Aj by som mala deti, ale.....

Príspevok v téme: Aj by som mala deti, ale.....
singl girl

Mam 28 a stare mamy a gynekologovia by povedali ze najvyssi cas na decko :D
Lenze deticky su zlate a pekne ked su male babetka take do 3 rokov a mozno aj potom su este zlate az do tych 8 rokoch ked zacinaju papulovat a viac pocuvat svojich kamaratov ako rodicov.
Rozhodla som sa deti nemat aj ked priatela mam. On vie o mojom rozhodnuti a do nicoho ma netlaci kedze aj on si buduje karieru. Ked si predstavim ze moja dcera alebo syn bude mat 14 - 16 rokov a bude nimi plieskat puberta tak by som ich asi zabila. Ja totiz neznesiem keby ma decko nepocuvalo a robilo si svoje. Neznesiem to ako sa pubertaci spravaju. Ako papuluju, klamu, fajcia a piju potajme, nebodaj droguju, Ako sa pubertacky olizuju pod oknami rodicov ci v skrytosti so starsimi chlapcami, ako 15 sopliaci sa bavia o nechutnostiach a pozeraju tajne porno, ako dievcata zistuju co je to antikoncepcia a ako uspokojit chlapca... preboha v 15stich?! To ako sa obliekaju ako keby nemali vkus, dokombinuju sa ako papagaje z ciganskej osady. Toto si teda neviem predstavit zeby mi toto moje decko robilo. To decko ktore sa narodilo ako male chutne zlate babetko a o patnast rokov vam to pyskuje, odvrava,, robi tajnosti, huli, kradne, robi vilomeniy, neuci sa, nechodi na hodiny, pije, urobi si bez dovolenia pircieng, tetovanie, sulozi? Toto teda nie! Deti su zlate a pekne ked su male ale casom idu dost na nervy. Ja niesom typ zeny ktora si toto neuvedomuje a tiska sa do materstva ze ake zlate deticky aj ja take chcem. Nie, nechcem. Kaslem na predstavy starych mam ze musis mat deticky. Kaslem na predstavy gynekologov ze do 25tky ma zena mat prve decko. Co som ja? Chodiaca maternica na ktoru okolie caka kedy porodi? NIe neporodim, nechcem o patnast alebo aj skor sa nervacit ze mi z dcery vyrastie kurvicka a zo syna kurevnik. Mnohi si poviete ze tak nevyzeraju ale keby ste ich videli v partii by ste tvrdili ine.
A netvrdte mi ze je to otom ako si dieta vychovas. Nieje! Vidim u susediek, u kolegyn, u rod. pribuznych, u kamosiek ze mnohe z ich deti ktore boli pred dvoma rokmi zlate a poslusne su zrazu arogantne, papulujuce, drze a vulgarne vyrastky. A nepomoze rod. vychova. Vidim ze po nastupe do skoly staci ze sa dostane do nespravnej partie ktorej spravanie ho zlaka a uz je tam kde rodicia nechceli aby bol. Medzi rovesnikmi hned naberie zle zvyky. Nauci sa fajcit, pit, hulit, bavit o sexe, papulovat,kradnut, klamat.. Poznam takych ze posobia slusne pred rodicmi, vychovane ale ked su mimo nich su uplne ini. Tiche vody brehy myju. Niektorych spravanie ma doslova zaskocilo ked som ich videla ako sa spravaju mimo pritomnosti svojich rodicov a surodencov. Z mnohych zlatych deti ako vidim sa stali za rok dva odporni pubertaci. Potomto netuzim.

singl girl

Dakujem za nazory a vyjadrenia.
Kycera a Mam56 vy ste inak psychicky v poriadku? Myslim ze nie aspon podla toho co ste mi tu napisali.
Biba, mna nikto nesikanoval, nebil zo strany rodicov. Ako rodicov som mala na prd to hej, ale v porovnani s inymi rodicmi to bolo este ako tak dobre. Matka sice hysterka a otec nervak ale oni sa hadali viac menej medzi sebou. Matka sice prehnane starostliva a upata nervacka ale tak co uz. Rodicov si nikto nevyberie. Maloktori rodicia su idealni. Moje rozhodnutie je preto co som uviedla v teme hore. Ako vidim ze z malych zlatych decak v puberte vyrastaju rebelujuce a zachmurene xichty ktore v kuse papulujju a hresia.
Priatel pozna moje rozhodnutie a nijako to neriesi. On ma svoju pracu, ja svoju, mame svoje zaluby, cestujeme spolu a je nam fajn. Kupili sme si psika a nemame vobec pocit zeby nam nejaky uvrestany tvor v byte chybal. Netuzim ani po prebalovani, vstavani v noci, behanim po lekaroch a pohotovostiach, kupovani plienok, cumlikov, nahradok mlieka, grcani a prdani, atak dalej a tak dalej..

Moireal

FilipTT, zanik generacie ta ale trapit nemusi. Nemas moc to ovplyvnit, iba svoj zivot. Realita je taka, ako som opisala. Dnesna doba nepracuje pre vacsinu ale pre mensinu a kto ma problemy rozneho druhu, ten skratka na potomstvo nema. Mozno sa konecne zacne rozvijat vedome planovanie rodicovstva, vysledkom by boli ovela stastnejsi ludia. :)

wowot

Filip TT, tí ľudia sú skôr pohoršení nesamostatnosťou slečny. Mimochodom, mama jej nedala radu, ale príkaz. Každý si je zodpovedný sám za seba a čím skôr sa k tomu postaví, tým rýchlejšie dospeje. Sexovať má, samozrejme, keď to ona sama uzná za vhodné, aj keby pred rokom, aj keby po svadbe, ale určite nie podľa matkinej vyhrážky. Však dospelá žena predsa pozná riziká, čiastočne aj svojho partnera a mala by vedieť odhadnúť, kedy a akú ochranu použiť. Mladí ľudia dospievajú skôr a je obrovský prístup k informáciám na internete. Mne moja mama zase v 16ke hovorila, že mi zaplatí antikoncepciu, ak treba, a moja reakcia bola, že nie som ku*va. Toto je napríklad veľmi skoro, aspoň pre mňa v tom veku určite. Dala som sa na to až vtedy, keď som chcela, rodičom som to na nos nevešala, ochranu som si zabezpečila sama a bodka. Tehotná som nikdy nebola a momentálne vediem aktívny sexuálny život bez ochrany. Ono ide o to, že blbcovi nepomôžeš aj tak a ten rozumnejší človek má aký-taký odhad a už aj tú spomínanú zodpovednosť sám za seba, aby vedel prijať následky svojich činov. Tým pádom aj zakladateľka, ak deti nechce, nech ich nemá, asi len zhodnotila, že aká matka, taká Katka. Ja nepochybujem o tom, že ak sa mi narodia zdravé deti, tak toto v sebe mať budú, budú vedieť rozpoznať, čo škodí, budú sa vyvíjať tak, aby sa nezničili v mladosti. Verím tomu proste a teda už len život ukáže. Mám skúsenosť, že zo skromne vychovávaných detí vyrástli dobrí ľudia, tak to asi skúsim touto cestou. Záver je teda len teoretický, však život mi ukáže, ale tá skúsenosť stojí za to.

Filip TT

Moireal - v praxi ma taketo uvazovanie len ten vysledok, ze civilizacie, ktore odmietaju sa rozmnozovat su nahradene civilizaciami, ktore v tom nevidia problem. Stalo sa to uz za rimskej rise, moze sa to zopakovat aj teraz. Asi sme toho aj prave svedkami...

Moireal

Tak ako bolo po svetovych vojnach a priemyselnej revolucii prirodzene pre ludi mat deti a zaplnit tuto planetu mi pride rovnako prirodzene rozhodnutie dnesnych mladych ludi nemat deti. Je nas tu viac nez dost a cim viac ludi tu je, tym aj logicky stale menej ludi ma podmienky na potomstvo. Len prirodzeny dosledok doby, netreba to rozoberat.

Filip TT

A ja som si prave vcera hovoril aka sranda je mat 13 rocnu dceru :)

K tym rizikam zlej partie by som pridal este tunajsie forum, kde studujucim dievcatam pannam davaju zeny zhusta rady, aby ignorovali rady svojich mam a sexovali s priatelmi. (vid temu Mama mi zakazala spat s mojim priatelom)

@biba Aky psychicky problem mas? Mas stanovenu diagnozu?

jojkajoja

problém je ten že vačšina ludí má deti pretože by to tak jednoducho malo byť a je to tak zaužívané. Pritom ked vidím ako sa niekt. rodičia chovajú k detom a nevedia ich vychovat si myslím že nie každý má nato byť rodičom.Ja som sa tiež rozhodla nemať radšej deti kedze nato vobec nemam podmienky a neviem si predstavit ako by som to zvladla.

biba09

Rozhodnutie nemat deti je len na tebe a je uplne jedno aky mas k tomu dovod. Ja tiez nechcem mat deti ale dovod je iny, mam psychicke ochorenie a bojim sa, ze by to moje deti zdedili. Zivot s tymto ochorenim je velmi narocny a nechcem, aby sa niekto musel trapit rovnako, nieto moje vlastne deti. A ten tlak z okolia, hlavne z rodiny je velky, to citim tiez sama. Moja mama ma nuti do toho mat dieta, dat jej vnuca, pricom sama ma od detstva len kritizovala, povazovala ma a stale povazuje za problemovu a neschopnu. Moja teta, jej sestra sa dokonca vyjadrila, ze to, ze ma moja mama mna je trest za to, ze ju ako decko bila a buzerovala. A ze teta ma teraz pekne a bezproblemove deti a moja mama ma za trest mna. Tak fakt neviem, co by po mne chceli, predavat svoje chore geny dalej. Ja som tu chorobu po nikom nezdedila, moja mama aj otec su normalni. Len u mna sa nejak spotvorili geny a vadna som od narodenia. Moja mama neznasa ten typ ludi ako som ja, v detstve na mna len vrieskala, kritizovala ma a bila, otec ma tiez casto bil. Ak by som mala dieta a zdedilo by po mne tuto chorobu, tak by ho moja matka takisto neznasala. Pritom nie som a nikdy som nebola zla. Ale som ina, neviem sa zaradit do spolocnosti a ludia ma nemaju radi, lebo som na hlavu. A riziko, zeby moje deti tu chorobu zdedili je velke, pisala som si s jednou zenou, ktora ma rovnaku diagnozu, ma tri deti so zdravym muzom a vsetky tri deti jej chorobu zdedili. Ja uz skusim len nejak dozit, hoci aj to je tazke, tato spolocnost nema rada psychicky narusenych ludi a dava im to pekne pocitit. K psychiatrovi chodim prakticky cely zivot, ale nevedia alebo nemaju zaujem mi pomoct.

Kýčera

Ona tie deti nie nechce, ale mať nemôže, a to aj v prípade keby kľačala od rána do večera na kolenách! Ona je totiž ON!