Mam 14 rokov, som dievca a v skole ma sikanuju

Príspevok v téme: Mam 14 rokov, som dievca a v skole ma sikanuju
Kikanka

Ahojte mam taky problem- mam 14 rokov som dievca v skole ma sikanuju (hadzu po mne veci,nadavaju po mblne ,vymyslaju prezivky ,volaju na mna tymi prezivkami ,robia si zo mba srandu )
Raz po mne spoluziak hodil flasu a ja som isla na wc revat potom som to povedala ucitelke triednej a ona to riesila 2 tyzdne bol klud no potom zas mali na mna vtipne narazky,prezivali ,ked isli okolo mna povedali na mna prezivku ale uz mi to daktori nevraveli do oci ale si seplaki predo mnou a mne to strasne hnevalo a hocikedy mam chut sa iat niekde zabit ;(
Reagujem na to dakedy tak Ze sa robim ze som to nepocula ,dakedy ze mi to je jedno,dakedy som pivedala ze ty debil sprosty sa uvedom ,dakedy som sa pokusala tiez ponizit (jesen spoluziak ma znamienko v tvare tecuceho sopla pod nosom a ja som mu v obrane povedala ty debil sprosty si radsej ten aopel utri a staraj sa o seba ale moc nepomohlo )
/neni som nejak pekna mam hnusnu postavu velke nohy ,nemozem nadavat ale najradsej by som do nich otriasla vsetky nadavky no nemozem ;( a nepytajte sa preco / ani v triede niesom oblubena som skor samotarska koli nim
Prosim nejaku radu aby mi uz nerobili zle aby ma uz nesikanovali atd .
Sorry ze je to troska dlhe dakujem

Kikanka

Ahojte no dakujem za rady ale poprsila by som este vase nazory na toto : uz mam 15 rokov chodim do 9 triedy a myslite si ze by ma zobrali na gymnazium ked mam tieto znamky : 8.rocnik -1.polrok -mala som 6 dvojek (slovenčina,anglicky jazyk ,matematika ,fyzika,chemia ,biologia )a ostatne jednotky-prospela s vyznamenanim
2. Polrok 8 rocnik : slovencina 3 ,matematika 3 ,anglicky jazyk 2 ,chemia 2 a ostatne su jednotky-prospela velmi dobre
9rocnik 1 polrok: slovensky jazyk 3 , anglicky jazyk 2 ,matematika 2 ,chemia 2 ,dejepis 2 a ostatne jednotky -prospela velmi dobre .
Myslite ze ma zoberu na gymnazium a ak nie tak na aku ''dievcenskuskolu '' nemyslim strojarne atd ale take ine vacsie dakujem a na aku ste isli vy ?

palmarin

preco nechces aby to vedeli rodicia ? urcite by ti poradili povzbudili ta.. urcite im na tebe zalezi a nechcu aby si sa trapila...na tvojom mieste by som sa im urcite zdvoveril.

priklanam sa k nazoru ostatnych diskutujucich aby si si posmievacov nevsimala.. jednoducho maj na haku ..mavni rukou .. zamrmli si daco popod nos ..a chod si svoje ..aked im na ich prezyvky nebudes reagovat tak ich to prejde a daju ti pokoj

prosim vas neradte dievcinke aby cvicila ..nahodou zacne robit brusaky alebo dvihat zeleza a pokazi si chrbticu alebo klby ..este je vo vyvoji ..ak tak tak mozno turistika / bicyklovanie...

podla mna mas normalnu postavu ..moja sestra mavala viac kg skoro cely druhy stupen na zs ..tiez zle znasala ked sme sa doma ako surodenci prezyvali..aj v skole jej to dali niekedy pocitit.. dnes ma 26 a je z nej krasna baba ..a dokonca jeden z posmievacov zo zs ju nedavno doslova bombardoval zalubenymi smskami ;)

Gima

Čo narobiť, keď musíš chodiť medzi takú " háveď ", čo si ani nevie zapametať tvoje meno. Povznes sa nad ich nízke IQ a snaž sa venovať učivu alebo zdravemu pohybu na čerstvom vzduchu cez prestávky. Nezahadzuj sa z deťmi, ktoré vlastný rodičia nezvládajú. Týmto spôsobom si dvíhajú akože sebaúctu. Je to úbohé. Tvoj život má predsa iný a lepší smer.

viva viva

S rodičmi si to riešila??? Treba im to povedať. Na blbé narážky je lepšie nereagovať a neukázať ako ťa to naštvalo.....tým ich ešte hecuješ. Takýto ľudia ti nestoja za to, aby si ukázala že ťa to ranilo. Svoje sebavedomie si zdvihni výsledkami v škole. Ako ti vlastne ide škola?? Mnohí ľudia , ktorí boli v podobnej situácii pri zmene kolektívu alebo prostredia nabrali sebavedomie a sú úplne niekde inde ako tí, ktorí sa druhým v minulosti vysmievali. Neklesaj na duchu a mysli pozitívne, niečo pre seba urob. Aj keď podľa hmotnosti nie si na tom až tak zle, tak na sebe zapracuj, povedz si že sama sebe sa chceš páčiť, trošičku poobmedzuje sladkosti a hlavne sladké nápoje. Povedz si že každý deň si trošičku zacvičíš. Poznám ľudí čo z nenápadných "škaredých káčatok" sa zmenili na sebavedomé krásky. Zmenili prostredie a hlavne začali na sebe pracovať. Povedz si, že raz budeš ďalej a tvoji súčasní vysmievači. Sú to chudáci, ktorí si takto potrebujú dvihnúť svoje sebavedomie lebo ináč zaujať nevedia. Svedčí to o ich primitívnom zmýšľaní. Inteligentný človek takto zaujať nepotrebuje. Držím palce.

Jax

Svoje som ti povedal, a ty si tiez melies svoje. Ries to s ucitelkami! Vyplakavanie na nete ti nijak nepomoze. Aby sa o tom nedozvedeli rodicia - o neviem co je za blbost ale tvoja vec, tak povedz ucitelke ze to tak chces a basta.

Kikanka

Dakujem vam ale ani neviem co teraz . jedna vravy hod naspat druha nevsimaj si ich a dalsia usmej sa na nich .tak teraz co ?? Oni po mne hadzu kriedy ! ;((( az mi ide do revu ;((( pomozte mi smeju sa mi ;( ja si az taka nepripadam mam asi 165 cm a 56 kg 14 rokov a o tyzden mam 15 rokov . ale ajtak som oproti ostatnym dievcatam tucna ,dokonca ked sa chlapci o niecom bavia pred celou triedou tak povedia prezivku -hroznu prezivku na mna namiesto mena ;( chcem zomriet naco by som tu zila iba sa trapim a nechcem to moc riesit a uz vobec nechcem aby to vedela mama a oco ! Doma ma uz aj sestra tak vola a ja mam potom strasne nervy lebo si potom predstavim ich a potom sa neovladnem a chcem ju zbit aby sa naucila ze ma tak nema volat . ako to mam riesit ??dakujem

Jax

Toto je plne v kompetencii ucitelov. Povedz tym deckam ze to budes riesit cez triednu. A ak nedaju pokoj tak to triednej povedz!
A co sa tyka tvojich reakcii, nesmies sa nechat vyprovokovat. Robia to, pretoze ich tvoje reakcie zabavaju. Keby si pokojna, nad vecou a len im ukazes prostrednik, tak ti daju pokoj, pretoze by ich to nebavilo. A urcite im to neoplacaj, to by sa im pacilo a mohlo by to velmi zle skoncit. Snaz sa byt nad vecou a ries to s triednou alebo inym ucitelom.

vtde

Ahoj, kasli na nich,, tusim buduci rok ides na strednu,, vtedy ti zacne novy zivot :) ,, tiez osobne poznam jednu, co ju na zakladke, vlastne prave v tvojom veku sikanovali, nevyzerala najlepaie, trochu silnejsej postavy,, no ale teraz na strednej, co je druhacka, vies aka je krasna? :O nejak sa pustila do skraslovania, maluje sa, a na fb ako modelka :O,, ale aj keby nebola, o to neide,, proste na strednej bude vsetko ine...

lombardo1981

A ešte som zabudla napísať. Ak je tvoja triedna to riešiť, a ty naozaj utrpíš nejaký úraz, neváhaj, vytiahni to.
A hovor o tom. Ak máš dobrý vzťah s rodičmi, tak aj s nimi. A psychológ by tiež nebol na zahodenie. Ja som to celý ten čas trpela, nikomu som o tom nehovorila, pretože rodičia mi ani neverili (týrali ma), na prvom stupni som povedala triednej, že hlúpa, takže to tiež neriešila. Psychologička bola pripečená. Teraz je z nej veľký odborník na detskú psychológiu. Je to to celú k smiechu. A na druhom som už veci nechávala tak, ako boli.
Hovor o tom. S kýmkoľvek!

lombardo1981

No, ako docieliť, aby ťa prestali šikanovať ti moc neporadím.
Ku násiliu sa moc neutiekaj. Môže sa ti to vypomstiť. Na škole sme mali jeden taký prípad. Jedenkrát si dovolil... a ako jediný dostal dvojku zo správania.
Mne sa celkom osvedčilo, síce nepomohlo s prestaním, papuľovanie. No nie urážkami. Keď sa ma baby snažili ponížiť, tak som im tie slová odpálkovala. Napríklad sa ma raz jedna spýtala, i som prvýkrát v prvej triede. Ja som povedala, že hej. A ty?
Keď ma fyzicky napadli, tak som sa ich spýtala, či to lepšie nevedia, či to potrebujú predviesť.
A samozrejme pred celou triedou. Výsmech, ktorý dostali sa im totižto veľmi nepáčil.
Inak neprestali ma šikanovať ani po nástupe na gympel. No moja hubatosť sa s vekom rozvíjala...