svokra

Príspevok v téme: svokra
mimikkkkaa

Ahojte toto je dlhodoby problem.Zijeme so svokrovcami...dokolecka dokola,stale to iste.Snazim sa brat svokru s uctou...,ale stale ma poucuje,co mam ako mam...ja viem aj piect aj varit.Som vyucena kucharka.Pozera ako peciem,ako vazim...poucuje...a uz mam odpecene,snazim sa aj povedat ,ale ja to viem,ale toto tamto...no nic nepomaha...som chora z toho.Podcenuje ma stale...Kontroluje recept,a ty sa naucis...ako sa mam ucit ?ked cely postup je tam pisany???Hovorí mi,ze sa obliekam staroversky,ze mam zly vkus...Postavila si stromcek,rok co rok mi ho chodi menit,zacala s retazou,potom s gulami ,priniesla mi dalsie,kupila monove ziarovky,vsetko som stopla,pokracovalo to salonkami,potom zlatou retazou...napokon som povedala,ze s nim nie je spokojna ,ako spravim...ale clovek uz pochopi nie?no ona nie...chcela mi tam dat bielu stuhu ,napokon som povedala nie a bol koniec...ked peciem tak je to hroza ja sa uz cela trasiem,a potom sem tam spravim aj blbost,ale koli tomu ze ma kontroluje...mam ju rada,ale toto nenavidim na nej...ma vela dobreho v sebe,ale toto mi pride akoby...svoje nedokonalosti ,alebo nieco co je v zivote chybalo chcela na mna preniest ...prosim a nazor?

milada236

tak to az takto??? tak to je naozaj privela. odidte odtial aj ked do podjamu, nepises ci mate deti...zrejme nie, ale ak ich budete mat, bude ich chciet vychovavat ona a to uz ozaj s nervami nezvladnes. pre pokoj v rodine , odidte najlepsie do ineho mesta a bude pokoj, obcasne navstevy a vybavene, svokra nema rozum, jedna vec je, ze byvas v jej dome a ona je tam domaca pani, to je fakt, druha vec, ze nema pravo sa k tebe chovat ako k soplavem decku,alebo k uplnej hlupani co nic nevie a dava ti to vsade najavo , ale zrejme keby to mala v hlave zrovnane, nechovala by sa tak, asi zabuda na predstavu, ako by sa ona citila v tvojej kozi. Takze odchod co najskor , inak moze zacat vdaka nej raplovat aj vase manzelstvo, tie pripady su ako cez kopirak a nic dobre ta tam necaka..

mimikkkkaa

Fakt ja som jej to uz aj s kludom vela krat povedala,ze teta toto,takto aby sa nenahnevala,aj priatel bol...ale to je o tom istom,ze jej svokra jej robila peklo,...ona celkovo vravim nie je zla az na toto...a odstahovat sa neda...uz dom je na nas a mame sa postarat...aj som jej vravela ,...teraz ma nechajte idem sama varit,alebo piect...bolo aj tak ,ze mi prichystala vsetky suroviny...pokym odisla,alebo navazila vsetko...ani maso mi nechce doteraz dat,nakrajat ,alebo rezne nakrajat...a pod.Ochuti maso...rychlo to urobi ona...chceme sa osamostatnit ,len to ze je jedna kuchyna malo placu a takto to menej vychadza ked sa poskladame,ze sa snazime aj co to odlozit.Ked som chcela aj teraz piect ,tak tento kolac napecie dcera...pytam sa preco???ved viete ze rada peciem tak preco?bola ticho ...to boli obycajne suchare...

mimikkkkaa

Dakujem za podporu,dobre ze sa to nezda ,len mne chore...bolo obdobie,ked som si nic nepovedala...ale v poslednom case stale hovorim,no akoby mala klapky na usiach a okuliare na ociach.Fakt....aj ked ideme autom ...cely cas...to si trufas predbiehat?ty si sa uz otocila autom?pozor auto ...pozor policajti...jaaj by som vedela donekonecna o tom...ach aj minule...ty si sikovna...ty to vies...kokos natriet plnku na kolac...chapete?a ja ved ja viem ,ze to viem,len vy to nechcete vidiet...ale nic proste,aj jej mamina ked tu bola...este horsie sa do mna pustali.Priatel si ma aj zastane,ale oni to tak vsetci beru,ze je taka,ze sa mam na to kaslat...lenze to sa neda...snazim sa byt trpezliva,ale ja co nebuzerujem ,pomozem ked nieco niekto nevie ..tak ked sa jej aj spytam ,ze neviem takym tonom odpovie...to ty nevies??to akoze nemoz vediet...proste,citim,ze by ma chcela casom tak zhodit,ze som neschopna zitia...neviem preco to robi,ja sa aj branim aj odpoviem...aj som jej povedala,ze mozno v poslednej dobe si poviem svoje ,ale ze musim...ze si to pyta aby som si vyjadrila svoj nazor nech to v sebe nedusim,ale nie...ona nechape...a potom ma to vo vnutri zere,lebo nie som tip co by napriek robil este viac...snazim sa aj ignorovat,ale ludia to uz je miestami taky tlak...dakujem za odpovede...niekedy zoberem roha ,ako sa hovori a idem sa vyplakat..

viktoriaaa

co najskor sa odstahujte od svokrovcov nieje nic horsie nez ked byva viacero generacii spolu i ked byvanie u svokry moze byt pohodlne nieje nad to byt panou vo vlastnom kde ta nikto nebude poucat ucit hovorit ti co mas robit..

milada236

co najskor sa osamostatnit, stareho psa novym kuskom nenaucis... Pokial tam musis nejaky cas zostat, povedz jej na rovinu, ze ju mas rada a pod, co si na nej vazis, pochval ju pre to a tamto , ale pekne jej vysvetli, ze varit aj piect vies a ze ked to robis, nemas rada, ak ti stoji za chrbtom a kontroluje , ze ci by jej to bolo prijemne, ze nie si male dieta a znervoznuje ta to...mna by to znervoznovalo od kohokolvek, nielen od svokry.

kafe

slušne ale rázne sa ohraď: -Keď budem potrebovať radu, spýtam sa (široký úsmev). Mne to čo navarím chutí a muž ma vychválil do neba. Prečo by som to mala robiť inak, keď je to skvelé?- - Dobre, vy si to robte takto, ja to chcem robiť inak.. - - Stromček je krásny a nám sa páči takto. Ak budeme chcieť niečo meniť poprosíme Vás o radu. Dobre? - -Ďakujem, že mi chcete pomôcť ale zvládnem to sama. - Slušne odpálkovať a robiť si svoje. A neboj sa povedať nie, toto je hrozné, takéto čosi nechcem, mne to viac vyhovuje robiť to takto... ak si moc mäkká, zavolaj si kámošku, takú riadne papuľnatú a pečte spolu.
.
Plánujete tam žiť alebo sa časom chcete odsťahovať? Niekedy musíš o svoj priestor bojovať. Zblázniš sa, ak to bude TAKTO pokračovať. Možno aj muž by si mohol s ňou pohovoriť a dohodnúť sa otvorene, aby ťa nechala na pokoji, že ti to kibicovanie do všetkého vadí.

Tasty

Presne toto stava ak sa byva so svokrovcami, nemas vlastnu domacnost, a z toho su potom konflikty, nervozita, nespokojnost, tak sa neda fungovat, vlastny byt/dom - vlastny pan.