Spánok mojej dcéry

Príspevok v téme: Spánok mojej dcéry
Antonka

Moja dcéra má 7 rokov.Od 2 rokov spí sama.Teraz máme problém.Stále vyžaduje aby sme s ňou išli spať.Počas vianočných sviatkov tu bola moja sestra,švagor a ich 14-ročný syn.Ze vraj ju nastrašil že má v izbe hady a pavuky.Ona má normálne panický strach aj napriek tomu že sme jej rozádzali izbu a chceli sme jej ukázať že tam nič nie je.Už to trvá 16 dní a nie a nie sa toho strachu zbaviť.Nevieme ako s tým problémom bojovať.Myslíte že by sme mali vyhľadať psychologa.

Kýčera

Tak som to videla ja - plyšová hračka áno, no nesedel mi jej výber. Teraz mi to dáva zmysel, Anjelik*, vďaka, vedela som, že nesklameš.

anjelik *

No deti to je iné potešenie. :o))) Tak Antonka, ono mať pozornosť sústredenú k sebe, je niečo, čomu sa ťažko odoláva. Tvoje dievčatko bolo roky samo, malo maminu a ocka len pre seba a zrazu má bračeka a musí sa deliť. Robí večer čo večer scény a zrazu vy robíte, čo ona chce, nelietate len okolo malého. Z dokonalej malej slečny, čo pekne sama spávala, je zrazu *klbko nervov*. No ja s vami nebývam, ale osobne by som jej strach nepodporovala stálym riešením a dokola vysvetľovaním. Bežne v prírode hady a pavúky žerú medvede. Kúpila by som jej nejakého veľkého maca a vysvetlila, že taký macko v noci nespí a všetko pochytá, lebo to má rád. Ak bola schopná uveriť, že má v izbe pavúky, uverí aj tomuto, ak do toho vnesieš viac sily a presvedčenia, ako tvoj malý synovček. Netreba dcérku učiť, že vydieranie jej zabezpečí miesto na výslní. To je do života horšia trauma. Treba ju naučiť byť odvážnou a rozoznávať, čo je skutočné nebezpečenstvo a čo je iba vymyslené druhým. Že jej bratranec sa chcel iba zabaviť na jej účet a že ona mu to vráti aj s úrokom tým, že si z toho nič nebude robiť. Nepodceňuj jej prirodzenú inteligenciu. :o)

PS: Medveďa nech si vyberie sama, aby si bola istá, že ju bude vedieť zachrániť. Ale tým nech debata na túto tému u vás skončí. Maco ju ochráni a vybavené. :o)

Kýčera

Antonka, ak Ti nezaberie ani jedna dolespomenutá rada, mala by si pozvať svoju sestru aj so synovcom na návštevu. Vysvetliť im v prítomnosti dcérky, ako jej svojimi slovami ublížil, čo spôsobil a aké následky to na celej rodine zanechalo. Trvaj na tom, aby sa jej ospravedlnil, vysvetlil, prečo to spravil a svoje konanie napravil! Neotáľaj s tým! Ak by Ti nevyhoveli, tak kontakty v záujme duševného zdravia svojej dcéry a celej rodiny ukončí, aspoň na nejakú dobu! V každom prípade chlapca nepúšťaj k deťom, vniesol tam zlú energiu a spravil to, čo Ti malá tvrdí! Spolu s ňou očistí jej izbu od všetkých "hadov a pavúkov" svätenou vodou /vyžeňte ich naveky z izby/, príp. popros kňaza. Dcérke vysvetlí, čo spravil, že to nechcel, že je to tiež decko,... veľa sa spolu rozprávajte. Nenechaj ju utápať sa v strachu, rob všetko, aby sa ho čo najskôr zbavila, aby sa jej nezahniezdil v duši. Malo by to zabrať, ale ak by nie, tak potom vyhľadaj ľudí, kt. Ti s tým pomôžu, terapeuta, dobrého detského psychlóga,...Ak by tu bol Anjelik*, som presvedčená, že by Ti dokázal poradiť ako na dcérkinu traumu, tak anjelik roztiahni krídla a zaleť sem, si tu potrebný!

zewa

Pavuky a hady su nieco zle? U nas ziadneho jedovateho (okrem vretenice aj ta malokoho zabije svojim jedom) nemame. Chodte do hrackarstva a kupte jej plysoveho pavuka a hada, ktori ju vzdy ochrania,nlebo su so vsetkymi pavukmi a hadmi kamosi. A kludne ju nechajte spat s vami. Moze to byt ten dovod toho, ze sa akozebboji pavukov a hadov. Nemusi to byt vedome.

lolinka

Meno ti to dobre napisal/a, treba sa zbavit demonov tak, ze jej budete citat rozpravky, kde pavuky a hady niekomu pomahaju, kde su v pozicii dobrych bytosti. Neviem, ci take rozpravky najdete, kedze tieto tvory su skor vykreslovane ako tie zle, ale mozno sa vam nieco podari a ked nie, tak si take rozpravky vymslite. Prip. chodte k nejakej detskej psychologicke, mozte k nej ist aj sama, len sa poradit, ze co robit, ako sa spravat, aby sa dcerka toho strachu zbavila. A za ten cas, kym citi strach s nou spite v posteli, mozete si ju zobrat k sebe do manzelskej postele. Nejaky cas to vydrzite a dcerka sa bude citit v bezpeci, co moze pomoct celkovo zlepsit jej strach. Urcite ju za ten strach nekrituzujte, nehovorte jej reci ako ze uz je velka a co vymysla blbosti, ze ine deti v jej veku vsetky spia same a pod. Len by ste tym u nej pestovali pocit menejcennosti, citila by sa este horsie. Az jej budete citat tie rozpravky o hadoch a pavukoch, neskor jej kupte nejakeho plysoveho hada a pavuka, ale nejakeho pekneho, usmiateho, co nevzbudzuje strach a spolu s nou sa hrajte na to, ako dobry pavucik zachranil vcielku a pod. Napr. www.niagara.sk a www.luxury-world.cz

Antonka

Odpoved pre kafe-Nie je to problém.Presne to teraz robíme.Dávame jej pocit bezpečia.Lenže spať ju dávam o 20 hod a kým zaspí je aj 21.30 hod.Večer ešte pracujem a ešte mám aj 10-mesačného syna ku ktorému vstávam.CHodím spávať o polnoci.Manžel pracuje do 21 hod.Takže je to oveľa tažšie.Ale urobíme všetko preto aby na to nejako zabudla a dostalo sa to do normálu.

Antonka

Odpoved pre kafe-Nie je to problém.Presne to teraz robíme.Dávame jej pocit bezpečia.Lenže spať ju dávam o 20 hod a kým zaspí je aj 21.30 hod.Večer ešte pracujem a ešte mám aj 10-mesačného syna ku ktorému vstávam.CHodím spávať o polnoci.Manžel pracuje do 21 hod.Takže je to oveľa tažšie.Ale urobíme všetko preto aby na to nejako zabudla a dostalo sa to do normálu.