monohydrat laktozy v liekoch

Kucharekova

Doktorka mi predpísala liek,ktorý obsahuje monohydrát laktozy....
Je to možné a pritom mám intoleranciu na laktózu.Prosím praďte mi
čo teraz ? Kuchareková Anna / mail:flodur111@gmail. com
Vďaka.

Kýčera

Vidím tu LMariku, tá Ti iste poradila. Pre Teba to znamená, že takýto liek nesmieš užívať! Každého lekára upozorní na laktózovú intoleranciu, nech Ti predpíše liek, kt. laktózu neobsahuje, tú má cca 1/5 liekov na predpis. Dávaj si pozor aj pri voľnopredajných liekoch a požiadaj lekárnika o kontrolu. Ak takýto liek užiješ, spraví Ti presne to, čo mliečny produkt s lakózou. A ten pocit môže byť aj správny, nie každému zaberú tie isté lieky. Laktózu neobsahuje kazeín,...

Janka18.1

Ďakujem za odpoved no ja sa teraz pytam hlavne kvôli tomu že som zacala uzivat norethisteron na oddialenie menštruácie a mám pocit že mi menštruácia prude ale dufam teda v to že nie. Preto som potrebovala vedieť či to má dáky vplyv.

LMarika

To, že máš intoleranciu, znamená, že by si také lieky nemala brať. Ja mám napríklad intoleranciu veľmi silnú a po každom takom lieku (v minulosti som brala antihistaminiká) cítim, že je problém, strašne po ňom prdím, niekedy ma aj preženie a tej laktózy je tam naozaj len minimum, ale človek so silnou intoleranciou to zacíti. Dobre je poradiť sa s lekármi, ktorí ti lieky predpisujú a dať si predpísať bezlaktózové verzie liekov, určite sa na každý problém nájdu aj také, prípadne s liekmi, ktoré máš, užiť Laktazan, ak to už inak nejde, kým sú ešte sviatky a lekári nepracujú. Pravdepodobne skôr ako po siedmom januári nič neporiešiš, ale nejakú lekáreň nájdeš otvorenú aj skôr, aby si si po ten Laktazan mohla skočiť.