Ahoj,volam sa Natalia mam 13 rokov a chcela by som rady jeden chalan v skole mi chcel dat pusu a ja som mu zdrhla na wc lebo to este neviem no.... Bol to celkom dost velky trapas, chcela by som sa uba opytat co musite robit s jazykom v ustach a ako vlastne na to ?!
Ako na bozkavanie
Filip TT dakujem vazim si to ..... Kycera - neviem neviem.... Co dodat
???? - celkom si moj typ ( nie som lezba )
4-otáznik, rada som poslúžila. Ak moje vyjadrenie bola sprcha, tak potom ten Tvoj príspevok sa dá ako nazvať? Bude to vaňa, pretože je podstatne dlhší? K čomu slúži sprcha vieme a ak splní aj svoj účel, tak je to o.k. Ak máš potrebu vyjadriť svoj názor, tak ho adresuj konkrétnej osobe a v konkrétnej téme a neprenášaj to sem! Môj príspevok by bol kratší, ak by si neupozornila na svoje chyby a ešte aj TAM CHYBILA! Takže o čom bol ten Tvoj príspevok? Ak človek použije výraz "keď som bol ja mladý,...", nemusí to nutne znamenať, že je starý. Ale to, že je zrelý, má niečo prežité a vie o nástrahách života, prezentuje svoje skúsenosti, dáva rady,...Stará korytnačka som tu len ja, ale pokojne tykaj. Tí dvaja sú mladí ľudia a možno by si bola prekvapená, ale Jefitto môže byť od Teba aj mladší! Slovo CICA nie je nadávka, škaredé slovo, vulgarizmus, ani žiadna dehonestácia. Ale budiš, posnažím sa v komunikácii s Tebou tohto slova vyhnúť. Keďže si odkryla aj svoju kladnú stránku, skús sa, prosím, zamyslieť nad tým, čo som Ti adresovala. Aj ja Ti prajem pekný deň plný pochopenia...
Natália, urobila si velmi dobre, ze si utiekla. Prvu pusu predsa nedas len tak! Pre chlapca nie je nic lepsie, ako poznanie, ze to co dostava je nieco vzacne, ze to dievca to neda len tak a hocikomu.
Ver, ze ten chlapec to neberie ako ziadny trapas, ale spoznal o Tebe dolezitu vec. V konecnom dosledku sa bude snazit byt k Tebe pozornejsi a citlivejsi.
Ja mam tiez 13 rocnu dceru a vystriham ju pred "vaznymi" vztahmi v tomto veku. Bud opatrna a nevkladaj do toho citove prilis vela. Chlapci v tomto veku este dievcatam obvykle moc nerozumeju, hladaju sami seba - je pravdepodobne, ze zazijes sklamanie a zranenie. Ovela bezpecnejsie pre Teba je kamaratstvo bez zavazku a bez telesnych prejavov lasky. Ked taketo veci hovorim dcere, ona mi odpoveda: Nie som sprosta tato, - nebud ani Ty Natalia.
Dakujem ze reakciu. Tie otazniky tam mam preto, lebo sem pravidelne neprispievam a nemam ziadnu prezyvku, netusila som ze aj to moze niekomu vadit. Pisala som tu davnejsie o svojom probleme a zaskocilo ma, ze ludia co radia zaroven adresuju niekomu taku sprchu slov ako teraz. Nereagovala som na Vas prispevok. Len ma uz nabuduce prosim nenazyvajte cica!
pekny den.
Cica bez prezývky, len s otáznikmi, urob si vo svojej hlave poriadok! Predstav si, že nie si sama, kto sa dokáže do niekoho vcítiť a nezáleží to od veku, ale uvažovania,...Vcítiť sa a vcítiť sa, je sakramentský rozdiel. Aj tí dvaja sa dokázali vcítiť a použili k tomu svoj rozum, neodvolávajúc sa pritom na žiadnu Wikipédiu! Ty ju však aj naďalej študuj, venuj sa jej, možno Ti to pomôže porozumieť tomu, čo Ti ďalej napíšem. Vieš Ty vôbec, čo otáznik znamená? A koľkože tých otáznikov vlastne máš, raz 4, potom 5 , 6? Uvedomuješ si, čo to o Tebe vypovedá? Postrehla si vôbec, že dievča je slušné, tak Ti poďakovalo, a tým konverzáciu s Tebou ukončilo?! Skús sa pre zmenu vcítiť do toho - nebola si to Ty, ale Adr1a, kt. ju zaujala a prejavila vôľu komunikovať s ňou. Ach, tá puberta, niekým strašne dlho máva...Vonkoncom si nepochopila, o čo tu kráča, točíš o niečom inom... A keď si už upozornila na ten svoj pravopis, tak vedz, že svojím vyhlásením o tom, že " a ano viem, ze v mnoznom cisle sa pise makke i..." , si šľapľa poriadne do kaluže!!! Čo keby si svoj čas a energiu venovala radšej štúdiu substantív, adjektív, pronomín, verbám,... O čom točím tentoraz ja Ti povie WIKIPEDIA!
v dnesnej dobe je uz asi vsetko mozne
bohuzial co viem tak uz bezne dnes niektore 12 - 13 rocne baby maju sex a pravidelne :D
uz mi to nedalo nenapisat :)
a ano viem, ze v mnoznom cisle sa pise makke i, akosi som na to zabudla tak som sa vcititla do toho co pisem. dakujem za upozornenia ktore o chvilu pridu :)
Vdacne, Natalka. Tym, ze mam vek este nie tak vzdialeny od toho tvojho sa viem vcitit co prezivas, aspon minimalne a poradit ti. Aj na to su niekedy dobre rady od mladeho cloveka. A gramatiku mas naozaj dobru, aspon ja v tvojom veku som ju mala katastrofalnu :-) clovek sa v tomto obdobi velmi meni. Ono to pride samo, aj napriek tomu ked sa teraz spatne pozriem, za dieta som sa povazovala do 15 rokoch, mozno aj o daco neskor. Vtedy som si este vedela tak detsky uzit zivot a tesit sa s neho. Nevratim, ze v 17tich som bola dospela, ale moje vnimanie sa uz zmenilo. Mas pubertu a o tom sa tu moze hadat kto chce kolko chce, kazdy ju mal a kazdy si tym presiel a chut na bozky alebo randenie nikoho neobislo aj ked tu kazdy tvrdi ze od rana do vecera pomahal rodicov a venoval sa skole!. Nemozem si pomoct ale vzdy ked na interente radia dietatu alebo mlademu cloveku, zacne to ...ja v tvojom veku ... radsej sa nauc gramtiku.... "JA" je tam hlavne, strasne citim v tychto prispevkoch mierne vyvysovanie sa, ze JA som taky nebol, JA som bol lepsi. Prepacte ak tym niekoho urazim, ale je to take otrepane a neuprimne, ze len dokazuje ze si vobec clovek nespomenie ako sa v tych rokoch citil a je z neho pravy dospelak. Je dost mozne ze aj ty doma pomahas rodicom a upratujes si izbu a vobec sa to nevylucuje s tym, ze sa ti zacinaju pacit chalani. Clovek je v tom veku proste strasne zvedavy, ma vela energie a nikdy to neskusil ( Este raz opakujem, ze nemam na mysli sex, ale zaujem o opacne pohlavie). Aj vy ked ste v zivote este neboli pri mori, dorazite do hotela a ubytujete sa, ste taky zvedavy ze sa na more hned pojdete pozriet a nebude cakat napr. na 3 den aby ste si ho obzrely prvykrat. Zo zvedavostou je velmi tazke bojovat a ked to nie je nic prehnane, kludne maj svojho chlapca a budte stastny tak, ako to v tomto veku medzi zalubenymi ide :-) a samozrejme pamataj ze na ine "dovernosti" mas minimalne 2 roky casu a kludne si s tym pockaj, kym sa ta zvedavost neupokoji, zatial trav vela casu s tym kto sa ti paci, ale na sex mas naozaj casu vela. Ale to si uz urcite niekto neodpustil a napisal ti to s vycitkami. Jednym znakom puberty je aj to, ze clovek je velmi citlivy, ale velmi malo ludi vie takemu cloveku nieco s citom napisat. Vacsinou sa ti dostane takych rad ze si decko, nemas mysliet na sprostosti a venovat sa skole. Dalsi dokaz o tom, ze uz zabudli ake to je. ) Uzivaj puberty a davaj sa seba pozor pa :)
Jefitto, Adr1a, ďakujem za vašu skvelú reakciu na toto dieťa. Už tu nie som sama, kt. má názor, že dieťa si má užívať DETSTVO, učiť sa, pomáhať rodičom,...a na randenie,... má kopec času! A je totálne jedno, že dospievajú skôr ako vaša, naša generácia,... Uvedomujete si, že život v sebe skrýva veľa nástrah a aj vaša reakcia rozhoduje o tom, či dieťa navediete správnym smerom tak, aby si nepokazilo svoju budúcnosť,... Nemyslím si, že by ste mali sami deti?, o to viac si vašu reakciu cením. Dnešný deň ste mi spravili krajším...