Neznesitelna robota a PN

Príspevok v téme: Neznesitelna robota a PN
bebaaa

Dobrý deň,
som zúfalá, dnes som dala vypoved v zamestnaní, kde uz nechem pracovat. Vypovedna doba mi konci koncom januara 2016.
Ide o to ze tam je psychicky terror nie len zo strany veducej ale aj zo strany jedneho zamestnanca ktory sikanuje niektorych kolegov. Vsetci sa ho boja a prisposobuju sa tomu. Veduca o tom vie a toleruje mu to. Ja som mu postavila a teraz si na mna zasadol.
Teraz som na PN koli zapalu hlasiviek ale tato mi skonci uz piatok a potrebovala by som tu PN predlzit. Rozmyslala som nad psych chorobou a psychiatrom ale vraj su vsetci plny a fakt neviem aku chorobu vymysliet. Iba asi k sukromnemu ist ale je drahy a ci to
vide neviem. Poradte prosim ako to mam urobit. Vopred dakujem.

bebaaa

N-ika: bohuzial nevyslo, obvodny lekar ma vypisal len do pondelka, dal mi ukludnovaky, vraj je to vo mne a cez sviatky si vraj oddychnem, ...bla bla bla, isla som na centralny prijem kde mi psychiatricka predpisala lieky a nakoniec povedala ze ona PN nedava a dala mi odporucanie klasickej psychiatricke. Este som mala v plane vymenit obvodnu ale to sa da len od januara.

bebaaa

Dakujem,
N-ika si super, podporila si to co chcem urobit zajtra, nemocenske neviem musim zistit, ak nie nevadi ak vide ta PN-ka tak to mi staci.

N-ika

bebaa-ak nemas obvodaka vyslovene debila, tak sa s nim dohodnes na PN...povedz mu ze si vycerpana psychicky a nemozes spavat, mas navaly uzkosti, ked tak zbehni za psychiatrom (nie psychologom) a povedz ze nespis, nechuti ti jest, si unavena a vycerpana. Ze sa ti nic nechce, nevladzes a si apaticka. Necha ta chvilu doma, da ti lieky na spanie a ukludnenie, radsej to neber, su to oblbovaky.
Riaditelovi nic nepis, vypovednu preckaj na PNke aby si nemusela nic platit. Ono nielenze to mas zakotvene v pracovnej (kolektivnej) zmluve, ale je to uvedene aj v zakonniku prace. Mas narok na nemocenske? Mas zaplatene poistenie za 270 dni za posledne dva roky??Inak by si nemala narok na nemocensku davku.

N-ika

Jeffito-ake kontroly z upsvar??snad zo socialky, nie?pokial viem tak Pn plati prvych 10 dni zamestnavatel a dalsie dni uz socialna poistovna. (ak splna podmienky)

bebaaa

ano s tym pocitam, ak generalny povie nie, musim zaplatit co mi nadelia, ta PN je najlepsia vec, na inej diskusii mi radia psychycke vycerpanie u obvodaka,
uhrat v mojom pripade PN do konca januara je problem, musel by som mat znameho lekara, co nemam

Jefitto

Áno, ale generálny riaditeľ ti môže odpísať, že ho to nezaujíma... najlepším riešením je fakt zobrať PN do konca januára... môžeš sa zatiaľ pripravovať na novú robotu, môžeš sa venovať svojim veciam a nejaké šmeci aj tak dostaneš... pokiaľ budeš počas kontrol z upsvaru doma, tak máš vystarane ;)

bebaaa

jej dakujem, cakala som ze si tu zo mna ludia budu robit srandu ako na inej diskusii s nazvom p...a, ale tu ste mi pomohli.
Moja situacia je takato, teraz som dala klasicku vypoved, mam mesacnu vypovednu lehotu ktora plynie az v januari. Ale na personalnom som nechala aj vypoved dohodou. Ale uz veduca povedala ze sa nedohodneme. Problem je ze mam v zmluve klauzulu ze ak odydem vo vypovednej dobe tak maju pravo na penaznu nahradu co je priem mesacny zarobok, /v hrubom/ co je dost lebo sme mali aj rocne odmeny v dec.
Myslim ze podla ZP ti vypllatu nemozu strhnut ale len tuto penaznu nahradu. Takze ak by som nechcela prist o tieto peniaze tak musim vymysliet PN az do konca januara. Dalsia moznost je ze odydem vo vypovednej lehote a napisem list generalnemu riaditelovi kde mu vysvetlim situaciu a poprosim ho aby mi nedali zaplatit penaznu nahradu.