Beham uz nejaky ten piatok, vytrenovala som sa, ze dam 10 km v pohode, no nechudnem. viete mi poradit, v com moze byt chyba?
Bezci - beham, ale nechudnem, poradte!
Nemyslim si, ze vela "zeriem", prave naopak. S mojim behom suvisela aj uprava stravy, schudla som, no zastavilo sa to, preto sa pytam, ci ste niekto tymto presli a co robit.
Vcera som napr. dala 10 km za 53 minut. Citala som si o tom nejake clanky, len urcite to neni take jednoduche ako sa pise. Idem skusit intervaly a uvidim. Nemam totiz peniaze, aby som si platila trenerov, tak sa poradim s tymi, co skusenosti maju.
A čo takto odpovedať na otázky, či nemáš záujem? Stravuješ sa správne? Ako často beháš? Nepremýšľala si nad tým, že v niektorých dňoch vymeníš beh za inú športovú činnosť?
Ahojte jane124
To ze behate je podla mna super.
Ak tuk ludskeho tela, je vlastne nepotrebna hmota (nadbytocna energia).
Otázkou je, ake latky jete, ze telo ich nechce.
Z osobných skusenosti som napríklad ja jedaval maso, mlieko, maslo, vajicka, bielu muku, zvieraci tuk a podobne.
Je kazdeho nasa osobna skusenost, co dana strava prinasa.
Ja som napríklad uplne vysadil tieto zlozky jedla a citim sa ako predtým, avsak samozrejme ze telo je cistejsie.
Vyskusajte si to (ak nedokazete prestat jest tazku stravu - ste na nej zavisla .. a to je mozno dovod preco vase telo napriek tomu ze behom spalite zasoby, mu vlozite zasoby nove.
Napríklad si vyskusajte zjest 3 suche rozky a 3 banany na ranajky : po ktorom jedle sa budete citit lahsia? Zrejme po tych banánoch. Po ktorom jedla sa budete citit sviezejsia (cize viac energie)? Zrejme po tych banánoch. Po ktorom jedle sa budete citit tazka, otupena a bez energie?
Finta celého sveta v ktorom zijeme, je prave mnoho zavislosti, tzv. lpenie na formách. Citite sa dobre? Opakujte to! Citite sa zle? Zmente to!
Musi sa to diat v sekundách, v pritomnom okamihu.
V momente ked zjete co jete, ako sa citite?
Najdolezitejsie v zivote je citit sa dobre. Ak sa tak necitime, robime nieco zle.
Ak mozem, podla mna behate ozaj dlho. Finta tkvie inde, beh je vec co robite dobre, overene. Mohli by ste mozno skusit sirsiu skalu rozcvicovania (napriklad keby som precvicoval kazdy den lytka, schudnu lytka z tuku, a naberu svaly .. podobne ak napriklad cvicim kazdy den brucho, sval pouzije energiu tuku a postavi z toho sval ..... takze nemusi sa jednat akoby o kardio (tep) to si myslim ze je vec ktoru robite velmi dobre.
Taktiez sa mozno jedna o pouzitie. Co chcete robit s tym ze ste mate stihlu postavu?
Ukazem na priklade: naco si kupim domov motorku, staram sa, servisujem - ked je len na parkovisku.
Je to nejaky pocit, spatna vazba, naco je dana vec. Ako ked si kupujem televizor, zaujima ma co mi ten televizor da, ako sa bude pootom citit (az potom ma zaujimaju detaily ako napriklad farba, cena).
Podobne aj vy, trosku vnimam akoby ste sa z toho behu netesili, nieze by vam bol beh na pritaz, alebo akoby bol beh viny.
A pritom beh je len nastroj, ako vsetko: nehnevam sa na lekara ze nevie tancovat, a podobne nehnevam sa na tanecnika ze nevie operovat, ale ucim sa tesit z lekara ze vie operovat a z tanecnika ze vie tancovat.
Finta zivota vsak urcite neni strnulost, ale z môjho pohladu je to prave urcita volnost. Ak sa clovek citi zle (napriklad ak sa citite zle z linie ktoru mate) vykaslite sa na to !
To tak prosto je, ako ked napriklad alkoholik sa snazi zbavit pitia : snazi sa zbavit toho jedineho co mu robi radost? :D Ako asi tento clovek dopadne ked sa nasilu zbavi aj poslednej veci ktoru ma rad?
A zase naopak, co sa stane ak sa vykasle na vsetko, a zacne si veselo popojiat, potom napriklad dostane chut si dat dalsi poharik, a potom dostane chut sa prejst tak sa prejde, potom dostane chut zavolat znamym tak zavola, a potom na ulici stretne kamosa co sa mu pokazilo auto a pomoze aj tomu.
Radost sa zvacsuje cim viac sa radujeme, podobne odpor sa zvacsuje, cim viac mu vzdorujeme.
Take to gro zivota je vzdat sa JA, prejst z modelu ze JA je zdrojom sveta, na to, ze radost je zdrojom sveta.
(cize je to skor o radosti ktoru chcete citit, namiesto o nejakej malej pravde v JA).
Je to lahke, zivot nam vlastne ponuka instantne navraty a v podobe napriklad pitia.
Keby ste si teraz dali za poharik? Ako by ste sa asi citili? Podla mna veselo :D Este by ste sa zasmiali ze hehe ako sa ja hnevam :D Neni to akoby o tom, ze clovek nieco spravi (akoby zmysel tohto prispevku) - prave naopak, prestanete vytvarat tie starosti a odpor.
(to sa akoby vzdy deje toto tieto 2 volby, bud chceme Zivot nieco prinutit, alebo sa chceme na vsetko vykaslat a zit lahko)
Takze ak to mozem na zaver zhrnut: to ze vytvarate odpor ze ste mozno neni az taka stihla- tak finta neni v tom najst riesenie na tento problem. finta je v tom vykaslat sa na to :_) (ked prestaneme vytvarat problemy, neni s cim bojovat)
Vela radosti zabavy srandy a pohody Vam prajem jane124
Vek vyska vaha?
10 km za aky cas?
Asi bude treba zvysit intenzitu, dat intervaly, viac zvlneny profil aby si sa viac zapotila a ono to pojde.
vela zeres...
behanie ti spali nejake kalorie tych 10km mozno tak 500 ale ak zjes o 500 viac tak si skoro na nule... jedine sa ti moze nejaky ten sval vybudovat ale pri behu upne minimalne takze potom spalis bazalne viac...