Vysokoškoláci, ako sa učíte cez skúškové ? Máte nejaké typy, rady ako sa čo najrýchlejšie a hlavne EFEKTIVNE naučiť na skúšky ? Koľko sa cca učíte na jednu skúšku ? Diky za rady
Skúškové obdobie - učenie
Ja som si vždy vyrátala koľko je otázok a koľko mi pravdepodobne bude trvať sa ich naučiť. Potom som si to rozložila na dni a jeden som si nechala na opakovanie, alebo som si spravila "výcuc" a zratala koľko ma strán a rozložila ho na dni. Pre príklad, ak mal výcuc 60 strán, tak som vedela, že sa dokážem veľmi dobre naučiť za deň 20 strán ak sa učím od rána do večera (to som sa biflila). Inak som sa vždy učila tri dni pred skúškou (na opakovanie mi väčšinou neostával čas, lebo som bola lenivá sa k tomu vôbec dokopať :D). Tí, čo sa nepotrebujú bifliť a majú prirodzenú inteligenciu a vynikajúce logické myslenie tým stačí samozrejme menej. Ale tak ako som zistila väčšina ľudí sa intenzívne učila tie tri dni určite. Ak máš toho viac tak logicky viac dní, všetko závisí na rozsahu.
Efektívne sa naučíš ak si odpovede napíšeš. To ti povie každý. Spolužiačka si vždy každú otázku vypracovala do zošita a nakoniec skončila s červeným diplomom. Tak sa to najlepšie zapamätá. Hlavne to nemaj rozhádzané kade tade a nelietaj z jednej knižky do druhej, to ta len pomýli a hlavne pri opakovaní sa ti to v hlave rozhádže. Je lepšie ak si spravíš taký nejaký vlastný "výcuc". Zvýrazňuj si len dôležité slová, nie celé vety. Neviem aký máš obor, ale niekedy je dobré si z toho urobiť príbeh ak sa z toho dá. Viac ma už nenapadá. A mne ešte veľmi pomáhala klasická hudba najmä klavír alebo si pusti nejakú relaxačnú, najlepšie zvuky prírody, či niečo také...