Ako sa zachovať v situácii, keď partner má dlžoby, je bez roboty atď. Ja mám prácu, ale zas nie veľmi dobre platenú. Ako sa k tomu postaviť, keď plánujeme spoločnú budúcnosť? Pomáhať finančne partnerovi, splácať jeho dlžoby? Fakt neviem....
Vzťah a dlžoby partnera
S vysokou nezamestnanosťou!
S kým, s čím, z koho, z čoho! Už sa to naučte, lebo sa vskutku nikdy nezamestnáte.
Ďakujem za pochopenie.
Ahoj! :-)
Nebudem Ti radiť aby si priateľa nechala, ale rozhodne je na mieste zmeniť Tvoje zmýšľanie voči nemu.
Aj my žijeme v regióne z vysokou nezamestnanosťou (RS) a roboty je tu naozaj veľmi málo, ale v každom prípade sa nájde brigáda v nejakom hypermarkete, pred sviatkami predajca kaprov, petárd a pod.. Jednoducho aj ak pár centov, ale musí si zarobiť.
Požičaj mu peniaze, aby si vedel nájsť prácu, požičaj mu na splatenie dlžôb a začnite nový život - bez dlžôb. Jeho dlžoby budú len a len narastať o úroky, takže sa z nich nevymotáte. Ak plánujete spoločnú budúcnosť tak jeho dlžoby budú za chvíľku spoločné.
Ak to s ním myslíš vážne, tak si jednoducho musíte pomáhať, ale vo všetkom. Dnes nemá on, zajtra to môže byť opačne. Ak je doma celý dom, tak nech pomôže inak.
Sadni si s ním a porozprávajte sa o tom ako to vidíš ty a ako on.
už som bola bez chladničky 3 mesiace a prežila som aj s dvoma deťmi. Bez práčky mesiac. Čo také životne dôležité sa môže pokaziť, aby sa bez toho človek nejaký čas neobišiel? Prepáč, ale požičať si 100 eur a potom splácať 400, to sa dá RAZ. Ak je človek úplný debil, požičia si zas a znova, ale veď to musí vidieť, že to neni riešenie a poškodzuje SáM SEBA tak brutálne, že až. A hlavne nemá na to, aby to splácal. Buď sa odsťahujem preč alebo idem kdesi do kelu, do Nemecka aj bez partnera.
.
Ja ti neradím aby si ho opustila, ale aby si sa do jeho dlžôb nestarala. Odísť do Nemecka ešte stále môžete. Ale nie že pouvažovať nad týmto riešením, zbaliť si kufre a fakt aj odísť. Platiť za neho dlhy je hlúposť. Radšej mu požičaj na cestu do DE.
.
Veľa naivných žien skončilo vyflusnutých, lebo ich partner finančne vyciciaval. A veľa manželiek spláca peniaze, ktoré chlap rozflákal a oni z nich nevideli ani cent. Zase nebuď naivná, aby si neskončila podobne. Je pekné, že povrchná nie si ale naivita je tiež životu nebezpečná.
Je samozrejmá vec ked niekto plánuje budúcnosť že sa pozerá aj na financie .Nechápem prečo sa každý tak pohoršuje ked príde na otázku financií. Ja mám 30 rokov a až teraz mám prvé dieťa a fakt si neviem predstaviť že by som mala dcérku skôr jednoducho sa to nedalo nemohla by som byť tak nezodpovedná a mať dieťa v situácií že by som mu nevedela poskytnúť všetko čo potrebuje. Tvoj priateľ veru dobre rozmýšľal s tým Nemeckom aj keby tam išiel na čas len on nič by sa nestalo a mohol mať už pokoj.
aj ja som z regiónu z vysokou nezamestnanosťou no musela som sa presťahovať do Bratislavy za prácou.. tu ide o to že či s tým chce človek niečo robiť alebo len nariekať..tiež som mohla byť na úrade práce a plakať doma nad tým kde bývam že tu nieje robota alebo druhá vec odísť...vždy máme na výber...tak isto aj tvoj priateľ ja byť on idem aj do zahraničia aby som mala čím skôr pokoj s dlhmi a mohla som začať nový život s partnerom a s čistým listom.. človek sa musí sám naučiť platiť za svoje chyby a tým skor na jeho mieste by som sa snažila dlhy zaplatiť
Vďaka za komentára. Určite ste už boli zaľúbení. A v regióne s vysokou nezamestnanosťou je to o ničom. Jeden deň, práce je a druhý nie je. Takto spätne vidím aj svoje chyby. Hovoril mi aby sme išli robiť do Nemecka ale keďže som mala svoju 400 eurovú prácu nechcela som. A dlžoby vznikajú tak, že nemáte prácu, niečo sa pokazí, bez pracovnej zmluvy banka nedá...tak kam sa obrátite - Provident, Pôžičkáreň a podobne. A potom zo 100 eur je dlh aj 300-400 to je realita. Inak je to fajn človek. A toto je problém - len peniaze sú problém nič iné. Stále mi radíte nechať ho tak? Ani ja som nemala prácu, tak preto o mna vtedy nikto nezakopol? Takto to teda funguje - že vopred si vysledujete kto má koľko peňazí, či má robotu, akú má rodinu atď. Ja som jednoduchá, počúvam srdce. Nie je to povrchné čo píšete?
Ja žasnem ................ ty sa ešte pýtaš? Kde to žiješ, nevidíš okolo seba, čo sa deje? Len hlúpa hus ostane vo vzťahu s takýmto debilom.
Radím ti, nezačínaj si s ním. Ja som už našťastie rozvedená, ale nechci vedieť čo robil môj bývalý.
Zarábal veľmi dobre, bol na kamióne, ale všetky peniažky išli pre moju vtedajšiu svokru, ktorá bola zákerná jak fras. Ona síce vykričala, že mi nosila jedlo pre moje 2 deti, ale zabudla vykričať, že pre ňu bolo jedlo kinderká, keksíky, jogurty tesne pred zárukou a pod.. Pravdu povediac asi by som ani nechcela, aby mi varila ona, lebo aj knedle som ju naučila robiť ja. Okrem alkoholu pre ňu sväté nič nebolo.
Všetky jeho peniaze išli na svokrin účet, lebo on už mal exekúcie z prvého manželstva a vlastný účet mať nemohol. Potom už nemohol brať pôžičky, tak ma donútil, aby som ich brala ja na svoje meno, potom moja mama a tak. Sľuby boli pekné, že ich budú platiť, ale všetko zostalo pri sľuboch. Okrem toho sa pridal alkohol, automaty, agresivita a potom som nie raz schytala aj bitku.
Keď som mala odvahu sa rozviesť a zoznámila som sa s terajším manželom, tak sa mi dostalo späť, že moja bývala svokra rozširuje, že som schytala málo a mala som viac. Potom sa neštíti ísť k mojej rodine ešte aj teraz.
Môj príbeh by mohol byť pre teba niečo nad čím sa zamyslíš, lebo aj ty môžeš takto dopadnuť.
toto mi presne pripomína môjho bývalého ktorému sa ,,nechcelo chodiť na úrad práce,, a z toho nechcenia vznikol aj krásny dlh na poistnom na pohotovosti ho nechceli ani ošetriť všetko si musel hradiť sám či u lekára či u zubára a všetci naokolo sme boli na vine a život bol strašne nespravodlivý a boh tiež :o)))
Ja na nikoho neútočím len vravím že veľa ľudí si môže za svoje dlhy samo a potom zvaľujú vinu na všetkých naokolo.. nič v zlom ked je človek zdravý a nespraví nič preto aby si vyriešil problémy je to bohužiaľ jeho problém.. ja napríklad ked mala mamina jeden čas zdravotné problémy vzala som akékoľvek brigády a prácu aby nám nič nechýbalo aby sme si dovolili dobrého lekára ktorý jej pomohol. Nikdy som si nepožičala peniaze a neplakala som pretože viem že je to naozaj cesta do pekla a začarovaný kruh pre človeka požičiavať si peniaze. Jednoducho som vedela že teraz musím konať a nie plakať. Taktiež poznám veľa ľudí presne ako píše kafe že sa len ukazujú kupujú si drahé veci a potom si požičiavajú a plačú ako napríklad frajer mojej kamarátky ktorý má ,,krásny,, dlh na poistnom hlavne že má stále nové značkové handry. Ja som žila vždy len v rámci svojich možností.S peniazmi treba rozumne hospodáriť v rámci možností a nie vyhadzovať ich potom je už neskoro.