Ahojte mam taky problem- mam 14 rokov som dievca v skole ma sikanuju (hadzu po mne veci,nadavaju po mblne ,vymyslaju prezivky ,volaju na mna tymi prezivkami ,robia si zo mba srandu )
Raz po mne spoluziak hodil flasu a ja som isla na wc revat potom som to povedala ucitelke triednej a ona to riesila 2 tyzdne bol klud no potom zas mali na mna vtipne narazky,prezivali ,ked isli okolo mna povedali na mna prezivku ale uz mi to daktori nevraveli do oci ale si seplaki predo mnou a mne to strasne hnevalo a hocikedy mam chut sa iat niekde zabit ;(
Reagujem na to dakedy tak Ze sa robim ze som to nepocula ,dakedy ze mi to je jedno,dakedy som pivedala ze ty debil sprosty sa uvedom ,dakedy som sa pokusala tiez ponizit (jesen spoluziak ma znamienko v tvare tecuceho sopla pod nosom a ja som mu v obrane povedala ty debil sprosty si radsej ten aopel utri a staraj sa o seba ale moc nepomohlo )
/neni som nejak pekna mam hnusnu postavu velke nohy ,nemozem nadavat ale najradsej by som do nich otriasla vsetky nadavky no nemozem ;( a nepytajte sa preco / ani v triede niesom oblubena som skor samotarska koli nim
Prosim nejaku radu aby mi uz nerobili zle aby ma uz nesikanovali atd .
Sorry ze je to troska dlhe dakujem
Mam 14 rokov, som dievca a v skole ma sikanuju
akonahle budes mat modrinu tak sup k lekarovi a uvidis bude sa to riesit
A vobec sa neboj ist s modrinou alebo so skrabancom k lekarovi. Kamosku podvadza manzel a rozvadza sa s nou, chce ju vyhnat z bytu. Udrel ju a mala z toho modrinu, isla k lekarovi, nahlasila fyzicke napadnutie a brali to dost vazne, dokonca jej spravili rentgen. Urobili zapis, dostala papiere s ktorymi musi ist na policiu. V jej pripade jej to pomoze v pripade rozvodu. V tvojom pripade by zrejme prisli na skolu policajti, alebo by si utocnika predvolali na vysluch k nim.
Deti vedia byt zle, bohuzial sikana je u nas casta, obet sa vzdy najde, niekto, kto nejako vycnieva a zaroven sa nevie branit. Neodporucam ti hadzat po niekom flasu, mozes mat na krku ublizenie na zdravi ak trafis. Ale taketo veci by si k tebe dovolovat nemali, fyzicke nasilie jednoznacne vzdy nahlasit a riesit. Ak by ti ublizili tak, ze z toho mas trebars len malu modrinu alebo skrabanec, ist okamzite k lekarovi, nahlasit fyzicke napadnutie a ist na policiu. Decka maju silne reci, dovoluju si, ale kebyze maju na krku vypocuvanie na policii, neboj sa, aki by boli zrazu posrati. Pokial su to "len" posmesky, tvar sa, ze sa ta to netyka, ignoruj ich, to je lepsie ako im to vracat. Ked im to budes vracat, vedia, ze ti to ublizuje a je to ako voda na ich mlyn. Budu to robit o to viac. Skus reagovat usmevom a jednou vetou, napr. ked sa ti budu smiat, ze mas velke nohy, usmej sa a povedz: ja mam svoje nohy rada. Ak sa ti budu smiat, ze si tucna, povedz, ze ty sa mas rada aka si a si so sebou spokojna. Pridaj usmev a nereaguj na pripadne dalsie ich zhadzovanie, uz si im povedala vsetko - mas sa rada taka aka si a nic viac k tomu netreba dodat. Nejeduj sa, usmej sa kludne jak debilko, je to ovela lepsia zbran ako im davat najavo, ze ta to vytaca a zranuje.
Tak nabuduce ked niečo hodí hod mu to naspeť ale taku supu do hlavy, že už to nerozchodí. Tým, že ho budeš napodobnovať a vracať rovnake "srandy", časom pochopí, kde sú medze.