Ako to prekonat?Neustale dookola ten isty pribeh. Prejedanie -> zmenim sa -> nastolenie hladovky-> po nej zacnem v pohode jest dajme tomu ranajky,obed, potom jedna malicka myslienka o jedle sa zrodi v mysli a uz som v chladnicke/spajzi a pucim do seba bezhlavo vsetko.V tej danej chvili mi to je UPLNE JEDNO, ze to jedlo nakupili rodicia, ze existuju ludia, ktori maju ledva, ledva, co do ust dat. Som ako v tranze nic nevnimam len ten "uzasny"pocit z jedla ..a potom,potom pride "vytriezvenie", vycitky. UZ MA TO NEBAVI,nechcem takto zit,je to strasne ponizujuce a neludske sa takto spravat :-(
Dookola
To som tu dala ako odstrašujuci príklad, ja tým rozhodne netrpím. Moje BMI je v norme.
co tak navstivit psychologa? :)
Ahojte,ja trpím bulimou už tretie obdobie
1. bolo na strednej ked som chcela zrazu schudnut lebo jedno dievča mi povedalo,že mam velké brucho..prestala som jest..
z 55kg som schudla na 42 aj s topánkami a všetci dookola boli hotoví ako som schudla..
ale neskor som zistila,že to čo ziem sa dá vvyvracat
takže som začala vracat..pribrala som ale stale som to robila..až kým som nezačala cvičit tak ako sa má aj stravovat sa podla fitness jedalničku..kedže to bol fit jedalnik nemala som z neho vyčitky..
cvičila som rok a pol,síce som mala 48-9kg ale mala som svaly a jedla som 6-7x denne počítala som si bielkoviny tuky aj cukre..
Neskor som prestala cvičit takže som sa bála aj jest..presstalo ma to bavit jest dokola tie iste fit veci-potraviny..bolo mi smutno,že zo všetkého ostatného mám vycitky a že si nemoožem dat..
2. obdobie opustila som sa a postupne som zas žrala hocico a vrcala...
Neskor zas na chvilku prestala..lebo som vracala tak 4x za tyžden
3. obdobie je dnes-táto doba
Vracam 7x denne..rano vstanem a idem sa prejest-nedá sa to ovládat
vracam všade-doma-oslavy-svadby-reštika-nakupy-ufrajera-ubabky-u kamošky-vpráci..je to vyčerpavajuce,už mam pocit,že by som radšej umrela..aj ked sa chcem vratit k fit jedlu,proste ta predstava si znoova držat taky prehlad je premna ffrustrácciaa.. :(
lebo každý den sa o to snažim aa vždy pohorim :(
ahojte kocky, tak je nas takych viacej co mame taketo problemy, ked to citam vidim v tom 100% samu seba... aj ked posledne cca dva mesiace sa to snazim eliminovat ako sa len da, no cely rok 2014 a takmer cely 2015 sa tocili okolo tychto problemov.. bolo obdobie ked som sa prejedla a nasledne sla vsetko vyvratit, no potom som odcestovala a bola som nutena s tym skoncit ci som chcela alebo nie, nakolko tam by sa to utajit nijako nedalo.. takze casom bulimia odisla uplne aj ked ok, priznavam ze pred cca mesiacom som to este raz po dlhom case spravila, ale mozem povedat ze z toho som uz vonku... dalsia vec je to prejedanie, najdolezitejsie je skutocne zistit jeho pricinu, usporiadat si myslienky a tu pricinu vyriesit, pretoze kym ta pricina bude, bude aj samotne prejedanie, je to predsa isty druh sebaposkodzovania a tym svoje telo tyrame pre nieco, co nas psychicky nici... mojou pricinou bola nestastna laska, ako vravim bola som v tom asi dva roky, pricom sa tiez pridala stredne tazka depresia, nechut do zivota a celkovo ziadny vyznam zit.. musim vsak povedat ze co sa mojho pripadu tyka, tam islo/ide hlavne o cas.. o cas, kym vsetko preboli, zahoji sa uplne.. som na tom ovela lepsie ako som bola, pretoze dost vody odvtedy pretieklo, ale nie je to este uplne ono.. verim tomu ze ked budem uplne vysporiadana s minulostou, aj problemy uplne vymiznu... takze vsetky spolutrpitelky, pamatajte ze je najdolezitejsie prist na pricinu, odstranit pricinu a navodit si tak psychicku pohodu a potom mozeme vsetky zacat pracovat na fyzickej stranke - s radostou a ZDRAVO! :)))
Sara.11
To co si napisala sedi presne aj na mna. Tiez sa vyhybam sacharidovym jedlam, snazim sa jest viac bielkovin a tukov, aj ked nedari sa mi to v poslednej dobe vobec..ja ani niesom hladna to mam len chut na sladke a to iste ako pises aj ty, ja tiez ked mam kludne obdobie som normalna ale ked mam stres alebo daco sa mi nepodari tak vzdy si poviem tak sq idem najest bude mi lepsie,ale klamem, vobec mi nie je lepsie.
Tiez nerozumiem,preco nedokazem normalne jest,poznam ludi,ktori rano normalne jedia rozok potom na desiatu sladkost na obed normalne jedlo potom vecer zas rozok a maju normalnu postavu. Ale ja to proste uz nedokazem sa tak najest, zda sa mi to nezdrave jest pecivo a sladkosti ale ked ma chyti zachvat tak nemam s tym problem.
A este mam aj problem na verejnosti jest..kedysik sa ma v skole stale pytali co to mam za salatiky na desiatu, ci mi take somariny chutia a nikdy som im nevedela na to odpovedat, brala som to tak, ze sa mi vysmievaju. Tak som si prestala nosit desiatu a uz len ranajkujem doma a ked pridem zo skoly tak idem vsetko doma zjest, je to strasne.
O tvojom probleme vie niekto?..
Gima
hmm , vecer jedavas malu sladkost..aku napriklad? .. to ta nelaka stale viac a viac zjest? Ako to robis? ja ked si dam malu sladkost tak neviem prestat si dat viac a viac..
Jedavam Ranajky: 2 chleby so sardinkami a kavu, desiata ovocie banan
obed polievka, spagety a vecer polievku + malu sladkost. Cippsy iba na vianoce. Medzi hlavnymi jedlami by mal byt 3 -4 hod. odstup. aj pijem na desiatu alebo po večeri. Nemam dovod zvraciat, par krat mi fakt bolo blbo ked som sa prejedla čokolady, ale nahradila som to orieskami a ovocim a cokoladu si už radsej rozdeliom na niekolko dní.
Ked spíš, tvoje telo stale pracuje. Prijatu potravu, zjedenu cez den, v noci telo spracuva a taha si z nej vitaminy a mineraly, ktore uklada do organov ako su srdce, pluca, svaly, kosti a energie - sily. Potrava, ktoru telo nespracuje uloži v tele ako tuk alebo ju vyluci. WC. Horšie telo spracuva sladkosti, kolu a cokoladu pripadne slane cipsy a krekry.
Jest sa ma normálne. Ranajky obed vecera. Odporuča sa stredomorska strava. Pitie zeleneho čaju a primerany pohyb. Ked to nejde tak aspon saunu. Apropo v lekarni maju psylium, na lepšie travenie. Nutridrink na pribratie. Protein vanila na schudnutie.