ako schudnuť

Príspevok v téme: ako schudnuť
bruse

Som mlady chalan mam 17 rokov a 128kg raz sa mi podarilo schudnut 17 kg mal som sa vinikajuco chodil som do fitka uzival som si zivot no nejako sa to pttm zvrtlo a pribral som vise 30 kg zrutilo sa to vsetko ako domcek s karat v skole sa mi nedari schudnut nedokazem fitko nezvladam uz som na dne moj zivot nemaaaa zmisel mislim si ze bi bolo lepsie skoncit zo vsetkym ak su tu taky ludia ktory mi vedia pomôct poraďiť atd tak vopred dakujem cenim si kazdu radu uz som zufali...

Gima

Brušný tuk pre vás znamená omnoho väčšie nebezpečenstvo ako len vizuálny problém, napríklad aj zvýšené riziko cukrovky 2. typu a srdcové ochorenia. Niekedy ho možno nie je ani také množstvo na povrchu, ako vnútri – medzi orgánmi. Tento viscerálny tuk je tvorený stresovými hormónmi ako kortizol a cytokínmi, ktoré ovplyvňujú v tele produkciu inzulínu.

1. Pohyb je základ

Na viscerálny tuk zaručene funguje aeróbne cvičenie ako beh, jazda na bicykli, plávanie a iné druhy kardia. Podľa nedávnej štúdie by vám malo stačiť približne 25 kilometrov týždenne.
2. Bielkoviny

Proteín by mal naozaj hrať hlavnú rolu na vašom tanieri. Pretože čím ste starší, vaše telo začne produkovať viac inzulínu, zatiaľ čo vaše svalové a tukové bunky na to dostatočne nereagujú. A práve inzulín potom podporuje ukladanie tukov, najmä okolo brucha.

Strava s vysokým obsahom bielkovín, vás môže ochrániť pred inzulínovou rezistenciou. Skúste ich príjem zvýšiť napríklad aj pridaním organických srvátkových proteínov do vašich koktailov, jedla či občerstvenia.

Prečítajte si tiež:

Ako spáliť tuk na bruchu tými správnymi potravinami?
3. Nie sú tuky ako tuky

Nasýtené tuky sú škodlivejšie pre naše telo ako tie polynenasýtené. Počas jednej štúdie jedinci zjedli 750 viac kalórií denne po dobu siedmich týždňov, jeden vo forme palmového oleja (nasýtené tuky), druhý vo forme slnečnicového oleja (polynenasýtené tuky), prvý získal viac viscerálneho tuku, zatiaľ čo druhý získal väčšiu svalovú hmotu a podiel telesného tuku sa zmenšil. Polynenasýtené tuky nájdete i v orechoch, semenách či rybách.
4. Ocot

Podľa istej štúdie obézni ľudia, ktorí konzumovali lyžicu alebo dve octu denne po dobu ôsmich týždňov poukázali na významné zníženie telesného tuku, najmä toho viscerálneho. Je to vraj preto, lebo kyselina octová v octe produkuje bielkoviny, ktoré spaľujú tuky.
5. Joga

U žien po menopauze, ktoré cvičili jogu po dobu 16 týždňov sa významne znížil podiel viscerálneho tuku. No nemusí to byť len joga, stačí akýkoľvek druh podobného relaxačného cvičenia, ktoré zahŕňa jednoduché hlboké dýchanie, pretože práve to pomáha znižovať úrovne stresového hormónu kortizolu.

Gima

Možno ti v tele chýba chrom. Je to prvok ktory sa podiela pri spalovani tuku. Dostať ho v lekárni. Ináč maju aj náplaste na chudnutie, potom pitie z obchodu s nazvom Vanilla Protein Shake, maju to aj v tych posilovnach.
Dalej odporučam saunu, tam sa daju kila jednoducho vypotiť. Bicyklovanie to háddam zvládaš. Plávanie tiež prospieva a zo stravy su vhodne ryby.

Gima

Nebolo by jednoduchšie, keby ste vedeli, z čoho máte pneumatiky okolo bruška? Vedeli by ste, ako sa nadváhy zbaviť, pretože by ste poznali jej príčinu. Vôbec to nemusí byť hudba budúcnosti. Pozrite sa na tieto typy nadváhy a zistite, prečo a z čoho priberáte!

To, aké bruško máte je výsledkom životného štýlu, prejedania a dokonca genetiky. Zistite príčinu toho, prečo sa vám tuk ukladá na bruchu a ako sa ho zbaviť. Je to naozaj jednoduché!
Obezita z prejedania

Kde je najviac tuku?

Tuk sa rovnomerne rozkladá v celej hornej polovici tela.

Prečo je to tak?

Dôsledkom je príliš vysoký príjem cukru, ale aj samotné prejedanie.

Ako to zlepšiť?

Pite pohár vody pred jedlom – menej toho skonzumujete. Kávu a čaj neslaďte, skúste sa vyhnúť aj sladkostiam. Cvičte – pri tom netreba tráviť vo fitness centre pol dňa. Pol hodina znie lepšie, nie?
„Nervózny žalúdok“

Kde je najviac tuku?

Najčastejšie a najviac tuku máte v oblasti žalúdka.

Prečo je to tak?

Nie je to ani tak o prejedaní, ako o tom, ako sa naozaj cítite. Máte depresiu, ste v neustálom strese alebo vás trápi úzkosť. Zajedáte stres sladkosťami, pretože máte pocit, že to je lepšie.

Ako to zlepšiť?

Skúste nájsť alternatívu k zajedaniu stresu. Miesto sladkostí siahnite po orechoch alebo zdravších náhradách cukroviniek.
Obezita z hormónov

Kde je najviac tuku?

Najviac sa usádza na bokoch.

Prečo je to tak?

Podstate je obsiahnutá už v „názve“, spôsobuje ju aj menopauza.

Ako to zlepšiť?

Jednoznačne treba ukončiť jeden z najhorších zlozvykov – fajčenie a samozrejme vynechať aj alkohol. Tak ako pri každom chudnutí, aj tu je dôležitý pohyb.

Elba

Myslim,ze pre mladika nie su rozhodujuce vypocty,ci je obezny:) ale urcite rady posluzia inym.
Predpokladam,ze sam uz nedokaze zdolat nadbytocne kila,mal by vyhladat odbornika,dietologa,ktory mu presne vypracuje stravovaci i pohybovy rezim sity na mieru.Treba pocitat s tym,ze mu stupnu zivotne naklady,pretoze potraviny pre redukciu su relativne drahe, ako aj konzultacie.(nemam na mysli komercne firmy propagujuce chudnutie s krabickami.),ale medicinsky vzdelaneho dietologa.
Urcite bude narocne nabehnut na stravovanie 5x denne,co si ani ja nedokazem predstavit, zalezi od denneho rytmu povinnosti.
Ak mate niekto radu,ako to zvladnut,napr.u ludi,ktori sa dostanu do postele po polnoci ,tym padom vstavaju cca o 8hod., ako rozvrhnut stravovanie na 5x a stihnut to do 17-tej ako je vyssie odporucane?

0vecka

bruse jednoducho si vypocitaj aky mas bazalny metabolizmus a ak nerobis nejaky sport tak musis ostat s kaloriami pod nim... je to uplne jednoduche

mam56

A čo sa týka mojej strelenosti, tak mne sa vôbec nečudujte. Na západe je bežné, že majú napr. strelených moderátorov, ktorí sa rozprávajú s mega-super-stars ako keby boli viac než oni. Dokonca sa im aj vysmievajú, vyškierajú sa im. Je to síce nekonvenčné správanie, ktoré nie je typické napr. pre našu kultúru.
Ale práve to je IN, čo je OUT:-) Alebo inak: rein, raus, rein, raus:-)

mam56

Treba cvičiť aspoň trikrát do týždňa, minimálne 40 minút (s prestávkami). Najlepšie cvičenie, ktoré ťa bude baviť a ktoré ťa bude motivovať. Musíš si nájsť to, čo ťa baví.
Až keď odcvičíš tie potrebné minúty, tak budeš spaľovať tuky.
A kebyže sa ti nechcelo, tak popros svojho anjela strážneho, aby ťa ovplyvnil, aby sa ti chcelo. Uvidíš, že to pôjde a necommituj suicídum.
Život je krásny na to, aby sme hneď na samom začiatku hodili flintu do žita a zabili sa.

mam56

Ja potrebujem nechápať, zas nad všetkým žasnúť, zo zdvihnutým obočím, len vtedy to má chuť...
www.youtube.com
Všetky tie problémy máš preto, lebo ničomu neveríš. Bol si tak vychovaný, aby si neveril ničomu, čo je medzi nebom a zemou. A práve to je chyba.
Pri každom z nás stojí náš anjel strážny a on čaká, kedy ho o niečo poprosíme. Ale kto by už prosil anjela strážneho, že? Asi nikto. Iba blázon.
Pritom oni majú super-ultra-schopnosti. Napr. ťa môže ovplyvniť, aby si schudol, aby si vydržal, aby si uvidel pravdu, môže ťa uzdraviť.
To, čo sa okolo nás všetkých momentálne deje, je pomalé páchanie samovraždy na každej úrovni, či už fyzickej alebo duchovnej.
A už keď dáš na moju radu a zistíš, že to funguje, tak potom toho veľa nežiadaj od svojho anjela, aby z teba nemal chaos.