Ja zostanem asi navždy sam

mam56

Možno si dostal tú fóbiu preto, aby si sa vyhol vzťahom. Prečo to berieš až tak tragicky? Nemáš nič lepšie na práci len riešiť vzťahy?
Myslíš si, že keď budeš mať vzťah a žiadnu perspektívu, že to pre teba to pravé orechové?
Báseň na dobrú noc:
Sociálna fóbia tá nás všetkých spojila.
Každý trpí ako prasa, nikto si už nezajasá.
Asi sme tá istá rasa, každému z nás hrozí basa.
Vonku kričí veľká masa, už je to tu hádam zasa?
Prečo sa tak ľutuješ, dubiózne čuduješ?
Každý to má predsa z nás, kiež by vás bol chytil fras.
Radšej choď na čerstvý vzduch, bude z teba dobrodruh.
A ešte Leitmotív:
-prišla ku mne tetka Betka, čo sa líči ako (grófka).
-aj ten malý drzý ujko, čo si myslí, že som (čmeliak):)))

marico

Ahoj taneznama tvoj opis tu ma zaujal a tiez si dlhsi cas neviem najst znaaamost.nechcela by si len tak popisat?? Verim ze by to mohlo byt fajn :-))
pa aa

weirdo

toto nie :-) tento svet pickuperov to som uz kdesi postrehol. jedno viem isto, takmer denne sa stretavam s mnozstvom muzov a jedno maju spolocne a to potrebu nafukovat skutocnost a predvadzat sa. by ma zaujimal realny svet pickuperov.
a peto333
1. mas naozaj socialnu fobiu ? az prilis casto zistujem ze si ju ludia diagnostikuju svojvolne sami.
2. ak ju aj mas alebo si skratka plachy a mas problemi so sebavedomim s tym sa da nieco urobit. nebud taky fatalista.

Jax

Ezo- to je taka doba a bude hur. Stare hodnoty sa rozpadli a nove nie a nie najst. Stale viac ludi tu v tom nebude vidiet zmysel a ono to zial uz velky zmysel ani nema. Frankl na to prisiel uz davno.

Aja- bejvavalo, uz hadam bude pokoj

Ezo345

Ako nehnevajte sa ale naozaj nechapem ze zdravy clovek ma depresiu.ked vidim kolko mladych ma kadejake depresie berie lieky nato a sami seba si blokuju negativnymi recami je mi tazko. Pokial ma clovek zdravie moze pracovat moze si najst partnera moze sa venovat zalubam. Preco o sebe tak skaredo hovorite ze si nenajdete nikoho ze ste nanic a podobne? Zacnite si vazit zivot a uzivat si ho je krasny. Si predstavte ze mate nejaku nevyliecitelnu chorobu beriete denne x liekov a viete ze mate velmi obmedzene fungovanie v zivote. To je podla mna ovela horsie ako nemat momentalne vztah a podobne.

Jax

V dnesnej dobre je to lahdie ako kedykolvek predtym.
Mas k dispozicii vsetko info co len potrebujes, pri troche treningu sa ti budu zenske valat pri nohach. Keby si si trochu nastudoval svet pickuperov zistis, ze kazdy z nich bol nepouzitelny, ale nasral sa a zamakal na sebe.

Alebo druha moznost net. Tu sa nemozes vyhovarat na socialne fobie, mozes namotavat dosyta.
Been there, done that... Je to len o tom ci a co skutocne chces.

fobik

Ahoj, ja mám tiež sociálnu fóbiu, a je to veľmi ťažké niekoho nájsť, už len z toho dôvodu, že takýto ľudia sa vyhýbajú kontaktu s ľuďmi, teda sú vyhýbavý, uzavretý a to je veľký problém, keďže väčšina ľudí sa zoznámi spoločne práve cez priateľov, v škole, v práci, spoločných záľubách, a keď sa väčšine týchto vecí vyhneš, tak je to fakt ťažké, internet je veľmi zlá možnosť, osobná skúsenosť a ja moc na to už neverím, dlho som hľadal a ľudia sú totálne vymetení, o pokeci ani nejdem vravieť, to je stránka vhodná pre psychiatrov, kopa úchyliek, a ľudí, čo si tam robia prču.

Vlastne to, čo som písal vyššie, tak sú najlepšie možnosti na zoznámenie, a keď sa proste niekde neadaptujeme a nezačleníme, tak to nikdy nebude ono, lebo ak aj náhodou nejakú babu nájdeš, tak bude chcieť byť s tebou aj v spoločnosti a bude chcieť, aby si s ňou niekde chodil von a tak, samozrejme, môžeš si nájsť podobnú tebe, ja tiež hľadám takú, čo chce prírodu a nie bary a chodenie vo veľkých partiách, ale tak či tak, nejako spoločensky budeme musieť fungovať, ak chceme dlhodobý vzťah, bez práce a schopnosti sa postarať o druhého, je to bez šance na dlhodobý vzťah. Poradil by som ti, ako by som vedel, keby som mal recept, ako toto presne riešiť, ja to tiež riešim so psychologičkou a tiež moc nevedela, kde hľadať nové ženy, keď sa vyhýbaš všetkému možnému. Proste, ak sa nejakým spôsobom nezačleníme do spoločnosti postupne, pomalými krokmi, tak sme bez šance, lebo vzťah bude niečo vyžadovať, a to, že budeš slušný a dobrý, ani zďaleka dlhodobo nebude stačiť, keď sa nevieš postarať o toho druhého.