a je prirodzene ze si clovek xce zalozit rodinu atd atd...
Bol som iny..ale spolocnost inych nechce.zaradil som sa do stada.mam dobru pracu (iba platovo,ostatne grc a nadcas) dom na uver,rodinu,urobil som si zahranicne skoly na ktore som si zarobil...pracujem nekradnem netlacia ma znamosti atd...hotovy americky sen na slovensku nie? Zial kazdy sme iny.. myslis ze som stastny? Myslis ze ty alebo niekto by bol??? Ak ano trochu ho lutujem..mozno mam moc velke plany ..ocakavania.na svoju pravu prilezitost este cakam.hadam pride pocas mojho zivota..(radsej nech ani nie..som muz cinu)..tak prezivam v tejto zaprdenej a prehnitej spolocnosti ktorej hodnoty su ciastocne zvratene...som z jednym z davu...zatial...
Moj zivot stoji za hovno nemam resp som nenasiel jeho zmysel..zmysel pracovat rodina dochodok? To je pre tych co vedia v zivote h resp pre nevinimocnych ludi..taky standart co nasa spolocnost produkuje a pozaduje. Ludia prisaty na spolocnost.si-sme mladi hadam obaja budeme mat prilezitost.ja osobne nechcem prezit zivot takto, ako rozkysnute h..byt jeden z davu...nikdy.. :)
Tak si zijem vo svojich snoch a balancujem medzi zivotom a samovrazdou..ale stale ma drzi myslienka ..kedy pride moj cas preco tu som.
Bud sam sebou,bud iny nez ostatni v tom je tvoja jedina silna stranka v premnozenej spolocnosti. :)
A ake mas sny vlastne? Pises ze dnes nepijes nebijes sa a snazis sa byt normalny .. akoze tvojim snom a zivotnym stylom bolo chlastat bit sa a nebyt normalny?
Myslím si, že najlepšie by ti to mohla ozrejmiť ,,anjelik *,, už tu písala a ja tie moje myšlienky tak nenaformulujem ako ona. Tak snáď sem niečo napíše.
podla mna je to len vec pohladu...ja som napr uplne spokojny aj co sa materialnej stranky tyka... podla mna je dolezite byt aj citovo uspokojeny to vela ludom imho chyba...akoze napr sralo by ma to kebyze sa tlacim v 2 izbovom byte v nejakom panelaku bez kurenia ale ak mas v socialnej sfere pohodu tak sa s tym vyrovnavas ovela horsie a vobec ti to tak nepride...
Samovražda je vždy možnosť, ak nechceš takto žiť.
Nie ja ti neradím sa zabiť, iba ti hovorím že ak nechceš žiť ako si popísal a nechceš byť HAJZEL jediná možnosť je samovražda.
Veľa ľudí, ktorí začínali od nuly malo v sebe pokoru a nevadili im na začiatku ani podradné práce. Bohatstvo z neba nepadá a ak nechceš zase skončiť na šikmej ploche a stráviť časť svojho života za mrežami, tak ti nič iné ani neostáva. Môžeš vycestovať do zahraničia, ja odporúčam Nemecko, sú tam milí ľudia, ktorí sa nad nás nepovyšujú a každého človeka berú rovnocenne, nech prišiel odkiaľkoľvek. To v Rakúsku je to horšie, áno, nájdu sa aj tam milí ľudia, ale je tam aj veľa xenofóbov ktorí na nás cudzincov hľadia zhora, neznášajú nás a obviňujú nás z toho, že im kradneme prácu. Ak nevieš dobre jazyk, môžeš začať nejakou podradnou prácou, tam v zahraničí sa na teba jazyk rýchlo nalepí a neskôr môžeš získať aj lepšiu prácu. Našetríš si na podnikanie, potom sa môžeš vrátiť a začať tu robiť to, čo chceš. Musíš mať v sebe ale pokoru, byť trpezlivý a nemal by si sa povyšovať na ľudí, ktorým stačí menej ako tebe, neznamená to, že sú horší od teba.
choď von, zarob si a budeš MAŤ. Pohni nie len prdelou ale i rozumom, aby si si svoje sny plnil. Neni na tom nič ťažké.
Ty predsa nevieš aké sny majú druhí ľudia, tak im nepindaj do toho ako žijú. Asi sú spokojný a žijú si presne tak, ako sa to tebe nepáči. A ak sú nespokojný, proste im trvá nejaký čas usporiadať si veci podľa svojich predstáv. Ale sú ľudia, čo sú nespokojný furt. Takže ČO riešiš?? Prečo odsudzuješ ľudí, ktorých nepoznáš?
Život väčšiny, ktorý si tu opísal poznám ja iba zo slov. Moji priatelia, známy (ja tiež) si žijú život tak ako sa to im páči, prácu si vážia a vyberajú takú, ktorá im aspoň trochu sadne, druhých ľudí neriešia, prípadne ich vedú zodpovedne a nezametajú s nimi. Chodia voliť, vedia sa postaviť debilovi a bla bla bla.
Máš iba 23! Prečo nejdeš príkladom, ha? Lebo sám nevieš ako žiť tak, aby si bol šťastný? Vieš, paradox je, že čím viac si všímaš to, ako nechceš dopadnúť, tak tým rýchlejšie k tomu smeruješ. Keby si mal na mysli svoje sny a všímal si ľudí, ktorý sú úspešný, ktorý niečo dokázali, vybudovali niečo z ničoho, vtedy by si NAPREDOVAL AJ TY. Tak presaň tak zúrivo držať tú ručnú brzdu, odbrzdi sa kámo a CHOĎ. Napreduj. Nikto ťa nedrží, nebrzdí a nebráni ti, len ty sám.
Nevešaj hlavu, veď pracovať môžeš aj v zahraničí. A tá nemčina naozaj nemusí byť dokonalá. Stačí sa naučiť polovicu knihy pre samoukov a k tomu nejakých, povedzme 200 slov v základnom tvare, absolvovať nejaké súkromné hodiny a hurá, ide sa do Rakúska!!! :) Slovesá pre začiatok stačí porozprávať v neurčitku, Rakúšanom nevadí, že robíš chyby, pre nich je dôležité, aby si porozumel pracovným príkazom. Nech by si tak nastúpil pre začiatok hoci do mekáča upratovať. To robia mnohí čierni z Indie aj bez nemčiny. Lebo oni mali odvahu a my - sprostí Slováci, myslené vo všeobecnosti, odvahu nemáme. Koho hrešili nemčinári v škole za nedokonalú nemčinu a za gramatické chyby, ten sa potom zakomplexuje a nechce ani prekročiť hranice so susednou krajinou, zatiaľ, čo nejaký cigán z Indie obletí polovicu zemegule, pristane v Rakúsku a keď sa tu už raz usídli, nie a nie odísť. A dobre má, veď odvážnemu šťastie praje. Hovorím ti, keby si zobral frajerku a našli by ste si podnájom v niektorom z rakúskych miest, rozdali žiadosti o prijatie do zamestnania kade-tade po mekáčoch, po fabrikách, po hoteloch, po reštikách... veruže by nebol problém prácu si nájsť. A Slovákov je v R. veľa, určite ochotne pomôžu aspoň s tým napísaním žiadostí a životopisov. A hoci aj v podnájme bývať budete, viac ušetríte ako na Slovensku, kde ste vo vlastnom. Potiahnuť vo dvojici 5 rokov a sen o vlastnom podnikaní je splnený. Ja zase snívam o vysokej škole, o FMV, ktorú by mi aj v zahraničí mohli uznať. Škoda, že sa to tam nedá externe. Alebo si to s tou fakultou ešte rozmyslím? Ale niečo som si vysnívala a idem si za tým. Aj cez mŕtvoly, obrazne povedané. Makám v Rakúsku, ale viem, že to nebude naveky. Pointa je, že keď si chcete na niečo našetriť, treba na to šetriť prácou v zahraničí, nie prácou vo fabrike za minimálnu mzdu na Slovensku. Pracovať na Slovensku vo fabrike za minimálnu mzdu za akýchkoľvek okolností je len strata času. Mnohí dobrí a slušní chlapci si ani len dievča nenájdu, pokiaľ sa zaprisahali, že z tejto konkrétnej fabriky, kde sú teraz (Slovensko - minimálna mzda), odídu raz do dôchodku a že to je ich prvá, posledná a jediná práca. Nenájdu si nikoho a zostanú sami, lebo nevedia nabrať odvahu a odísť do zahraničia - neschopnosť uživiť rodinu žena z chlapa vycíti a odmietne ho. Ty máš priateľku, to si váž a pouvažujte nad spoločným plánom - prácou v zahraničí.