Dobrý deň,
som zúfalá, dnes som dala vypoved v zamestnaní, kde uz nechem pracovat. Vypovedna doba mi konci koncom januara 2016.
Ide o to ze tam je psychicky terror nie len zo strany veducej ale aj zo strany jedneho zamestnanca ktory sikanuje niektorych kolegov. Vsetci sa ho boja a prisposobuju sa tomu. Veduca o tom vie a toleruje mu to. Ja som mu postavila a teraz si na mna zasadol.
Teraz som na PN koli zapalu hlasiviek ale tato mi skonci uz piatok a potrebovala by som tu PN predlzit. Rozmyslala som nad psych chorobou a psychiatrom ale vraj su vsetci plny a fakt neviem aku chorobu vymysliet. Iba asi k sukromnemu ist ale je drahy a ci to
vide neviem. Poradte prosim ako to mam urobit. Vopred dakujem.
Neznesitelna robota a PN
Proste ti nedá výplatu za aktuálny mesiac... Ako mne. Ešte stále mi ide 600€ za výplatku... ale mne to vôbec nevadí, keďže prvý mesiac v novej robote som zaplatil dvakrát toľko... A keĎže môj predošlý zamestnávateľ porušoval snáď všetky zákony zákonníka práce, tak ma nemohol dať ani na súd, lebo by sa to pekne otočilo proti nemu
Vypoved dohodou neexistuje. Je len dohoda o rozviazani prac. pomeru alebo vypoved zo strany zamestnanca (prip. zamestnavatela) Dohodou to asi neslo, to by museli suhlasit obe strany, preto vypovedna lehota.
Vypovedna lehota je dana zakonom, nemoze odist z pracovneho pomeru skor, nez uplynie. Ani ked si najde novu pracu. Inak si zamestnavatel moze sudnou cestou vymahat penaznu nahradu.
mohla si dat vypoved dohodou a nemusela by si byt tam dva mesiace vypovednej lehoty. Alebo ako radi Jeffito hladaj inu pracu a ked ta prijmu tak terajsiej roboty das adios a mozes mat u prdele cely pracovny kolektiv. Pripadne si vybav PNku ako bolest chrbta, noh a pod.
Tiež som mal neznesiteľnú robotu... ako to dopadlo? Povedal som, že si potrebujem ísť do mesta dačo vybaviť. To bolo asi 15. februára 2015. To "vybavenie v meste" bol vlastne pohovor do novej roboty... Uspel som, prijali ma. Vrátil som sa naspäť ako víťaz, vletel som k šéfovi, odovzdávajúc mu kľúč od roboty so slovami "Bolo mi potešením spolupracovať, pán XYZ". A viac som sa tam neukázal. Mal som rozrobené dva projekty, ale bolo mi to úprimne jedno. Rovnako aj výpovedná doba. Proste som povedal, že zajtra už neprídem a ty sa poser, keď si debil. Rob čo chceš, mňa to nezaujíma.
Odvtedy som šťastný :)
Stazuj sa u lekarky na bolesti chrbta,alebo ze sa necitis dobre. Nemal by byt problem s PN. A neznesitelne podmienky v praci doverne poznam. Tiez som rada,ze uz tam nie som