Prosim ,potrebovala by som radu ,ide o maminu ,chodime s nou po lekaroch a nikto nam nevie pomoct ,mamina ma silne bolesti pupka a v okoli pupka ma az take stuhnute ma velke bolesti .Ma vysetrenie z gastra,z gynekologie a vsetko je v poriadku .Nema niekto s touto chorobou skusenosti ,lebo uz neviem co by jej pomohlo.
bolesti pupka
Adka, včera som už chcela tu na fóre končiť, ale Ty si ma vtiahla späť, si však posledná, na kt. do sviatkov reagujem. Kašli na to, čo si lekári myslia. Mamu máš len jednu a máte pekný vzťah medzi sebou, tak to nevzdávaj. Ak človek nerozumie, prehliada, či zle vyhodnotí signály svojho tela, kt. mu hovoria, že niečo nie je v poriadku, nastúpi bolesť, a tá ho už prinúti konať! Tvoja mama v poriadku nie je, môže to byť nejaká jednoduchá záležitosť, ale aj závažná vec. A že sa to odráža aj na psychike jej, Teba,... tak to je pochopiteľné. Telo je celok, a tak ho treba posudzovať, t.z., že každá telesná choroba má aj psychické prejavy a naopak. Napíšem Ti príbeh mojej kamošky. Niekoľko rokov mávala veľmi silné kŕče v brušnej dutine, na kt. jej zaberala biela pálenka. Do práce používala auto, to sa pokazilo, tak musela chodiť peši. Počas chôdze dostávala také silné bolesti, že sa musela voziť taxíkom. Vybrala sa k obvoďákovi, ten hoci bol opitý, okamžite určil správnu diagnózu len z týchto dvoch symptómov a poslal ku gastroenterológovi. Jeho diagnóza po RTG snímke znela - pacientka v poriadku, dobre živená /štíhla/, lekár vypasený, dobre stavaná, odpor. psychiatrické vyšetrenie. Obvoďák ju ďalej neposlal, ale povedal, že ak sa situácia zopakuje, nech sa vráti. To aj spravila, ale už s veľmi silnými bolesťami celej brušnej dutiny, tak ju odoslal na pohotovosť. Mala šťastie, natrafila na pána DOKTORA - chirurga, kt. na základe týchto 3 symptómov a pohmatom určil presnú diagnózu. Poslal na sono, kde behom 3 minút jej lekár zablahoželal k veľkému kameňu v žlčníku. Kamoška sa mu veľmi pekne poďakovala, že ju zachránil od psychiatrie, na čo on len pokrútil hlavou. Po operácii jej lekár ukázal kameň, kt. bol na jednom konci špicatý a práve to jej vyvolávalo bolesti. Tiež jej povedal, že musela prekonať min. 15 zápalov, žlčník bol prirastený k črevu, spýtal sa či nemala problémy už skôr. Mala, chodila aj k lekárovi, zakaždým jej zobral krv, výsledky boli vždy negatívne. Ten obvoďák už nežije, ona však s vďakou na neho spomína a zapaľuje sviečku na jeho hrobe. A takýchto príbehov mám v rukáve veľa. Mama môže mať aj parazity, baktérie, alergie... Dohliadni, aby mala vyšetrené tie veci, kt. jej lekár doteraz nevyšetril, pozri, či mala vyšetrené celé hrubé črevo, alebo len jeho časť. Dávaj pozor, aby príjmala dostatok hlavne vody, na pravidelné vyprázdňovanie, skúsiť može striedanie čajov aj na žalúdok, uvoľnovanie kŕčov,...Prajem Tebe a aj Tvojej mame veľa psychických síl, aby jej bolesť ustúpila, aby jej už konečne stanovili diagnózu a aby to bola tá ľahšia.
Robili jej vysetrenie na helicobactera aj biopsiu vsetko bolo v poriadku ,terazv pondelok ide na chirurgiu a na krv tak uvidime a lieky oblbovaky urcite brat nebude ,len mam pocit ze cim viac snou chpdime po doktoroch a samozrejme bezvysledne ,tak uz si myslia ze mama je chora na nervy.Ale skusame dalej a dakujem ti Kycera
Tie lieky na nervy nech neberie, to je blbosť. Neužíva mama nejaké lieky? Ak áno, pozri sa na príbalový leták, či nie je problém tam. Mám ešte pár minút času tak sa, dievčence, pozrime na prácu toho gastroenterológa. Totiž aj ja, tak ako Tasty, mám určité pochybnosti. Ak aj lekár neodflákne svoju prácu, nemusí vždy zistiť príčinu ochorenia, ale ak má skutočný záujem o pacienta, tak hľadá príčinu, poradí sa s kolegom, pošle pacienta do nemocnice,... Robil jej lekár biopsiu, vyšetrenie na helikobaktéra, celiakiu, laktózovu intoleranciu?
Adka, do oblasti pupka sa premieta bolesť prakticky zo všetkých brušných orgánov, a teda okrem už spomínaných to môže byť aj celiakia, laktózová intolerancia, zápal slepého čreva,...prikláňam sa k žalúdku - zápal sliznice, vred, HP,... Takto je to na dlhé lakte, ale ak chceš vedieť, čo jej je, tak ju dajte vyšetriť inde - v alternatívnej súkromnej platenej ambulancii, po 1 hod. bez odberov jej vyhodnotia takmer celý zdravotný stav. Tak rada by som Ti pomohla, ale to sa nedá bez toho, aby som videla papiere od lekára a upozornila Ťa, aké vyšetrenia ešte potrebuje... Zatiaľ nech drží diétu - ľahká strava, bez nafúkujúcich potravín, čajíčky na pečeň, žlčník,...
S lekarom sme velmi spokojni je to najlepsi odbornik v nasom okrese porobil mame vsetky vysetrenia a vsetko mala v poriadku.Mala porobene gynekologicke ,urologicke aj chirurgicke vysetrenie asi pred dvomi mesiacmi ,teraz ide znovu .Zo zaciatku jej ten pupok zvykol mokvat ,ale teraz uz nie .No a najvacsia sranda na tom je ,ze mame uz zacali davat liky na nervy vraj si to namysla.
treba navštíviť nejakého iného gastroenterológa, ale rovno aj viacerých..., ktorý spravia viacero vyšetrení, majú možno iné skúsenosti a možno sa už stretli s takým prípadom,,,,,,sa mi to celé zdá nejaké odfláknuté, ale možno prispievateľka nepopísala všetky vyšetrenia, čo boli robené
Zo zaludkom tiez bolana gastre ,vsetko v poriadku krvne testy mala tiez poriadku ,robili jej topred mesiacom a v pondelok ide znova a bola aj nasono zlcnika aj tamje vsetko vporiadku ,tak uz neviem co to moze byt .
Stále je toho málo, čo si napísala. Vychádza mi to však na žalúdok, žlčník, pankreas a herniu. Bolo toto všetko vylúčené a krvné testy nevykazujú žiaden zápal?
No robili jej kolonoskopiu cez konecnik,pan doktor povedal ze ma ciste creva a ze ma vsetko v poriadku.A bolesti v pupku ma take ,akoby jej z vnutra tahali ten pupok okolo pupka ma uplne stuhnute a cervene ,niekedy ma zvysenu teplotu a triasku.Uz bola stym raz nachirurgii a pan doktor tam dal nejaku mast a gazu a dovidenie.Tie tahave bolesti pod pupkom uz ma hrozne a teraz sa jej k tomu pridruzilo aj palenie v posve z gynekologickej stranky je vsetko v poriadku ,robili jej stery a z urologickej stranky ,tam pani doktorka objavila pri mocovode hrcku ,pravdepodobne kamen no ale pre istotu ju poslala na ct -cko ale to az v januari uz nevieme ako dalej .Zatial ti dakujem .
Popíš bližšie tie bolesti a tiež čo všetko mala na gastre v poriadku. Budem tu cca ešte 2 hod.