Dookola

Príspevok v téme: Dookola
Ankix

Ako to prekonat?Neustale dookola ten isty pribeh. Prejedanie -> zmenim sa -> nastolenie hladovky-> po nej zacnem v pohode jest dajme tomu ranajky,obed, potom jedna malicka myslienka o jedle sa zrodi v mysli a uz som v chladnicke/spajzi a pucim do seba bezhlavo vsetko.V tej danej chvili mi to je UPLNE JEDNO, ze to jedlo nakupili rodicia, ze existuju ludia, ktori maju ledva, ledva, co do ust dat. Som ako v tranze nic nevnimam len ten "uzasny"pocit z jedla ..a potom,potom pride "vytriezvenie", vycitky. UZ MA TO NEBAVI,nechcem takto zit,je to strasne ponizujuce a neludske sa takto spravat :-(

sara.11

Ankix: presne akoby som to pisala ja sama.... mojim spustacom bol hlavne stres zo skoly, teda skuskove ked som sa musela vela ucit, bola som nervozna z toho ze nic nestiham, a tak som to riesila tym ze som sla najest, tak som aj dve hodiny stravila vyjedanim vsetkeho sladkeho co sme doma mali, potom prisli vycitky a jediny sposob ako na to vsetko zabudnut bolo ist sa prejest znovu, v podstate som cely den zabila prejedanim, a ked sa blizil vecer tak som zistila ze som sa vlastne nic nenaucila :( tak to islo den za dnom, presne ako pises prezivanie zo dna na den a totalna nechut do zivota

este obcas mam taketo stavy prejedania, ale uz to je omnoho lepsie, teda pokial mam kludne obdobie tak som normalny clovek, ale pride stres a vrati sa to hned, no snazim sa to ovldata najviac ako viem

ja inac tiez nejedavam normalny obed, take ze ryzu alebo zemiaky a k tomu masu to vobec... mam pocit ze z takeho jedla priberiem, a ked taketo nieco zjem tak si uz poviem ze som v ten den aj tak uz vsetko pokazila a prejem sa potom sladkostami.... vacsinou zvyknem jest na obed maso (kludne aj vacsi kus) a k tomu si robim varenu zeleninu, na ranajky zvyknem jest vlocky, vacsinou ako ovsenu kasu s ovocim, alebo si ich zamiesam do jogurtu, a po obede uz zvyknem jest len bielkoviny a tuky, takze cokolvek napr. syry, cottage, tvaroh, jogurt, maso, orechy a k tomu zeleninu v takom mnozstve aby som nepocitovala hlad.... sacharidove jedla musim stale dost obmedzovat lebo mam po nich vlci hlad a sustavne sa prejedam, no viem ze napr. u tukov a bielkovin to take strasne nie je, ked pride na mna zachvat tak si radsej dam aj polkila tvarohu alebo vacsi kus masla ci slaniny.... lebo viem ze po takom jedle budem aj pol dna plna, za to keby som zjedla 5 rozkov tak za hodinku je hlad este vacsi :) inac pecivo, bielu ryzu a mucne jedla som vyradila uplne, aj ked obcas si dam napriklad cestoviny, no musim to mat naplanovane... ak sa rozhodnem spontanne ze zjem take jedlo, tak pridu po nom vycitky a potom uz jem vsetko co vidim...

stale rozmyslam nad tym preco nedokazem jest ako normalny ludia, dat si napr kusok kolaca a nepremyslat potom cely den nad tym ze musim zjest cely pekac ... proste dat si obcas aj nieco nezdrave s mierou, lenze v mojom pripade je to tak ze bude mam nad jedlom 100% kontrolu, alebo pride male zavahanie a prejedam sa kym mi nie je totalne zle :(

Ankix

Gima
No ludske telo to premeni na energiu, ale co robi s tou energiou ked spim? ..Ale dakujem za radu, vyskusam to, mozno ked si dam pevnu stravu a za tym polievku mozno nebudem mat nutkanie vyjedat.

sara.11
A mozes mi napisat co take jedavas? Ja tiez cvicim,ale u mna je to skor tak, ze cvicim aby som sa potom mohla najest cize vzdy po cviceni sa dojem. Alebo,najprv sa dojem a potom cvicim. Ja mam uz uplne choru hlavu, lebo bojim sa zjest napr. normany obed - ryza maso, ale ked uz zjem len o jeden kusol viac z jedla ako som si v hlave nastavila,tak nemam problem zjest aj 4nasobok normalnej porcie obeda..nerozumiem, ako som sa dopracovala k takemuto bludnemu kruhu.Prisla som o vsetkych kamaratov lebo len "nemam" cas a cvicim alebo jem ..Uplne som skazena ,hanbim sa za seba co so sebou robim.
A tie priciny mozno to je skola. Stale len myslim na to,kolko sa mam ucit, ze to nestiham. Ale zas ked ma chyti ten zachvat tak stiham hodinu zrat, dobre ze nie dve hodiny cvicit a potom sa ucit..uz ma nebavi takto zit. Nevidim ani zmysel bytia,uz len prezivam ..toto ale niesom ja, chcem s tym bojovat ale sama neviem ako.

sara.11

Ahoj, tymto som si prechadzala aj ja, takze dobre viem o com hovoris... ked som bola v tom, tak nebolo pre mna nic dolezite len jedlo, moj jediny pozitok zo zivota, potom som si uvedomila co som urobila, drzala hladovku, ktoru som dlho nevydrzala a tak stale dookola, pribral som vdaka tomu 30kg za par tyzdnov... no a vtedy som si povedala dost, uz nechcem takto zit... tu je par mojich rad, ktore pomohli mne:
1. prve dni a tyzdne kedy som si odvykala od zachvatov prejedania som sa uplne vyhybala potravinam, ktore to vzdy spustali, cize vsetky sladkosti, vsetko kde bol cukor, cestoviny, ryza, pecivo... boli to hlavne sacharidove jedla... tie som bola schopna zaradit do jedalnicka asi po dvoch mesiacoch
2. zacala som jest zdravo a hlavne VELA, teda hlavne bielkoviny a zdrave tuky... ktore maju perfektny sytiaci efekt... a napriek tomu, ze sice jem dost velke mnozstva ale zdravo, tak som uz schudla 15kg a nemusela som drzat ziadne hladovky :)
3. zacala som cvicit, co znamena menej casu na prezieranie a vacsia motivacia nepokazit si to tym ze vyjem celu chladnicku :)
4. musis si najst dovod toho vsetkoho, vacsinou je to nieco uplne ine co nesuvisi s jedlom, u mna bol hlavny spustac stres a nuda... skus nad tym trochu porozmyslat aka je hlavna pricina u teba, moze to byt aj samota, depresie, atd... a ked prides na to co to je, tak treba riesit primarne to :)
drzim palce a vela stastia

Gima

Neboj sa ludske telo v noci vsetky prijate kalorie spali a premeni na energiu. No akurat tie zo sladkosti uklada do tuku, ak ich(sladkosti) zjes privela. Vsetko s mierou. Aj mne je niekedy dost divne ked zjem polievku trochu viac ako bežne. Mam pocit, že to vyvratim, no teraz to robim tak, že si dam najprv druhe pevnu stravu a neskor si dam polievku. Medzi jedlami robim desat minut pauzy. Skus aj ty možno ti to pomože.