Dobre rano, tak moje svedomie a myslienky mi nedaju spat, tak som sa rozhodla, ze sa o svoj pribeh podelim s vami. Mam 26 rokov, v 17 rokoch som spoznala o 16 rokov starsieho muza, bol mily, slusny, z dobrej rodiny, a hoci sa mojim rodicom nepacil hlavne vekovy rozdiel, mne to v podstate bolo jedno, a bola som zalubena, prva laska, darceky, vecere, pozornost, atd. Po troch rokoch zacal u mna byvat, ja som si dokoncila strednu, a po strednej som hned nastupila do prace. Pracovali sme obaja, nie na rovnakom mieste samozrejme, len on mal ocosi viac prace ako ja a boli sme velmi malo spolu, videli sme sa rano, a o 11vecer ked dosiel, dal si sprchu a hned zaspal, takto sme fungovali do 2 oktobra 2014, v jeden vecer po praci som sedela za laptopom, bola som chvilu na fb, sice niesom velka fanusicka tejto socialnej siete, ale o par dni bolo tomu inak. Nasla som si stuchnutie od chlapa, na prvy pohlad velmi sympaticky, no prislo mi to bezvyznamne, a tak som odstuchla naspat. V ,,stuchani" sme pokracovali par dni, az mi napisal prvy, nevidela som dovod neodpisat, neslo o sex. reci, ani nic podobneho charakteru. Bol z toho isteho mesta ako ja, ale nezil tam, zil v zahranici 15 rokov, zacali sme sa bavit o beznych veciach, asi mesiac to bolo akoby som pisala s bratom, komunikovalo sa nam uzasne, a ja som mala pocit, ze sme jedna a ta ista osoba, mali sme vela spolocneho. Samozrejme, ze som mala cas s nim pisat, po praci som zvykla chodit s babami do mesta, a pod., ale radsej som utekala domov, dala sprchu, urobila kavu a hned na fb, koncili sme v praci priblizne rovnako, on o hodinu skor... okrem toho ma nikto doma necakal okrem mojho psa, kedze nasi sa od nas odstahovali do dediny. Po par tyzdnoch navrhol skype, nemala som namietky, koniec koncov vedel o mne takmer vsetko a ja o nom tiez, zacali sme skypovat, kazdy den od 15:00 do 23:00. A bolo vsetko jasne... 23 decembra sme sa prvykrat stretli ked prisiel domov na dovolenku a vianoce. Boli sme na pohar vina, rozpravali sme sa, bolo mi uzasne. Odprevadil ma k auta, pobozkal, potom sme sa stretli po vianociach 27dec., vyspala som sa s nim, 30.dec uz letel prec. Ostali sme v kontakte, pisali, skypovali. Potom prisiel na dovolenku v aprili, vtedy som prezila najkrajsie chvile svojho zivota, on ma robil stastnou, bravala som si dovolenky v praci kvoli nemu, aby sme stravili co najviac casu, priatel o tom samozrejme nevedel, bol stale v praci a domov chodila len dusa jeho spat. Najhorsie na tom bolo, ze sme mali mat v juli svadbu. Ano, viem, mozno ani jeden z vas nezareaguje, ale je to tak, napriek tomu, ze moj ,,milenec" nechcel aby som sa vydala, chcel ma vziat prec odtialto, ja napriek tomu som sa vydala, nechcela som znicit dvojich rodicov. Hneval sa na mna, nechcel ma ani vidiet, ale nemohli sme byt bez seba, tak sme skypovali dalej, pisali, aj po svadbe. Teraz uz manzelovi som sa priznala v novembri, znil ma a ja som ho vyhodila z bytu s tym, ze ho nemilujem a vsetko to bol len omyl, no nechcel ist prec a poriadne sa do toho zamiesali aj moji rodicia. Taktiez som im povedala pravdu, no nechcu ani pocut aby sme sa rozisli, a aby som odisla prec do zahranicia za nim. Takze som vlastne stale s manzelom, v jednej domacnosti,no je to jedno velke trapenie, ale inak to byt ani nemohlo, pre moju zbabelost, a pre vsetko co som zatajila, este som sa aj vydala, budem teraz trpiet. Odist nemozem, rodicia by nechceli aby som odisla, a utiec tiez nie je riesenie, Vie o mne cele okolie, kazdy aj manzelova rodina, nestretavam sa s nimi, pretoze sa hanbim. Chcela som v poslednej dobe to nechat tak zabudnut, a nejako si ho vymazat z hlavy, aby som zacala od zaciatku no neda sa to, nemozem, milujem ho. Urcite si polozite otazku ako s manzelom fungujeme, rozpravame sa, ale samozrejme, pozera na mna inak, ale fungovat musime, on odomna odist nechce, a ja zase nechcem ist prec od neho kvoli svojej rodine. Rozmyslala som o vselicom, ale nemozem odist, ani utiect. S ,,nim" som v kontakte minimalne, nechcem ho velmi kontaktovatm chcem aby sa vsetko ukludnilo, ale zasa, myslienky mi to nedovolia, on mi pise stale, caka ma, chce aby som isla za nim, a ja to chcem tiez najviac zo vsetkeho, no som zbabela, az prilis... Povedal mi, ze ak dokonca januara mu nepoviem, ci pridem za nim, tak ma zablokuje, a nebude ma kontaktovat. Teraz sa opytam vas, sice si poviete, ze niesom normalna, a budete na mna nadavat, ale chcem aby ste mi odpovedali, prosim, na moju otazku.. ist prec do zahranicia za nim a byt stastna? alebo zabudnut na neho, zacat s manzelom odznova, a urovnat vztahy v rodine?
Som asi ten najhorsi clovek na zemi, no som zamilovana tak ako nikdy
Veľká pochvala pre všetky príspevky predo mnou, lebo v každom je jeden veľký kus pravdy! Dobre písali všetci, ktorí ťa upozornili, že chlap, ktorý šťuchá na FB pekné ženy, to robí aj s mnohými inými, je to predsa logické. A prečo? Aby sa s ich dokonalými a krásnymi telami iba pohral a aby ich potom zneužil a odkopol ako špinavé handry a čím viac ich takto dostane, tým vyššie bude jeho sebavedomie, jeho hrdosť, jeho ego a tým viac nešťastných (možno aj chorých) žien po sebe zanechá. Po prvé: Radšej sa daj čím skôr vyšetriť na pohlavné choroby a v prípade negativity ďakuj svojmu osudu, že si zostala zdravá. Po druhé: Moja rada je, že s manželom zostaň len v prípade, že urobíš pevné rozhodnutie, že UŽ NIKDY, ALE NAOZAJ NIIKDY HO NEPODVEDIEŠ, ALE BUDEŠ STÁŤ PRI ŇOM, NECH SA DEJE ČOKOĽVEK!!! A nielen to, ale na dôkaz, že to myslíš vážne, aj jedno velikánske ospravedlnenie sa za svoju chybu z nerozvážnosti, ktorá môže byť primeraná tak mladučkému veku... no možno iba ospravedlnenie sa v Pošte pre teba by mohlo niečo zmeniť a dokázať, že to myslíš naozaj, ale naozaj vážne, aj keby si mala byť za hlupaňu a za zlú pred celým Slovenskom, aj keby ťa mali televízni diváci odsúdiť, ale keď ťa neodsúdi manžel a jeho rodina a dajú stenu preč, tak to bude pre teba tá najväčšia životná výhra a ten najšťastnejší krok, lebo zároveň dokážeš aj jeho rodine, že už nie si to nevyzreté dieťa, ale rozumná a dospelá žena, ktorá svoju chybu naozaj ľutuje a chce sa zmeniť. Ak ale toto nedokážeš, či nechceš urobiť, tak potom nechaj dobrého, tebou klamaného a sklamaného človeka raz a navždy na pokoji, lebo má už svoje roky, a teda nech si hľadá inú, vernú, lepšiu, takú, akú si právom zaslúži a choď si za svojím diablom (milencom) do horúcich pekiel, obrazne povedané.
mohla by si zvoliť tretiu možnosť - byť sama. S manželom si šťastná nebola a s milencom... boh vie. Toho chlapa v skutočnosti nepoznáš. Píšeš, voláš si s ním, namotať sa virtuálne je veľmi ľahké. Ale spľasne to, alebo aj nie, asi to budeš musieť vyskúšať. Vezmi prosím ťa na vedomie, že ani s ním nemusíš byť šťastná. Skutočne by ti pomohlo, keby si bola nejaký čas sama. Tak keď ti to krachne s milencom, daj sa trochu doporiadku a uprac si v sebe.
Kebyze zijeme v rozpravke s dobrym koncom urobim to takto:
dohodnem sa s tym FB milencom, ze k nemu pridem na max, dva tri dni, nech vidim ako funguje naozaj, ine je rozpravat sa s clovekom z oci do oci, v akych zije podmienkach, ci aj on vlastne nepracuje cele dni ako tvoj manzel. Proste, ked budes s nim, budes najlepsie citit, ci chces byt s nim tam, alebo sa vratit domov a zacat s manzelom.
No a on, chudak, necudovala by som sa, keby ti spravil nieco podobne, preto by som mu skusila v tej "rozpravke" vysvetlit, ak to bude mozne vobec, a bude ma chapat, moje pocity...a ze potrebujes aspon tyzden pauzu. Taku ze uplne odides z mesta, spisala by som si na papier vsetky plusy a minusy. No a verila by som na stastny koniec.
Kebyze mozes vratit cas, zemnila by si nieco?? Ak ano, zmen to teraz. Je to tvoj zivot, kazdy robime chyby! O tom to je, nikto nema dokonaly zivot a nikto nie je ani dokonaly, ucime sa, predpokladam, ze si este mlada, budes chciet rodinu...hlavu hore, nie si prva ani posledna ktorej sa to stalo...
proste moja rada: daj si riadny reset! niekde mimo domova, sama
a ako je tom tvoj manzel? je ochotny ti vsetko odpustit a urobit za tym ciaru a zit ako pred tym?
No ja nechapem,naco si si manžela brala?koli čomu a koli komu.zničila si si život,aj inym ludom.Chudak tvoj manžel.Jasne aj on ma v tom kus viny,stale robota,ale on chudak o nicom ani nevedel.Chybala ti s nim komunikacia.Nechaj oboch,ved o tom druhom nic nevies,možno ma v zahraniči rodinu,o ktorej nevies,neviec co tam cele tie roky robi.Ono je to pekne,ze ta tam vola,ale ak nemal zabrany to tahat s vydatou,tak raz môžeš skoncit podobne.Nechaj obidvoch,ujasni si v hlave co chces,a hlavne neber ohlad na rodicov,že musis zostat s manželom.Urobila si vela chyb je na case ich opravit.
Sama. Ako ti tu uz napisali.
Ako moze niekto milovat take pripecene trdlo ako si ty?? Ale okej. Ludia su vselijaki. Zdvihni prdel, rozved sa a vypadni kade lahsie. Nechapem, co ti nie je jasne.
Ja v prvom rade nechapem, preco si sa vobec vydavala. Uz to co si stvarala pred svadbou a ako ste zili spolu ako par posledne tyzdne mesiace roky ti malo signalizovat ze nieco dolezite vo vasom vztahu hapruje a nie je v poriadku.
Keby ste sa pred svadbou s tym druhym nestretli. Nepoznali sa aj osobne. Ale stretli ste sa osobne na vianoce, velku noc. Pisali skypovali ste spolu denne cele hodiny. Takze si ho aspon stretla nazivo a mohla si si potvrdit, ze to medzi vami funguje aj nazivo a nielen online.
Co vlastne o tom druhom cloveku vies? okrem toho ze ho milujes a funguje vam sex?. Poznas jeho rodinne zazemie, co robi tam vonku, ako zije pracuje, co napr.jeho predosle vztahy. Ake ma zivotne ciele tuzby sny plany, ake zastava nazory, co jeho priority zaujmy zaluby, predstavy o zivote, chce tam vonku ostat zit natrvalo? Alebo sa vrati domov? Kedy? A co tu na SK dalej? Byt dom praca? Kde by ste tam vonku teraz spolu zili? Chce deti rodinu, ako si predstavuje svoj a napr.vas dalsi vztah vyvoj zivot ai ai.
Pisali volavali ste spolu cele hodiny. Musis nieco o nom predsa vediet. Ste kompatibilní? Co vlastne o nom vies? Uvedom si jedno. Kazdy vztah takto casom dopadne zosedivie zrutinie ako mas teraz ty s muzom ak sa on ludia nestaraju, ked na vsetko a vsetkych 5eru, ked ich nic nespaja, nebavia sa nekomunikuju, ked nebuduju nepestuju nerozvijaju nesnazia sa spolu o vztah. O jeho napredovanie a vytvorenie silneho nezlomneho vzajomneho puta. Aj s tymto tvojim romeom to takto isto po case moze dopadnut rovnako. Aj keby si zila s holywoodskou hviezdou. S kazdym. Proste ked je clovek hladny tak musi urobit vyvinut nieco nejake aktivity cinnost ai aby sa nasytil. Ak chces vypestovat kvet strom ai a mat plody tiez to vyzaduje starostlivost cas opateru polievat hnojit ai.
Tvoj stale robil, ty si sa zas nudila/bola sama, a tak k tomuto vlastne prislo. Ale toto sa moze opakovat s kymkolvek. Len budu ine postavy obsadenie scena, alebo budu ine okolnosti priciny ai. Keby ste mali pevny vztah a puto tak by ziadne stuchnutia nemali sancu. Ludia ziju dnes rozne. Dnes to skor vyzera vo vztahoch ako to bolo zobrazene s lahkostou a humorom vo filme Muzi v nadeji :D kazdy s kazdym :D
Nic nejde v zivote len tak. Nic od zivota nedostanes len tak bez snahy boja ci aj toho prosteho stastia aby clovek mal.
A stale pises ze sa bojis. To rezonuje v celom tvojom prispevku. Stale pozeras na rodicov. Muza. Svokrovcov. Na inych ludi ai. Dievca. Tvoj zivot zijes len TY. Nik iny. Ty zan zodpovedas aky bude a ako-co bude/nebude. Co ano a co nie. Toto vsetko o tebe vypoveda, ze ty si este nezrela osobnost, akoby nesvojnopravna. Nevies co vlastne od zivota a tym padom vztahov vlastneho zivota napredovania prace deti kariery tuzob snov cielov ai vlastne chces. Nevies si stat za svojim.
Ludsky zivot je cely o volbach a rozhodnutiach.
Za teba rozhoduju stale akoby ini.
Si lahko manipulovatelna, nerozhodna, ovplyvnitelna. Ja by som s takym clovekom ako ty zit nemohla (kade vietor tade plast).
Ty potrebujes hlavne dozriet a stat sa silnou osobnostou. Stat sa silnou Zenou. Ist si za svojimi snami tuzbami cielmi (ak pravda dake vobec mas?).
Aj teraz dovod, preco sem pises - je ten, ze ti dal ultimatum. Ze ak sa do konca januara nerozhodnes tak ta zablokuje vo vsetkom a je medzi vami koniec. Aspon ze on ma rozum (a mozno ta len skusa, a tiez ta v podstate manipuluje).
Tebe by teraz pomohlo byt uplne sama. Bez kontaktu s kymkolvek. Ujasnit si co vlastne naozaj chces. Nerozmyslaj ci tvoje rozhodnutia sa budu pacit inym. Nato sa vykasli. Oni tvoj zivot zit nebudu. Len TY.
A nauc sa niest zodpovednost za svoje volby a rozhodnutia.
A nikdy nekupuj macku vo vreci. Ak chces mat vo vsetkom jasno tak kludne aj vycestuj tam za nim a uvidis tam priamo na mieste (mozno tiez tam niekde zije v haprujucom vztahu ako ty tu teraz doma. Vsak tahat na dve strany si to dokazala aj ty rok ci kolko. Preco by to nedokazal on? Aspon spoznas kde by ste zili byvali ak by si sa rozhodla prenho. Spoznas krajinu kulturu mentalitu rec ai ci by ti ta krajina kde je teraz on vobec vyhovovala a zvykla by si si. Lebo doma to uz poznas. Vies co mas tu a aj o co vsetko mozes prist. A potom si vklude usporiadaj myslienky city postoje, rozne pre i proti, vyhody nevyhody, misky vah ai - ako co dalej
Dievča zlaté, ideš na to zle. Ak si chcela radu, mala si tu napísať pred svadbou. Teraz chceš od nás, aby sme to boli my, kt. by sme prebrali zodpovednosť za Tvoj ďalší život a rozhodli za Teba! To ale takto nefunguje. Si síce už dospelá, ale nezrelá, nevieš, čo chceš sama a my to máme vedieť? Musím Ťa sklamať, ale ak to nevieš Ty, nemôžeme to vedieť ani my! Je to Tvoj život, Ty a len Ty nesieš zaň zodpovednosť a aj rozhodnúť sa musíš len TY!!! Napriek tomu, že si ublížila viacerým a najviac sama sebe, normálna si, nadávať Ti nemáme prečo a ani ten najhorší človek na svete nie si. Jednu radu Ti však dám, pouč sa z tejto chyby a už ju neopakuj, komunikuj s manželom, milencom, rodičmi, porozmýšľaj nad sebou, načri sa do svojho srdca, zistí už konečne, čo chceš, rozhodni sa správne a začni ŽIŤ SVOJ VLASTNÝ ŽIVOT!
ahoj v provom rade sa neuraz ale chalan čo vie že je žena vydatá a aj tak s ňou ide ten nebude mať v živote zábrany pred žiadnou babou a hodnoty má asi tiež niekde. píšem to preto lebo môj bývalý sa tiež stretával s vydatou.. rozchod bolo to naj čo som mohla spraviť... ako sa aj vyjadrila denisaf. myslíš že on píše na tom facebooku len s tebou? čo ked za tvojim chrbtom vypisuje ostatným babám a štuchá ich.. a dokonca sa s nimi stretáva... nikdy nevieš...aj to je to že kontaktuje na fb úplne cudziu babu nevie či niekoho má ...proste skúša a isto si nebola jediná.. držím palce nech sa správne rozhodneš
Co chces zahranovat prosim ta? Sak ste vztah nemali, boli ste spolubyvajuci. A vzala si si ho len kvoli rodicom.
Ty sa potrebujes v prvom rade uvedomit. Kazdy robi chyby, to je ok, len sa z nich snaz poucit. Zit podla inych je blbost. Mat vztah a milenca je blbost. Mat vztah a nekomunikovat je blbost. Mat vztah a nemilovat detto. Pouc sa a nesprav to znova.