Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Tetánia a jej príznaky

icka

INGRID:a neliečiš sa ničím?Ja sa liečim už vyše roka,neurológ mi dal Antidepresíva Seroxat.Beriem 1/2 tabletky.Asi po troch mesiacoch som začala mať veĺkú úĺavu,a myslím si že som správne urobila ke´d som tieto lieky začala užívať.

ingrid

ahojte...
tetaniu mam uz od puberty... zo zaciatku som si myslela ze je to migrena... prejavuje sa u mna zdvojene videnie... trpnutie jednej strany tvare, jazyka a ruky... nie som schopna realne rozmyslat... zo zaciatku som taketo stavy mala tak dva krat do roka... je to uz viac ako desat rokov co tym trpim... pred rokom som sa odhodlala ist na neurologiu... robili mi rozne testy, aj elektro testy a potvrdili mi diagnoziu tetania... mam nedostatok horcika... to bolo pred pol rokom... odvtedy beriem pravidelne magne b6... chodim k psychologicke... ale... moj stav sa zhorsil... zachvaty mam uz pomaly kazdy tyzden... snazim sa na to nemysliet a naucit sa s tym zit ale nedari sa mi... viem ze su aj ludia co su na tom horsie ako ja... su na vozicku alebo maju inu hroznu chorobu... ako sa s tym mam naucit zit?

[zruseny12]

...no v prvom rade treba zistit pricinu,preco TETANIA nastala-dovod,len tak z nicoho nic TETANIA sa cloveku neobjavi...
tiez som dlhe roky vyzerala ako blazon a hypochonder...ale uz som to tu velkrat pisala...

technécium

zdravím všetkých, mne tetániu diagnostikovali pred 2 rokmi, tiež mi zostalo hocikedy tak zle ako opisujete-kto nezažil neuverí, 1,5 roka ma liečili naši "odborníci" lekári-samé kokotiny len predpisujú, v podstate nevedia čo to vlastne je liečia len tie kŕče a nie príčinu, mne už dávali antidepresíva keď som tam prišiel a ešte sa tvárili, že simulujem ako keby som bol na hlavu, tak som to zobral do vlastných rúk a už pol roka mám úplný pokoj-po 1 robte si zo všetkého dobrý deň-proste som to tak urobil-žiadne hádky,rozčulovanie proste žiadny stres,po 2 veľmi veľa horčíka denne cca 120 mg denne, minimalizujte príjem /v tabletách/ vápnika aj keď vám budú tvrdiť, že tetania je nedostatok Ca2+-lebo si urobíte kamene a možno aj nejakú trombózu, proste ak je ho v krvi dosť v ionizovanej forme neodporúčam ho užívať chemicky, po 3 užíval som cca 40mg kofeínu a 1 g vitamínu C denne a už po 2 týždňoch nič a odvtedy super, teraz už užívam len štvrtinové množstvá z toho pre istotu-uškodiť Mg2+,C a kofeín nemôžu, a počas tých 2 týždňov som keď mi pršli kŕče bral ešte diazepam-3 tablety-dal som si ho predpísať/ proste niečo proti ´krčom s rýchlym účinkom a s minimálnym zaťaženým na pečeň-Timonil a podobné liečivá, myslím že do bezvedomia by si nemala prísť a ani ku paralýze-to len v prípade ak vám bude chýbať vápnik ionizovaný v krvi-potom ho musíte užívať a tento postup neplatí

[zruseny12]

a. zalezi aka je to tetania,ja mam 2x potvrdenu tetaniu...nedostatok vapnika,horcika...atd./zle travenie,nefunguju mi creva,vsetky ziviny telo trati.../
asi zalezi,ako to clovek znasa...ale ciste psycholog a psychiater nevyriesi tetaniu...len ti pomoze ju lepsie znasat a nauci ta s nou zit...ale ked telu nedodas,co mu chyba tetanie sa nikdy nezbavis.../ja som zatial nikdy nebola ani neplanujem ist k psych.da sa zvladnut aj bez toho,len clovek musi chciet...
pozri sa
www.novycasprezeny.sk
do vyhladavaca si daj TETANIA...
tam sa ti objavi nejaky clanok o tetanii...

a.

Da sa tetania liecit? Posielaju ma psichologovi ale stava sa mi to pri oblickovom zapale tak neviem co stym ma psicholog.