Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Tetánia a jej príznaky

[zruseny12]

precitaj si na stranke www.novycasprezeny.sk do vyhladavaca si daj tetania...a ukaze sa ti clanok o tetanii...
a ked ta napina tak sa pytaj od obvodnej na gastro....vela stastia...

andy

ahojte, tiez mi zistili tetaniu, citim sa uplne mizerne, mam casto trpnutie ruk, busenie srdca,zaludocne problemy, zavrate, nevolnost. najhorsia z toho je ta nevolnost. napina ma na vracanie hoci kedy a uz sa aj bojim chodit niekde sama, ze mi pride zle.. bola som u neurologicky a ta mi povedala, ze si mam kupit zmes mineralov a povedala, ze to nie je choroba a ona to nelieci.. ze mam ist ku psychiatrovi ale ja si myslim, ze nemam psychicke problemy mne je jednoducho zle samo od seba a neviem to ovplyvnit aj ked si poviem bude mi dobre tak mi dobre nie je neviem co s tým mam robit moze mi niekto poradit ci postacia na to len mineraly alebo pozna niekto nieco na to co je ucine? dakujem

[zruseny12]

veronika,ja len strucne,tiez mam tetaniu potvrdenu 2x...
1xvyssi stupen neuromuskularnej excitability/vtedy som sa nemohla postavit na nohy,rano z postele som liezla po styroch,trpli mi usta ,nos lica,mala som krce..ani neviem co este.
tak som zacala brat doplnky a stav sa mi rapidne zlepsil...
2xtetania...tiez mi robili podobne testy-svalove-boli ok
a tetanicke-zasa sa potvrdila/ale kedze ja mam nedostatok vapnika-tetanie sa nikdy nezbavim,len ju zmiernim a naucila som sa s nou zit,nic ine my neostava...
lenze ja nemam len tateniu,ale aj viac toho koli vapniku,co mi chyba...
ja keby som mala zhodnotit podla znamky ako mi je od dectva-zdravie ake mam.
1-vyborne do tych 30rokov
5-nenormalne zle na umretie som sa citila do 38rokov
a posledne 2roky tak sa to strieda 2-3.
Je to tak aj podla pocasie,ako sa vyspim atd.
A tie testy ako pises po 2x mi tiez pustali elektriku...dokonca aj podoko...ale dalo sa to vydrzat...
tetania je mrcha nevies kedy ta ako prekvapi a ako pises najhorsie na tom je,ze ani lekari si s nou nemozu dat rady,mne osobne neposielali k psycholog.ale keby som castejsie otravovala aj ja by som tam urcite skoncila,len ja som sa aj sama o liecenie tetanie zaujimala a vsetko,co suviselo s nou...chvala bohu som nad nou ako tak zvytazila...ale musim ju mat stale pod kontrolou...prajem ti vela stastia...a aj ja si myslim ako ti povedala lekarka mozno este tebe pomoze puberta zmena hormonov,ale len mozno...kiezby ti pomohla...lebo ty sa este vyvyjas a v tebe sa este udeju zmeny,ale moze to ist aj k horsiemu...tak ti prajem vela stastia v boji z TETANIOU...

veronika

Zdravim vsetkych, ci uz zdravych alebo tych, co maju rovnaky problem ako ja. ano, mam tetaniu. zistili mi ju len nedavno(asi 1 rok), ale vraj ju mam uz od malicka. teraz mam 15 rokov. moje problemy sa zacali zo srdcom. chodila som uz odmala na EKG, lenze zistili, ze asi je tu aj iny problem. pred 3ma rokmi ma neurologicka poslala na jedno vysetrenie, neviem ake to bolo, mozno EEG, ale nie som si ista, do BA na Kramare. bolo to bolestive vysetrenie, kedze do mna napichali kabliky a davali mi elektr.soky do svalov. po vysetreni mi stanovili, ze mam tetaniu. mavam krce do svalov a byvam casto unavena.
mala by som brat vselijake lieky, lenze z mnohych mi bolo zle alebo by som po nich bola otupena. neberiem to ako chorobu. mohlo to u mna byt aj horsie. ked mi neurologicka povedala, ze som MALA byt na vozicku, pozerala som na nu trosku vykolajena. vraj je aj zazrak ze som na vozicku ozaj neskoncila. mnohi sa pytaju "co to vlastne je, ta tetania?" dlho som hovorila ze neviem, lebo doktorka mi o nej nic nepovedala, preto chvalabohu, ze zije internet. vraj z toho mozno vyrastiem. ja pochybujem...pretoze ked sa to behom 10-11 rokov zhorsilo, ako sa to moze zlepsit? k tomu mam selest na srdci a nizky TK.
ako som citala, mnohym ludom sa stalo, ze ich doktor/ka poslali na psychologiu. mna tam doktorka poslala tiez. to tak byva, ked lekari na slovensku vam nevedia poradit, a vy si ziadate nejake blizsie informacie, tak vas pokladaju za sibnuteho...
ale chcem len tolko, ze zivot je len jeden(aj ked ja si myslim ze ich je viac)a musime ho dozit taky aky je. preto nezufajte ak mate taky problem ako ja. je vela inych, co su na tom ovela ovela horsie a z tych lekarov si nic nerobte. ja som prestala chodit na kontroly a je mi rovnako. aj s nimi aj bez nich...
PS: ak mate zaujem, napiste mi na mail, aspon sa budem moct porozpravat s niekym, co ma podobny problem ako ja

[zruseny12]

hmmmm,ja som tiez mavala krce/a mozem povedat,ze poriadne,ked ma chytil tak nic moc/..mne pomohol banan,jeden denne zjem...teraz som trochu vynechala,ale jedle som asi mesiac kazdy den...

mira

Kŕče v lýtkach sú dôsledkom demineralizácie, ale aj oslabenia čriev. Môžu byť aj podchladené, tak si dávaj na ne teplé obklady z nahriatej soli, elektrický zdroj nie je dobrý.
Nejedz potraviny, ktoré spôsobujú demineralizáciu. Veľa organických minerálov je v morských riasach, zelenine, semienkach a obaloch zŕn.

hmmmmmm

ahojte.mne zistili tetaniu priblizne v 13tich rokoch. bezdovodne a aj pri najmensej namahe som dostavala krce do noh. chodila som stym k neurogolicke.doktorka mi vtedy predpisala sumive magnezium to nepomohlo potom nieco na prekrvenie noh( to zas nikde nemali) tak ma potom napchavali dakym timonilom (nieco na utlmenie aktivity mozgu
ci cim ale na to som sa asi po pol roku vykaslala lebo brat 3 tabletky denne ci ako...robili mi aj EEG a zistili ze mam zvysene reflexy.doktorka potom povedala ze ma to prejde bud po puberte alebo po porode proste po nejakej vacsej hormonalnej zmene.teraz mam 18 krce dostavam minimalne a dufam ze uz nikdy sa k nim nevratim