Dobrý deň. Hľadám fenku už druhý rok :( áno ja viem znie to neuveriteľne. Stratila sa v roku 2014, dala som ju na internet, že "hľadá sa" ale zatial sa nikto neozval. Chcem sa spýtať, či nemáte niekto s niečím podobným skúsenosti a ako ste postupovali pri hľadaní. Je aj začipovaná, tak vás prosím ako sa podľa toho čipu dá nájsť pes? Viem, že sa podľa čipu dá zistiť niečo o majiteľovi ale dá sa z čipového čísla zistiť niečo o psovi? Za každú info ďakujem.
Už dosť dlhú dobu hľadám psa, prosím pomôžte :(
co vam sibe? po dvoch rokoch sa jej bud niekto ujal alebo je po nej....
Žiaľ, odpovedám pozdejšie a to kvôli zaneprázdnenosti, ale možno by som vedela pomôcť. Ja bývam v okr. RS, po maďarsky viem, takže môžem pomôcť s prekladom, príp. môžem pozrieť na FB nejaké maďarské stránky.
Pred Vianocami som zachytila psíka - bígl-a, ktorého našli v Maďarsku, ale až pri hraniciach so Srbskom, čo sa mi zdá dosť nereálne. Môžeme sa skontaktovať cez mail, alebo FB?
kelly ešte ma napadlo, ako tak rozmýšľam, moja známa si zobrala nedávno z rožňavského útulku myslím že bígla, teda aspoň tak vyzerá čo som si pozrela obrázky na nete....
máš na seba nejaký kontakt? poslala by som ti foto o psíkovi
v rožňave sa našiel takýto psík, rožňava je blízko lučenca? či nie?
Napísala som e-mail do nášho útulku, uvidím, či mi príde nejaká odpoveď. Dúfam, že ak ju tam aj mali, že ju ešte nedali novému majiteľovi :/ lebo to už nemôžem "drankať" späť.
Ak je čip chybný alebo došlo k nejakému pochybeniu pri zápise, tak vás jednoducho nenájdu.
Aha, ale náhodou keby ju mali v nejakom útulku, tak to by dali vedieť nie? Podľa čipu? Či nie?
Nie som z Lučenca. Obvolajte všetkých veterinárov v širokom okolí. Možno Vašu fenku niekto má a navštevuje s ňou veterinára. Tak isto bolo treba obvolať aj karanténne stanice (o ich prevádzke Vám dajú informácie na Mestskom úrade), či si ju niekto ešte nepamätá. Tak to funguje aj v iných mestých, nielen v Lučenci :)
Vy ste tiež z okolia Lučenca? Ďakujem Vám za rady. Skúsim tie noviny, dúfam, že sa zadarí :/ A keby som sa nejako porozprávala so zverolekárom? Nevedel by niečo bližšie? Ohľadom hľadania a výskytu tých psov?
Bohužiaľ, po maďarsky neviem, ani tam nemám známych, skôr Vy ste bližšie k miestu činu. Skúste pohľadať nejaké lokálne noviny ako je naše Lučensko regionpress.sk, iste majú aj na maďarskej strane, a s prekladom nech Vám pomôže kamarátka. Nehanbite sa, zapojte do toho čo najviac ľudí, dajte im vedieť, že Vám na sučke záleží, tak jej zvýšite šancu.