Slabosť, únava, závraty, chudnutie

Príspevok v téme: Slabosť, únava, závraty, chudnutie
BAJUSSS

Ahojte, pres asi mesiacom som zacala mat traviace problemy a zavraty. Po liekoch problemy presli, na zavrat som mala 24 hodinovy merac tlaku nakolko som mala vysoky. Vysledky boli nakoniec dobre. Zavraty nepresli, pridruzili sa k tom slabost a unava, som aktivny clovek, beham po horach, na bicykli a teraz nevyjdem do kopca bez toho aby mu nebolo na odpadnutie nebusilo srdce a netriaslo ma...pred tyzdnom som si nasla nahodne na krku uzliny, ktore nebolia, bola som u lekara, povedal, ze nejdeme hned robit paniku, ze mam prist po vianociach a ak nezmiznu, budeme to riesit vsetkymi moznymi vysetreniami...tak som si povedala, ze okey....ale zacala som chudnut, jem normalne a chudnem pol kila denne, uz som za par dni schudla 5 kil a zacinam panikarit...a vsetci mi vravia, ze som strasne bleda...obvodny ma uz dovolenku...co sa to so mnou deje?

BAJUSSS

Napadlo ma, že tu napíšem ešte...stále mám ťažkú anémiu, ide sa to riešiť, je to horšie, už mám stavy na odpadnutie. Idem do nemocnice na hospitalizáciu a idú ma aj operovať, popri vyšestreniach mi niečo našli...takže tak, držte palce, už sa to dlho ťahá....

BAJUSSS

Ahoj Anicka, dakujem za prispevok, ano mala som velmi narocne obdobie ale nemam to zo stresu...zistili mi zatial tazky stupen anemie a vysetrenia pokracuju...na sone mi zistili daky nalez v brusnej dutine, tak sa to ide dalej riesit...a uvidime :)

RNG

Zialbohu s pokazenym travenim lekari az na vynimky nic nepomahaju a ich vysetrenie neodhalia prave priciny, co su nedostatok kyselin enzymov a probiotik v crevach. Na stastie s doplnkom kyselin, enzymov, mikrovlaknin a kvalitnych probiotik sa to da lahko vyriesit. Inac to postupne vedie k stovkam roznych zdravotnych problemov, aj velmi vaznych.

Anička

Bajusss - neprekonala si v poslednej dobe nejaky stres, nahromadene alebo neriešené problémy, prípadne úmrtie niekoho blizkeho, nedostatok spanku, vela prace ....?
Ak ano, môže to byť dosledok tohto všetkého ---- stres robí kopec chorôb, by človek ani neveril, kolko choroôb vzniká zo stresu.....

Anička

PS: za dobu 2 mesiacov som schudla cca 10 kg - zo 60 na 50kg. Nemám chuť nič jesť, a aj ked nasilu zjem trošku jedla, mam pocit plnosti a nafuknutosti. Niekedy pohlad na jedlo mi robi zle, a napina ma na vracanie. Predtym som zjedla takmer čokolvek....

Anička

Ahoj,

písala som tu už pár príspevkov. Máš podobné príznaky ako ja. Skrátka začalo to asi 2 mesiace dozadu. Bolesti brucha, resp. žalúdka, tiež pod pravým rebrom, pocit na vracanie, napínanie, slabosť, závrate, búšenie srdca, zle na odpadnutie, pocit hrče v krku, nemohla som dýchať. Bola som na pohotovosti - apaurin, magnezium, tensiomin pod jazyk, lebo som mala tlak 180/110 !!! Nikdy som nemala vysoký tlak, práve naopak. Po hodine mi bolo lepšie. Bolesti brucha neustupovali. Poležala som si dorána na internom oddelení nemocnice - ráno konštatovanie - ste v poriadku, môžte ísť domov. PRoblémy neprestali, práve naopak, zhoršovalo sa to. Už aj vpráci mi bývalo zle. nemohla som ju vôbec vykonávať. Išla som na PN-ku - ocitla som sa na infekčnom kvôli preháňaniu. Robili mi USG žalúdka, pankreasu, žlčníka - v norme. Infekcia z výteru - negatívna. Preliečená som bola Endiexom - poslali ma domov. Doma znova zase tie isté stavy. Lekárka ma poposielala na EKG - kvôli vysokému tlaku, - v poriadku. USG štítnej žlazy a odbery krvi na štítnu žlazu v poriadku. Ultrazvuk krku - kvoli neustálej hrči v krku a duseniu - negatívny- nič tam nie je. Pľúcne vyšetrenie - v poriadku. Výter z krku - konečne mi niečo zistili - Streptokok - antibiotiká - preliečená - streptokoka som sa zbavila- aspon na čas. Zvykne sa vrátiť. Problémy mi pretrvávajú stále. Hadica do žalúdka - vredy nemám. Ale nerobili mi odber vzorky - nechápem prečo - na Helicobactera pylori ani na Celiakiu - ktorá sa dá dostať aj v 40 -tke. Musím íst znova na hadicu do krku. MEdzitým mi lekárka povedala, že to môže byť aj psychického pôvodu - bola som aj u psychiatričky. U neurologičky som nebola. Záver psychiatričky - panická porucha, resp. somatoformná porucha. Beriem antidepresíva asi druhý týžden, t.j. Tianeptin Mylan, a tiež benzodiazepín Rivotril ,ktorý mi konečne zabral, kedže predtým som brala Spitomin a Citalec a bolo mi naozaj zle, ešte horšie, tak mi to teda zmenila na spomínaný Tianeptin a Rivotril. Konečne sa začínam cítiť lepšie . Bolesti brucha ustupujú, stále však mám neustály pocit hrče v krku, ktorý ma niekedy nuúti na dávenie, ale snažím sa to predýchavať. Tie Anitidepresíva zaberajú až po 4 až 6 týždnoch , tak musím trpieť, ale už je to lepšie.
Výsledok toho všetkého pre vás, čo máte akékoľvek problémy: Vyšetriť USG žalúdka, pankresasu, žlčníka, ladvín. Ďalej vyšetrenia na Helicobactera a na celiakiu. Ďalej vyšetriť pľúca a krk - kvôli možným uzlinám - niekedy uzliny neznamenajú nič, len prekonanú chorobu, niekedy znamenajú veľa, a treba to liečiť. T. j. ďalej vyšetriť štítnu žlazu a odbery na š.ž. Ak všetko vylúčite - musite si byť istí, že to nie sú tieto problémy, potom sa môže jednať o psychické a teda ako lekári radi nazývajú funkčné poruchy. T.j. v ich slovníku to znamená PSYCHIKA.
Možno tým niekomu pomôžem, možno nie. Mám ist ešte raz na hadicu do žalúdka kvôli Helicobacterovi a celiakii, aby mi odobrali vzorky, ktoré mi už dávno mali odobrať pri prvom vyšetrení. A ak sa to vylúči, na 100% budem vedieť, že mám panickú poruchu.
ZÁVER: nenechajte sa odbiť lekármi, že vám nič nie je. Dajte si urobiť komplet vyšetrenia, a ked bude všetko negatívne, tak vitajte v klube ludí s rôznymi psychickými problémami - napr. panickej poruchy, depresie, posttraumatického šoku, atd atd.....

BAJUSSS

Tak bola som v utorok, objednal ma na krv a dal mi zatial dake lieky na zavraty a este cosi...ze uvidime az z krvi, ze je to vela roznych priznakov naraz ku ktorym sa pridruzuju horsie a zhorsuju sa...ze vobec nevie co mi je, tak az po vysledkoch uvidime..