Obsedantno-kompulzivna porucha ma nici!

Príspevok v téme: Obsedantno-kompulzivna porucha ma nici!
save-me-please

Som uz zufala!! Nevladzem dalej takto bojovat! Mam len 16 a trpim hroznymi vtieravymi myslienkami asi od 13-tich. Na zaciatku sa to zdalo take nevinne, furt som si pre seba nieco mrmlala, vzdy ma napadali absurdne myslienky, ktore ma otravovali. Netyka sa to ani cistoty, hygieny, skor sa bojim ze niekoho preklajem, bojim sa ze niekoho urieknem, ze sa nieco niekomu stane..furt ma napadaju rozne neprajne a negativne myslienky, a potom sa zavrem do kupelne a tam sa modlim, ze nech sa nikomu nic
nestane, nech nik neochorie, vsetko to
odvolam, prosim o odpustenie.. A takto to
ide niekolko krat denne. Furt tie hlupe
neprajne myslienky (obsesia), a potom tie
modlitby (kompulzie). A pritom ja ozaj
nikomu nic zle neprajem, ani nikoho
nepreklinam, ani nechcem choroby, len tie
vtierave myslienky mi uplne nicia mysel,
zaplnia ju hovadinami a ja sa potom
modlim, lebo sa bojim ze ma Boh potresta
a naozaj sa nieco stane. Bojim sa ze tie myslienky naozaj do mojho zivota, alebo do zivota mojich blizkych prinesu nejake zlo, a ja si to budem potom vycitat. Ako mam presvedcit samu seba, ze nic taketo zle nechcem, ze su to iba hlupe myslienky? Pomozte mi PROSIM, ak mate dake skusenosti, nechcem uzivat lieky!! :( dakujem MOC, prosim neberte ma za blazna, mam 16 a mysel v keli

Benjii

Pozri, mas velke stastie ze vies co sa s tebou deje a vies pricinu svojich problemov pomenovat. Keby si nevedela ze nejake OCD existuje a z nicho nic by ti mysel zacala rozkazovat a vyhrazat sa ti,ze ak nespravis to co je treba niekto ochorie alebo zomrie, bolo by to ovela horsie.
Tiez tym trpim a tak som zacal o tom zbierat nejake informacie. Jedina cesta ako sa s toho dostat je prestat vykonavat kompulzie. Cim viac ich vykonavas tym viac ta to ovlada. Preto s tym zacni hned teraz, si este mlada a nenic si zivot. Ked to budes robit nadalej budes to len podporovat. Najdi si chvilu ked budes ako tak v psychickej pohode a povedz si ze odteraz to uz viac nebudes posluchat. A samozrejme sa to snaz dodrat, aj keby sa tie obsesie tykali hocicoho. Uvedom si ze tym trpia miliony ludi a nikomu kto s tym prestal sa nic zle nestalo. To uz je si myslim celkom dobry dovod uverit tomu :)

leopard123

Ja mám tiež OCD a poriadne.. V podstate som sa z toho skoro zláznil a skončil na psychiatrii. Ale dostal som lieky ja som ich nechcela brať ale bral som ich. Potom som to nejako prekonal. Je to strašné ja viem niekedy ani nechápeš jak sa ti to môže diať. Ale poviem ti že to á viac ľudí ako si myslíš. Musíš si hlavne povedať že máš OCD že to nieje skutočné a je to len v tvojej hlave a prekonať to za každú cenu. Keď ťa napadne nejaká myšlienka tak sa nad ňou zasmej a povedz si že to je len haluz a je to absolútne smiešne. Ak sa ti to nezlepší určite vyhľadaj odbornú pomoc pretože to sú také veci.. ktoré sú vážne nepríjemné sám som to zažil. Hlavne sa neboj všetko bude v pohode :) nemôžeš nikoho prekliať. No a ešte by som ti poradil skús kineziologiu to je vlastne odstránenie psychických blokov. Ak chceš kludne mi napíš ja sa s tebou o tom rád porozprávam a poradím ti :)

save-me-please

Je to ale tazke si tie myslienky nevsimat. Napr.ked sa vam v mysli vynori myslienka ze niekomu prajete rakovinu. Co by ste robili? Mna az strasie, lebo je to nezmysel, nikdy by som nikomu nic taketo nepriala, tak preco ma potom taketo hovadiny napadaju? Odkial tie myslienky pochadzaju? Tie myslienky mozu nieco privolat, a co potom? Co ak sa to otoci proti mne? :-(

Fleur23

Save-me-please:
Ty musíš prestať bojovať s tými myšlienkami. Čím viac sa ich strániš a bojíš tým viac sa ti vynárajú v hlave.
Myšlienky sa nám objavujú automaticky. Čím viac na to myslíš a nechceš ich tým viac na to myslíš.
Nebojuj s nimi. To že majú neprajný charakter nehovorí nič o tebe. Sú to IBA myšlienky, nie ty. Myšlienky sú neškodné! Úplne. Len skutky hovoria o tom, aký je človek. Tým, že sú ti tie myšlienky proti srsti hovorí o tebe len to, že ty si presný opak myšlienok.

save-me-please

Po dlhej dobe sa hlasim.

dakujem vrele za vsetky rady, dakujem za podporu!!!!

Zial, stale s OCD bojujem, je to coraz horsie, furt tie ritualy, neviem zit normalne, tie ritualy su coraz dlhsie, komplikovanejsie, nevladzem zit takto, furt sa len modlim, prosim o odpustenie, aj 10 x kazdu hodinu vykonavam ritualy. Myslienky maju neprajny charakter, bojim sa chorob, napadaju ma myslienky o rakovine, no hroza :-(

Prosim pomozte mi!!!! Upenlivo prosim ako mam prestat s tymi myslienkami :-(