Viete mi poradit co robit s mojim problemom??
Ide oto..ze priatel ma psych problemy, pred casom som bola stale u neho, lebo to ako tak zvladal a ked mu aj bolo x krat zle, bola som pri nom v tazkych casoch a pomahala mu, teraz zacal mat nespavost, v noci nespi a cez den je KO, neustale spi a proste je bez nalady dlhodobo. Ked volame si, poriadne sa s nim ani neda debatit lebo nie je s nim rec....Ja chapem vsetko, beriem tiez dlhodobo antidepresiva a tiez som presla peklom. Ale co mam robit teraz s tymto?Ked je nonstop unaveny?a kvoli vycerpaniu pot ma paniky,depresie je to zacatovany kruh. Lekarka mu povedala ze to prejde. A ja uz si zacinam mysliet ci ma nechce vidiet....naschval.
Neviem co si uz mam mysliet, a ajked viem co preziva, snazim sa mu pomoct teraz aspon slovne...No mna to robi nestastnou, ze nemozem byt s clovekom kt mam rada a ajked som s nim je proste nonstop unaveny :-/
Co mam robit s priatelom???neviem si rady :-(
No áno musím uznať ze máš pravdu. Snažím sa pomáhať aj cez svoje sily a ja padam na dno,prestala som robiť veci co ma bavili.Asi musím obnoviť tie záľuby,začať sa viac venovať kamaratkam rodine. On sa snaží,práve preto toto jeho opustenie sa nechápem...Ale podľa mňa je to dočasne,nemá to v povahe takýto byt. A okrem toho jak bude v práci musí byť autoritatívny.
nie teraz v najhorsom. ale z dlhodobeho hladiska. a v prvom rade by s tym mal zacat nieco robit. on musi najst v sebe silu a tym mu mozes byt tak akurat na blizku ale nie ho tahat zo sraciek ked ty sama si v nich tak trochu tiez. ja len chcem aby si to premyslela z roznych uhlov a myslela aj na seba. alebo mozno inak. aby si to premyslela aj racionalnejsie a nie len emociami, srdcom, lutostou. ja som naucil pouzivat aj srdce aj rozum. alebo ucim sa nech som skromny
Ja ti ďakujem za úprimnosť. Len neverím tomu v prípade nášho vzťahu. Možno v iných áno,a možno nakoniec sa kvôli tomu časom rozideme.
Ale teraz nechať ho v srackach to by som si neodpustila
Doteraz navštevujem psychologicku.Ona tiež vedie skupinové t.A ona po tých otrasných vzťahoch povedala prvýkrát ze pri tomto chlapovi ziarim šťastím,a keď som začala riešiť jeho problémy,hneď som šla za ňou sa vyrozprávať. V podstate vie všetko o nás....Vela mi poradila ale posledne 3tyzdne som nebola u nej a idem až po novom roku. Preto neviem si rady
ja nepopieram ze to medzi vami nemohlo iskrit alebo ze tam nemoze byt nejaka laska. len upozornujem na nejake rizika mozno trochu tvrdou uprimnostou. vies skratka skusenosti
weirdo
Nemyslím si že toto co si napísal platí pre všetkých. Asi ze by sme sa nedali dokopy keby medzi nami niečo neiskrilo a potom bola s toho láska. Nie sme spolu ani rok ešte,ale sme si tak blízky akoby sme sa poznali dakolko rokov. Aspoň do nedávna to bolo tak. Ja keď som prechádzali najťažšími psych problémami som mala priateľa totálneho ignoranta co za prvé ani nevedel čo mi je a za druhé nebol opora absolútne.Tento je opora na 100%ako aj ja jemu.A prežila som fakt peklo no konečne som stretla niekoho kto prežíva to isté. Nemala by som na to srdce rozísť sa s ním kvôli jeho momentálnym stavom.Lebo viem ze toto je skutočná láska.
chcela som len nejakú pomoc co sa týka môjho problému,ci niekto mi vie len poradiť ako to prekonať.
oprava
"...bude rozumiet ich psychickym problemom..."
akurat tuto lala nedavno som cital jeden citat - "niekedy muzime opustit to co nam sposobuje bolest aj ked nam sposobuje bolest opustit to"
inak myslim si ze vo vseobecnosti plati ze dvaja ludia ktori maju podobne psychicke problemy sice lahko nadobudnu dojem ze ten partner je pre nich ten pravy pretoze im bude rozumiet, bude ich psychickym problemom. pravdou ale je ze to takymto parom nevychadza. ktorykolvek terapeut ktory vedie skupinove terapie by to potvrdil. na takych terapiach sa ludia tiez davaju dokopy pretoze ich vselico spaja ale v drvivej vacsine to nevyjde.
no a ty s tvojim priatelom ste vlastne v podobnej situacii.
Tak v citovom odstupe je to asi tak,že on je viac zamilovaný ako ja,prejavoval to činmi aj slovami. Ja som na tom tak ze stále som sa tešila keď sme mali byť spolu,s telefonátu som sa tešila.Nebola som ná ňom závislá a asi ani on na mne nieje.Keďže je posledné 2týždne jak zombie....A nemá potrebu sa so mnou vidieť no
Hovorim o citovom odstupe a moznosti,ci nie si nanho citovo prilis naviazana. Zalubami ci kamaratmi ziskas nove myslienky,nebude sa svet tocit len okolo neho.