Neznesitelna robota a PN

Príspevok v téme: Neznesitelna robota a PN
bebaaa

Dobrý deň,
som zúfalá, dnes som dala vypoved v zamestnaní, kde uz nechem pracovat. Vypovedna doba mi konci koncom januara 2016.
Ide o to ze tam je psychicky terror nie len zo strany veducej ale aj zo strany jedneho zamestnanca ktory sikanuje niektorych kolegov. Vsetci sa ho boja a prisposobuju sa tomu. Veduca o tom vie a toleruje mu to. Ja som mu postavila a teraz si na mna zasadol.
Teraz som na PN koli zapalu hlasiviek ale tato mi skonci uz piatok a potrebovala by som tu PN predlzit. Rozmyslala som nad psych chorobou a psychiatrom ale vraj su vsetci plny a fakt neviem aku chorobu vymysliet. Iba asi k sukromnemu ist ale je drahy a ci to
vide neviem. Poradte prosim ako to mam urobit. Vopred dakujem.

Jefitto

Proste ti nedá výplatu za aktuálny mesiac... Ako mne. Ešte stále mi ide 600€ za výplatku... ale mne to vôbec nevadí, keďže prvý mesiac v novej robote som zaplatil dvakrát toľko... A keĎže môj predošlý zamestnávateľ porušoval snáď všetky zákony zákonníka práce, tak ma nemohol dať ani na súd, lebo by sa to pekne otočilo proti nemu

N-ika

Vypoved dohodou neexistuje. Je len dohoda o rozviazani prac. pomeru alebo vypoved zo strany zamestnanca (prip. zamestnavatela) Dohodou to asi neslo, to by museli suhlasit obe strany, preto vypovedna lehota.
Vypovedna lehota je dana zakonom, nemoze odist z pracovneho pomeru skor, nez uplynie. Ani ked si najde novu pracu. Inak si zamestnavatel moze sudnou cestou vymahat penaznu nahradu.

kllkôl

mohla si dat vypoved dohodou a nemusela by si byt tam dva mesiace vypovednej lehoty. Alebo ako radi Jeffito hladaj inu pracu a ked ta prijmu tak terajsiej roboty das adios a mozes mat u prdele cely pracovny kolektiv. Pripadne si vybav PNku ako bolest chrbta, noh a pod.

Jefitto

Tiež som mal neznesiteľnú robotu... ako to dopadlo? Povedal som, že si potrebujem ísť do mesta dačo vybaviť. To bolo asi 15. februára 2015. To "vybavenie v meste" bol vlastne pohovor do novej roboty... Uspel som, prijali ma. Vrátil som sa naspäť ako víťaz, vletel som k šéfovi, odovzdávajúc mu kľúč od roboty so slovami "Bolo mi potešením spolupracovať, pán XYZ". A viac som sa tam neukázal. Mal som rozrobené dva projekty, ale bolo mi to úprimne jedno. Rovnako aj výpovedná doba. Proste som povedal, že zajtra už neprídem a ty sa poser, keď si debil. Rob čo chceš, mňa to nezaujíma.

Odvtedy som šťastný :)

deee12

Stazuj sa u lekarky na bolesti chrbta,alebo ze sa necitis dobre. Nemal by byt problem s PN. A neznesitelne podmienky v praci doverne poznam. Tiez som rada,ze uz tam nie som