Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Únava

Príspevok v téme: Únava
Ennje

Prosim vas všetkých o pomoc.. Neustále som unavena, vzdy ked pridem domov spim a je jedno ci su 3 hodiny poobede alebo 7 hodin vecer..kazdy volny cas ktorý trávim doma premrham len spánkom.. Trvá to uz asi taký mesiac a som z toho uz riadne na nervy.. Do toho sa mi raz za cas pridá bolest hlavy ,strasne sa potím ci mi je zima alebo teplo a dost často mávam studené prsty na nohách aj rukách+zimnicu..celkovo pociťujem strašnú slabosť ..keby nemusím vstať z tej postele a ist do skoly, tak lezim vkuse. Mam diagnostikovanú tetaniu takze beriem iba horčík v tabletkách..takze myslim ze z toho byt unavena nemozem.. Prosim vas strasne o pomoc kto ma podobne príznaky alebo nejake skúsenosti, pomôžte mi..dakujem

Ennje

Kýčera..pardon poplietla som to.. Vravela mi ze uvidi ake budu výsledky v stredu a potom ze ma este pošle na tu endokrinológiu

Kýčera

Tak to je dobré, lebo toto ochorenie spúšťa Epstein-Barrovej vírus a sprievodným symptómom je tiež únava. Ale to neznamená, že spôsobuje len túto chorobu a človek ho môže mať, prekonať aj bez toho, že by o tom vedel. Únava môže byť aj krátkodobá a človek si s ňou dokáže poradiť aj sám - detox, sauna, krátka hladovka, veľa detoxikačného čaju a spánku, potenie,... Treba len sledovať signály tela a správne na ne reagovať. Ennje, to Ti obvodná brala krv na vyšetrenie štítnej žlazy, alebo si bola v nejakom súkromnom centre, pretože TOTO robí endokrinológ?!

Ennje

Tak uz som doma..zobrala mi krv na štítnu žľazu, rôzne minerály-horčík,vápnik..dala mi skontrolovať hrozne vela veci a v stredu si mam volat na výsledky tak dam urcite vediet ze ako.. A este som zabudla, bola som na eeg vyšetrení-výsledky maju prist v stvrtok. Kýčera- nie žiadnu mononukleózu som nikdy nemala :( dakujem este raz.

Ludmila Ticha

No teda som zvedava co povedia doktory, ale unava ide ruka v ruke s oslabenym imunitnym systemom. zazivala som nieco podobne pred asi 2 rokmi, nevedela som ako to je mozne. docitala som sa, ze to ma suvis s imunitou...a je dobre ze uzivas horcik, jeho nedostatok ma spojitost s unovou. ja neverim nejakym liekom na predpis lebo tie stale iba prispievaju k tomu aby sa cyklus problemov s unavou opakoval alebo ich musim brat stale.. cez moju znamu som sa dostala k cistemu BIO Cedrovemu oleju, ktory obsahuje vysoke mnozva horcika a velmi vela dolezitych latok co mi chybali, a mumiu, ktorym som si zase doplnila mineraly a stopove prvky...a obashuje fakt velmi cenne kyseliny. na zaciatku som si dala tuto kuru ktora ma fakt nakopla www.sebapoznanie.sk je tam aj probiotikum, lebo fakt ze to oslabenie suvisi s nespravnym travenim ...no a teraz stale podporujem imunitu Cedrovym olejom a sucasne uzivam aj Mumio Zmenila som zivotosprávu doplnila som ju o potrebne mineralne latky, stopove prvky, vitamíny, antioxidanty, horcik, nastavila som si pravidelny spanok, a fakt treba VELA pit a dožičiť si relax a odpočinok.

Kýčera

-Kým som ja naťukala svoj príspevok, obavili sa tu ďalšie dva.
-Tasty, toto nie je chronický únavový syndróm! Je rozdiel medzi únavou, chronickou únavou, únavovým syndrómom a chronickým únavovým syndrómom - to je už diagnóza, zahrnutá v MKCH. Inde na svete sú ľudia s toutou diagnózou na invalidite, u nás ...

Kýčera

Ennje, nemáš zač. Nie si po nejakej chorobe, neprekonala si náhodou infekčnú mononukleózu? Sleduj si tiež telesnú teplotu. Ak by Ti nič nezistili, ozvi sa, udáme Ti ďalší smer. Únava je sprievodným znakom mnohých ochorení a môže ju spôsobovať aj nedostatok vitamínov, minerálov,... Tak ju rýchlo pošli kade ľahšie.