Ahojte ,potreboval by som poradit,priatelka je poslednej dobe neuveritelne naladova,v kuse unavena z prace sme spolu uz 6rokov,tento rok aj ochorela koznou chorobou ,cize jej to na psychike iste nepridalo,ale najvacsi problem je ,ze z nicoho nic a hlavne bez dovodu je ,unavena a neuveritelne neprijemna ,aspon ku mne tvrdi, ze je vraj ku kazdemu ,ale ja akzdy niesom kedze som priatel,,neviem ako dalej,komunikuje odvrkovo ked sme vonku taj je fajn ,chce sa pritulit vsetko,ale potom ako keby som vymenil cloveka za niekoho ineho,minule po mne vybehla len za peknu sms pritom v nej nic zle ani nic nebolo, len vystekla tak som uz nevydrzal a opytal som sa jej na par veci ,ale odpovede boli neviem netusim neviem,nevedela mi dat normalnu odpoved ci somnou chce byt ci jej je somnou dobre ,ako sa citi vonku na vsetko dala odpoved neviem co mna dost ranilo ,ked vam dievca nevie odpovedat na otazku ci je jej svami dobre a ze potom ,preco sa tuli bozka ,obchytkava a ani na to nevie odpovedat preco to cloveka dost rani,lubim ju ale uz zachadza uplne do krajnosti , ked clovek uz sa zacina ponizovat aby nevybuchol a momentalne ja mam pocit ze keby som jej dal aj kosom tak ona si to ani neuvedomi,a ja neviem ako dalej,davam jej stale ustupky prehltavam vela veci co inde by som uz vrazdil ja,ale neviem ako dalej ja uz nevladzem a jedine k comu ma dozenie ,je ukoncit vztah kde som uz planoval spolocnu rodinu a zivot,neviem ci je to hormonami z toho ze ochorela alebo z coho lebo kym neochorela bolo vsetko ok,teraz len vrci spi,nic sa jej nechce,ponukol som jej nechat pracu kedze robi 12h kratky dlhy tyzden a ist byvat somnou stym ze mozeme rozmyslat aj nad babatkom a ja ju viem podrzat financne aj ked by nepracovala kedze naklady mam tak ci tak za najom a podobne veci takze tom nejak extra rozdiel neviddim a konecne by boli spolu, ale ja neviem ako dalej ak sa chcem rozpravat sa zatne a stale neviem neviem neviem a ja uz jej neviem zaciunam brat ako odpoved nie,rozsit sa nechce alebo aspon to nepovie, neviem ci caka ze stym prastim ja alebo si naozaj neuvedomuje co robi,nevie niekto radu dalej,odbrnika som jej navrhol ale vzala to tak ze ju posielam ze je nahlavu rpitom som to tak nemyslel ,ale ja tiez uz nevladzem znasat toto vsetko a aj ked ju lubim dojde okmaih a vzdam to a potom uz cesta spat nebude:(,ma 34 r pomaly a teraz neviem ci naozaj su to hormony alebo preco z nicoho nic jej tak prepina,ineho nema na to dala jasnu odpoved ,len s aohana stym ze chce pokoj snikym a nicim nekomunikovat ale nechapem naco je vo vztahu 6r pritom nema ani najmansi dovod sa ,na mna henvat neurobil som nic co by mohlo viest k tomuto stavu,a neviem ake ucinky mozu mat hormony ked zena ochorie ako ucinkuju alebo oco tu vlastne ide,je skoda zahodit 6r vztah,ale zasa donekonecna tolerovat toto sa neda
naladovost-odmietanie
dnes som jej napisal list kdem a napisane vsetko mije pocity ,plany alebo nejaka predstava ako dalej co sami paci a nepéaci ,reakcia zatial ziadna ale nechapem ze ani koniec nedala uz lahsiu moznost povedat nechcem byt stebou dostat uz nemohla,ale ja som uz dal vsetko ak nebude reakcia tak uz to vzdam kedze aj clovek co envie co cche by mal vediet zareagovat ,takze vam dakujem za nazory a vlastne skusenosti
suhlasim problem je urcite lenze ak sa na neho opytam ziadna odpoved,len to ze ona to tak citi a nevie co chce,ja by som ten problem riesil ale kedze neviem oco ide nedokazem ho vyriesit ,ale tak ja to pomaly ale iste zacima vzdavat kedze ja urobil vsetko a ona nie a nie s arozhybat,znamy mi tvrdi ze je v depresii ze vtedy sa tak clovek chova nevie kam a coc che a svoj hnev obracia na priatela,manzela rodinu
Myslim, ze mate vo vztahu dlhodoby problem, ktorym ste sa roky nezaoberali. Nieco, s cim nie je priatelka spokojna, ty si to ani nemusis uvedomovat. Skuste rozobrat vsetky oblasti vasho vztahu. Myslim, ze najdete nieco, co jej dlhodobo nevyhovuje, ale az teraz sa to zacina prejavovat takymito "trucovitymi" naladami. Myslim, ze nieco najdete.
neviem chlape. Odpoveď "nie si mi ľahostajný" je pre mňa nemastná neslaná, dosť o ničom. Taká, že už som si zvykla a je to pohodlné byť s niekym, hocikým.
Ona má zvládnuť teraz len seba, žiadne ťažké podmienky v jej živote nevidím. Do roboty chodia všetci a choroba je síce nepríjemná ale zvládnuť sa dá. Nemá bolesti, obmedzenú pohyblivosť, neni jej zle od žalúdka. Ako bude vyšilovať s deťmi - nevyspatá, starať sa o dieťa 24/7, domácnosť, neskôr aj do roboty chodiť..
Ano, neistota je ubíjajúca. Šancu si jej dal. Toleroval si jej blbé správanie dosť dlho. Uvidíš. Dáko bolo, dáko bude. "..a po dlhý dlhý noci, vyjde hezký ráno." S ňou alebo bez nej.
nakoniec sme dali spolu rec,,odpoved som dostal ze jej niesom lahostajny ale ze jej nezalizi teraz tak mne na nej,tak som jej povedal oki ak to tak vidi tak sa rozlucime stym ze ukoncime akukolvek komunikaciu,tak to nechcela potom si sama navrhla ze ju nechat tak cely januar stym ze ostavam zadany snou,a nechat ju tak nech ju to prejde len uz je pol mesiaca zanami ako ozvat sa ozyva,ale ja neviem ci po mesiaci sa nakopne a zacne sa posuvat smerom dopredu,sama si priza ze by jej to bolo luto keby sme ra rozisli ale tak naco robim veci a podnety ktore to do rozchodu len tlacia,chapem ze ma tazke obdobie choroba kopec prace vitazena a unavena ale tak ja tiez mam podobne problemy a viem za nou ist len uz nerozumiem zenskemu zmyslaniu nezalezi jej tak na druhom ako jemu na nej ale zasa povie niesom jej lahostajny ked poviem ze ak sa nerozhodne beriem to ako koniec tak rozist sa nechce ale chce aby ju nechal tak aby ju to preslo ale zasa do kedy to tahat je to viac ubijajuce to ze snou chcem byt ale slubil som ze vydrzim ale ta neistota je horsia jak neviem co kolvek ine,som si mylsle ze ludia nad 30rokov uz maju rozum a vedia co chcu
to ti verim mne byvala toto spravila ze naj naj kamos nemam co stresovat a pak 3 mesiace snim chodila a mna vysadila na vedlajsiu kolaj len preto ze chlapec zarabal na vychodne pomery nadpriemer a mal vysoku skolu ale nevadi jej sa to vratilo pokial viem ju nechal,tak poznam tiez co to je ekd ma frajerka ineho a tu som myslle ze to bude uz ine ale mylil som sa asi je taka doba,ale nevadi ako si pisal skusenost je realita len skoda ze taka smutna,len keby tie roky neutekali jak voda:Dale ako sa hovori to prave dojde pravy cas a dufam ze aj tebe ci inym ktory maju taku skusenost prislo to prave
No kasli na to... Jednoducho bol som v povodnej situacii, tiez bola naladova a ja hlupak som to vobec nevidel.. Spali sme spolu, ona ked vstala prve co mala v ruke mobil a vypisovala a mne tvrdila ze s kamaratku :))) Boli sme spolu vyse roka a z toho posledne dva tyzdne to bolo taketo, ako keby som bol ja vzduch, potom to zaslo dalej zacala ma "nenavidiet" za to ze som ju chcel prekvapit prisiel som skor k nej a ona na to "to uz si tu??? "...chytel som ju za ruku a ona na to " to sa vazne musime stale drzat za ruku???" na konci uz to bolo flirtovanie s druhym " Ak nebudem mat do 30 rokov dieta, TEN mi ho spravy" pritom ona sama nechcela dieta... az potom som sa spametal a odisiel,..hrozne, smutne ale zaroven poucujuce, jednoducho neoplati sa trapit kvoli niekomu, proste j*be Ti? Fajn zobrat veci a ist prec bodka, nic nevysvetlovat... bohuzial tak to je
dakujem mas dobry nazor cenim sito,a asi ano neuvedomuje si vobec ako sa chova vcera som jej povedal ze sa chcem porozpravat,prva reakcia bola ze ocom zasa,ako keby nevidela oco tu ide su sviatky tak snazim drzta setko v sebe predsa su to dni mieru a pokoja a neponizim sa ktomu aby nastali vycitky ci hatky tieto dni radsej podusim a vyckam,ale mas pravdu enstoji oto a ani vlastne neuvedomuje pridem za nou 60km kedze nieej z rovnakeho emsta a napise ze je z akmoskou a nemoze to ze som rpesiel tolke km ju netrapi ,jedinym cim sa ozenie je ze mal som pisat dopredu pritom den predtym som jej povedla ze pridem ked skoncim v praci ze budem nedaleko,ja neviem ale ja znej mam pocit ze jak keby potlacila vsetko vobec neriesila ze co sa deje,no uvidime rozhovor uz chcem tak ci tak ak sa zatne uz je na nej uz som ustupil x krat a poslednu dobu mna nebavi byt stale ticho a tvarit sa sak sa stalo ved ta to prejde len je tazke rozum chce jedno a srdce druhe ale musim len dat myslienky si do kopy a snad to pojde horsie uz byt predsa nemoze:))dakujem za vety pomohlo mi to naozaj to cloveku troska pomoze ak si precita uprimne nazori nestrannej osoby dakujem este raz
Neni to o pravej tvári. Podľa mňa ona skutočne je taká akú si ju 5r poznal. Ale život ani ľudia nie su niečo stabilné, život plynie, menia sa okolnosti, menia sa tvoje názory, lebo už máš viac skúseností, mení sa tvoje telo, kontinentálne dosky sa hýbu, vesmír sa rozpína :D... Sú okolnosti pri ktorých netušíš ako sa zachováš kým nenastanú. A keď nastanú a zachováš sa blbo, čo už. Stalo sa. Ale to neznamená, že si blbec od narodenia. Ona sa momentálne chová ako úplná krava a nechce s tým nič robiť, nevadí jej ani trochu, že ti ubližuje. Môžeš to tolerovať, ignorovať ju a zmieriť sa s tým; môžeš sa trápiť, nechať si ubližovať a trpieť alebo môžeš odísť a nenechať si ubližovať, lebo jednoducho takto žiť nechceš. Ale dopredu si to nijak nemohol vedieť, že takéto čosi sa stane. Vybral si si dobrú babu, sám si asi fajn partner ALE... nastali okolnosti, ktoré nemieniš tolerovať. Bodka. Neni čo riešiť. Je úplne jedno či jej preplo, alebo či by ti bola neverná, začala piť po baroch.. proste prechádza nejakým svojim pošahaným obdobím v živote.
.
A prečo to neukončí? Je možné, že ťa chce, len je drzá a dovoľuje si už čokoľvek. Alebo je slaboch a radšej ako byť sama, je aspoň s tebou. Alebo si ešte nenašla náhradu za teba... boh vie. Ja by som sa jej skôr spýtala, prečo ti vedome ubližuje a vôbec absolutne ju to netrápi. Má na háku.
.
Neber to ako tragédiu, ak sa rozídete. Z toho čo sa ti stalo sa nedá nijak poučiť do budúcna. Nemôžeš teraz každú babu podozrievať, že aj táto ma nechá po piatich - desiatich rokoch. Toto je JEDNA debilná skúsenosť. Nerob chybu, že zlyhanie, čo si zažil budeš ťahať so sebou a budeš ním žiť, podozrievať, báť sa - čo ak... Rozlúčiť sa, pustiť to zo seba von, poriadne sa vysmútiť, byť hodnú chvíľu sám, a potom sa pohnúť ďalej. Čo ak sa mi narodí postihnuté dieťa, čo ak zomriem a nechám tu rodinu napospas, čo ak bude vojna.. no nič, vždy sa aj ťažké veci nejako prežili. Netreba si kvôli tomu kaziť pekný deň. Dávať si pozor - áno, ale nie zatrpknúť a skysnúť obavami.
Dakujem ,to ano rok 2016 je novy rok ,je nacase neopakovat stary rok kedze dni idu vek tiez,len je to cloveku velmi luto keedze z 6r som ju taku nepoznal ale asi naozaj je tot ak ze prava tvar cloveka sa moze ukazat aj po xx rokoch ,skoda ze zlomi srdce ked ju uz pustim uplne hlboko kde uz sa dostane len osoba s ktorou chcem starvit zvysok zivota a rozbije to tam uplne.nikdy by som nepovedal ze doakze byt tak ,nikdy ju taku enzazil len skoda ze to nespravila skor kym nebola pustne do tej tzv 13 komnaty ale pockala kym sa to stane a pak toto no nevadi skusenost na cely zivot ,chyby robi kazdy ani ja ensom dokonaly mozno pre nu niesom ,len jedinu vec nepochopim preco to neukonci ekd jej dam priamu otazku ci chce koniec,ked niekoho nechcem tak ho zeniem kade lahsie:(