Spánok mojej dcéry

Príspevok v téme: Spánok mojej dcéry
Antonka

Moja dcéra má 7 rokov.Od 2 rokov spí sama.Teraz máme problém.Stále vyžaduje aby sme s ňou išli spať.Počas vianočných sviatkov tu bola moja sestra,švagor a ich 14-ročný syn.Ze vraj ju nastrašil že má v izbe hady a pavuky.Ona má normálne panický strach aj napriek tomu že sme jej rozádzali izbu a chceli sme jej ukázať že tam nič nie je.Už to trvá 16 dní a nie a nie sa toho strachu zbaviť.Nevieme ako s tým problémom bojovať.Myslíte že by sme mali vyhľadať psychologa.

kafe

prečo je taký hrozný problém si s dcérou ľahnúť, a keď zaspí odísť? Proste jej dajte ten pocit bezpečia ktorý potrebuje. Ak to nepoľaví ani po polroku, raz z toho vyrastie. Alebo choďte k psychológovi, keď je to taký obrovský problém, že nemôžte byť 15 minút s deculom.

Gima

4. Banány bojujú aj proti depresií

Banány sú užitočné pri prekonávaní depresie vzhľadom na to, že majú vysoký obsah tryptofánu, ktorý sa premieňa na serotonín a tým sa „rozveseľuje“ mozog. Už malý banán obsahuje 27mg horčíka, čo prispieva k lepšej nálade, keďže nedostatok tejto minerálnej látky je spojený s depresiami, úzkosťami, podráždenosťou a inými poruchami správania sa.
Môj recept na spanie pohar bananoveho mlieka, rozmiešať v mixeri.

Antonka

Dakujem veľmi pekne za radu.Pokusime sa s manželom nájsť nejaké rozprávky o tom ako pavuky a hady konaju dobre a presvedčiť ju o tom že vedia byť dobré.Veľmi ma to trápi že táto návšteva ju tak negatívne ovplivnila.Stále sme mali rituál večer-umyť zuby,prečítať rozprávku,pomodliť a spať.Ale teraz.Je mi jej luto lebo chodí dovtedy kým si niekto k nej ide lahnuť,niekedy to trvá aj do polnoci.Robím si starosti lebo zachvílu začína škola a takto bude chodiť unavená.Ja viem že to bol moj synovec ale čo mám robiť.nemať kontakt aby chrániť moj dcéru.

Antonka

Dakujem veľmi pekne za radu.Pokusime sa s manželom nájsť nejaké rozprávky o tom ako pavuky a hady konaju dobre a presvedčiť ju o tom že vedia byť dobré.Veľmi ma to trápi že táto návšteva ju tak negatívne ovplivnila.Stále sme mali rituál večer-umyť zuby,prečítať rozprávku,pomodliť a spať.Ale teraz.Je mi jej luto lebo chodí dovtedy kým si niekto k nej ide lahnuť,niekedy to trvá aj do polnoci.Robím si starosti lebo zachvílu začína škola a takto bude chodiť unavená.Ja viem že to bol moj synovec ale čo mám robiť.nemať kontakt aby chrániť moj dcéru.

Antonka

Antonka

Antonka

_meno

Ahojte Antonka

Ak mozem len poradit, fobie riesenie napríklad NLP treneri.

(Vasa dcera ma v mozgu teraz myslienky o tom ze ma v izbe pavukov a hadov, a ze hady pavuky su zle).
Cize vzdy ked vonku sa nachadza daky podnet, napr. slovo "pavuk", ona sa pozrie do mozgu, tam uvidi tento scenar a boji sa.

Z mozgu sa vymazavat neda, avsak da sa do neho pridavat, prekladat novými myslienkami:

Cize keby napríklad dcerka videla ako pavuk pomaha, alebo ako hadik niekomu pomaha, ako sa majkaju tieto zvieratka, tak by k nim znovu pristupovala s radostou.

Kto rozumie mozgu, vie pomoct cloveku vytvorit v nom disacociaciu (cize nebudte vnimat myslienku ako realitu, ale budete v realite vnimat myslienku len ako myslienku .. podobne ako ked poviem "za 5 sekund vybuchne bomba", je to len veta, ziadna bomba za 5 sekund nevybuchla - a ked clovek vnima tento rozdiel, je to lahsie.

Da sa spravit aj bez mozgu toto, len za pomoci emocii: ked Vasa dcerka citi radost, pocit bezpecia (toto ona robi v sucasnosti, hlada oporu).

Ale tak konkretna radost je taka, ze jej ukazete ake su tieto zvieratka mile a zlate. (finta je vsak v tom, ze ten clovek co jej to povdal je zly, ja osobne by som k svojim detom takéhoto cloveka nepustal. Samozrejme ze sa bude vyhovarat na to ze to myslel zo srandy, podobne ako kazdy co spravi zle sa aj slamky chyta ked sa mu zlo vracia tak vsemozne kruti).
Zlo je zlo.

Mozno dake rozprávky o pavukovy a hadoch, to si myslim ze by pomohlo dcerke. Nieco aby sa tesila, usmievala, radovala, aby videla ze tieto zvieratka su jej kamarati a ona s abude tiez s nimi chciet kamaratit.

Ale ak mozem myslim to v dobrom, ste troska zodpovedni za to co sa dostava do zivota Vasho dietata.
To vlastne vidno na tom prispevku, ze Vam zalezi na rodinke, to je velmi pekne. Akurát ak mozem vnimam ze k tomu mozte pristupovat pevnejsie.

Nejako postupne, nie ze HU tu su pavuky, ale potichu, v prijemnom prostredi, s pochopenim, s nizsou intenzitou (cize tichsie zvuky, cize mensie obrazy zvieratiek povedzme z pociatku len z dialky napríklad)

Vela stastia radosti a prijemne sledovanie tych rozprávok prajem Antonka, a ospravedlnujem sa Vam ak som sa Vas niecim dotkol, ale priatel je casto ten co Vam povie pravdu do oci namiesto toho ze mu to je jedno