Zlé videnie

Príspevok v téme: Zlé videnie
ZoOm

Zdravím Vás :) Moje problémy začali asi pred mesiacom keď ma seklo v krčnej chrbtici...Odpadol som načo som sončil v nemocnici. Ked ma pustili domov všetko bolo v poriadku asi tak 2 dni. Potom ma začali akokeby bolieť oči. Zlé videnie a ako keby rozmazané videnie. Tiež som bol u doktorky a zase nemocnica...Vyšetrenia som mal všetky v poriadku tak ma pustli domov. Znova som bol v pohode asi 3 dni a teraz znova. Keď ležím a pozerám tv tak mi je v pohode. Nič necítim a cítim sa úplne normálne... ale akonáhle sa postavím tak mám takéto videnie a celkovo sa necítim dobre. Neviete pomôcť? Vďaka.

Kýčera

ZoOm, nemáš za čo, poteší ma, ak Ti moje rady pomôžu. Pi dostatok tekutín, pri vysokom TK sa vyhýbaj slaným PERLIVÝM minerálkam, v lekárni si môžeš kúpiť šetriacu Kardiosoľ. Pri nízkom TK zvýš príjem tekutín...Neboj, bude Ti lepšie, dáš sa do poriadku, ver si!

ZoOm

Kýčera Ďakujem ti pekne za rady. Veľmi si mi pomohla a budem sa tým riadiť. Už si pripadám ako hypochonder od tej udalosti s krčnou chrbticou. Všetko čo mi je už zveličujem a myslím že zakaždým odpadnem. Predtým som ešte užíval výživový doplnok Nutrolin, ktorý mi prepísala doktorka. Žiadne lieky som už neužíval kedže sa mi to všetko zlepšilo ale už 2hý krát odvtedy prišli tieto stavy. TLAK... Ale dakujem za rady. Budem ich pamätať. Ešte raz Ďakujem :)

Kýčera

Začni prechádzkami a postupne si pridávaj rýchlu chôdzu,...Tiež cvičenie na chrbticu podľa prof. MUDr. A Gútha, CSc. - Bolesť a škola chrbtice, jógu, Pilatesa,...Pohyb praktizuj len toľko, aby Ťa veľmi neunavil, aby si pri ňom necítil bolesť, ale nech je pravidelný. Ten tlakomer si bezpodmienečne zožeň alebo ten svoj si daj kalibrovať, či kúp nový, už sú na trhu aj kombinované - baterky, elekt. energia a dokážu zaznamenať aj srdcovú arytmiu. Pri pravidelnom meraní zistíš aký máš momentálne tlak a podľa toho si dokážeš aj pomôcť. Závraty sú totiž prítomné nielen pri vysokom, ale aj pri nízkom tlaku. Ak budeš mať najbližšie závrat, tak si okamžite ľahni a nohy vylož hore tak, aby si ich mal vyššie ako hlavu a čakaj, kým sa Ti TK nestabilizuje. Normálny TK je 120/80, menej ako toto je nízky, do 140/90 zvýšený a od tejto hodnoty vysoký. Sleduj aj reakcie svojho tela pri tom-ktorom tlaku, zapamätaj si ich a neskôr už budeš vedieť aký máš TK aj bez merania. Rýchla pomoc pri nízkom TK káva aj s vodu/ ona zvýši, ale aj odvodňuje/, šumivé "C" s vysokým obsahom, slaná minerálka, slané jedlá, pohár červeného alebo sa poriadne rozčúľ,...Ak si nameraš vysoký TK, tak pomôže cesnak, vynechanie kávy, soli, močopudné čaje, pohoda, klidek, ale bez tabáčku,...Musíš ho skrotiť a dostať do normálu, dá sa to, ak za tým nie je iná orgánová príčina - ochorenie štítnej žľazy,...Ešte mi niečo behá v hlave, neviem si na ten prípravok spomenúť, keď si spomeniem, ozvem sa TI.

ZoOm

A plus este sa chcem spytat na stravu ak by ste mi vedeli poradit. Co mi zlepsi stav aspom trochu a co naopak zhorsi. Dakujem :)

ZoOm

A ešte otázka že či je lepšie ostať v klude alebo naopak cvičiť, behať po vonku a nieaké aktivity robiť. PRetože tento mesiac od nemocnice som toho vela nenabehal. A ked hej tak ma na druhý deň nohy boleli. Chcel by som sa nieako rozbehať aby som bol tak ako aj predtým. Vôbec som nesedával takto jak tento mesiac. Prišiel som domov a musel som niečo robiť. Teraz som uplne zlenivel.

Kýčera

Tak máš kolísavý TK, to je ten horší prípad. Nerob v žiadnom prípade prudké pohyby, zaobstaraj si tlakomer, pravidelne ho meraj a podľa toho sa zariaď. Za tie cigarety Ťa chválim, ale zbav sa ich čo najskôr, bo aj oni v tom majú prsty!

ZoOm

Neurologovi som o tom pravdaze povedal... Povedal mi ze to mam zo zaseeknuteho nervu... Dal mi magnesium tabletky na znizenie tlaku... Ked som lezal na pohotovosti tak mi merali tlak asi kazdych 5 minut a tlak stale skakal... Raz som mal 155/80 no a neskor 120/60. Ine tazkosti nemam... Vsetko uz mi pominulo.. Len neviem dokedy budem mat toto. Ked to pride tak nemam ani naladu ani chut do jedla. Ako keby sa toho bojim.

Kýčera

ZoOm, súhlasím s Trojklanným ohľadne toho Guajacuranu. Povedal si neurológovi o tom točení hlavy a očiach? Piješ dosť tekutín? Merajú Ti pravidelné TK? Aby si sa vyhol takým stavom tak si zapamätaj, že NESMIEŠ prudko vstávať! Ak ležíš a chceš vstať, tak pomaly, najskôr si polož nohy na zem a pomaly vstávaj, ak sa toto naučíš, tak by sa Ti hlava nemala točiť. Tlak sa dá upraviť zmenou životosprávy - strava, pohyb,...Na krk si dávaj suché teplo, nos šál, rolák,... aby si zohrieval svaly. Daj si ešte vyšetriť to, čo Ti radila Mrs Shpock. Skúsiť môžeš aj kvalitného maséra, akupunktúru, masážne lehátko, zapper,...Iné ťažkosti nemáš? Ak by sa Ti to videnie nezlepšilo, tak to nenechaj tak!!!

ZoOm

Presne jak vravis trojklanny... Od vtedy mam take stavy... Pride mi to tak ze ked nato nemyslim tak to necitim... Napriklad ked soferujem.. Pozeram tv alebo som na pc... No inak to citim... Niekedy pride obdobie ze to necitim tyzden ale potom zase.