odmietnutie

mam56

Trochu na vážnejšiu tému: mám pocit, že v našej krajine je systém sociálnych dávok nastavený veľmi dobre, akurát, že podmienkam dokážu vyhovieť len určití ľudia... Zaujímavé je to, že môj kamarát musí mať zaplatené tri mesiace za byť, pričom nemá robotu, aby dostal sociálku. Ako si má ten byt a nájom zaplatiť? Majú všetci, ktorí poberajú sociálne dávky zaplatený byt za tri mesiace dozadu. Pokiaľ viem, tak nie. To nevadí. Mám pocit, že je tú akoby nejaká skrytá forma diskriminácie voči nám. Potom nadávame a podobne, ale nemali by sme nadávať najsamprv sami na seba? Alebo sa budeme riadiť mottom, že sýty hladnému neverí?! Ja som prišiel na to, že veľa vecí je presne opačne ako si myslíme. Nemožno povedať, že it´s all an illusion. Hlad nie je ilúzia. Ja si nemyslím, že pri dávkach, ktoré naša krajina poskytuje, by mal byť niekto bezdomovcom. To, čo píšem, mám veľmi dobre premyslené, lebo mám dosť času nad vecami uvažovať, netajím sa tým a vaši zamestnanci nech mi po nemecky nepíšu, viem aj tak nemecky lepšie. Unsinn reden Sie und nich ich. Solche Frechheit verbitte ich mir. Diskriminujeme sami seba a potom nadávame nad tých, ktorí sa diskriminovať nedajú. To je čo za logika. Nemá človek právo byť nezamestnaným??? Ja keď som bol nezamestnaným, tak som dostával cca. 60 euro. Zaujímavé, že dávky niektorých ľudí sa blížia až k tisícom. Ja neviem, kde tam máte v systéme chybu, ale nejaká chybička sa tam isto vloudila. Ideme si ponadávať??? Ale na koho??? Sami na seba??? Ok, ste proti drogám, tak ich obmedzíte na minimum, lebo zdravotné poisťovne stojí liečba tisíce. Rakovinu majú aj nefajčiari, nielen fajčiari. Som z toho trochu cvok, ale to nie je podstatné. A vypisovanie tých papierov, to je čo za vynález novej doby? Však to by musel byť človek profesorom, aby tie kolónky vypísal. Treba dať ľuďom trochu vzduchu, aby sa aj nadýchli a nielen ich bičovať kadečím možným. Som rád, že konáte rýchlo. Poprosím preto aj v tejto veci. Povedal som, že opozíciu Vám spravím aj sám, tak presne sa tak aj bude diať. A doprajte tým našim rodičom vyššie dôchodky, celý život sa o nás starali a teraz žijú presne na hranici chudoby. Nechcem byť útočný, ani príliš otvorene kriticky, len som vyjadril svoj názor. A tým bezdomovcom už doprajte aspoň jeden pohárik vínka večer, však dostanú epi záchvat...
Ďakujem za Vašu pozornosť!!!