Únava

Príspevok v téme: Únava
Ennje

Prosim vas všetkých o pomoc.. Neustále som unavena, vzdy ked pridem domov spim a je jedno ci su 3 hodiny poobede alebo 7 hodin vecer..kazdy volny cas ktorý trávim doma premrham len spánkom.. Trvá to uz asi taký mesiac a som z toho uz riadne na nervy.. Do toho sa mi raz za cas pridá bolest hlavy ,strasne sa potím ci mi je zima alebo teplo a dost často mávam studené prsty na nohách aj rukách+zimnicu..celkovo pociťujem strašnú slabosť ..keby nemusím vstať z tej postele a ist do skoly, tak lezim vkuse. Mam diagnostikovanú tetaniu takze beriem iba horčík v tabletkách..takze myslim ze z toho byt unavena nemozem.. Prosim vas strasne o pomoc kto ma podobne príznaky alebo nejake skúsenosti, pomôžte mi..dakujem

tasty

liečba únavového syndrómu - MUDr. Andrej Janco - úryvok z jeho stránky www.jaat.sk

"Únava je príznak, ktorý sprevádza celý rad vážnych chorôb s najpestrejšími prejavmi. Ale čo v prípade, keď je únava jediným príznakom a nič iné nepoukazuje na prítomnosť choroby? Čo v prípade, keď všetky vyšetrenia, zamerané na zistenie jej príčiny, boli negatívne? Veľmi často sa pacient od lekárov dozvedá, že je v poriadku a on sám má pritom problém pre únavu vykonávať aj základné činnosti. Aj keď moderná medicína disponuje obrovskými možnosťami, zisťovaním príčin tzv. chronického únavového syndrómu sa „unavuje“ len máloktoré zdravotnícke zariadenie. Je to pochopiteľné. Zdravotnícke systémy sú nastavené na preplácanie výkonov, najmä výkonov inštrumentálnych a zobrazovacích, nie na preplácanie medicínskeho myslenia. V prípade tzv. chronického únavového syndrómu však ako príčina pripadajú do úvahy desiatky pôvodcov od nerozpoznaných chronických infekcií, cez metabolické choroby, až po nádorové choroby a psychické poruchy a práve preto iba medicínske myslenie môže viesť k odhaleniu príčiny únavy a k jej úspešnej liečbe. Základom liečby únavy je určenie pôvodcu choroby. Veľmi často sa nám ju potom podarí odstrániť aj s jej pôvodcom. Vyžaduje si to obrovskú erudíciu vyšetrujúceho lekára a individuálny prístup, čo sa v dnešnej medicíne stáva čím ďalej tým väčšou vzácnosťou. Naše zariadenia sa už roky špecializujú na odhaľovanie príčin tzv. chronického únavového syndrómu a aj preto sme v jeho liečbe bezkonkurenčne nejefektívnejší. "

únava

Únava, to je tak komplexný problém, že to chce dobrého obvodného a veľa vyšetrení, okrem biochémie by to chcelo krv aj na infekčné choroby, čo môže byť dosť veľký problém získať, keďže ja som sa toho dočkal až po zmene obvodného, ktorý mi nevedel spraviť viac, ako krvný obraz, našťastie ten ďalší bol dobrý a keď som mu povedal milión problémov, ktoré mám, tak mi zobral toľko krvi na vyšetrenie, ako predošlí doktori za 5 rokov, takže chce to aj šťastie na doktora. Únavu môže spôsobovať strašne veľa vecí a chorôb. Takže to chce len kopec vyšetrení a pobehať doktorov.

Kýčera

Naspäť k lekárovi, z tohoto unavená byť nemôžeš. Okrem dole spomínanej rady je potrebné urobiť aj pečeňové testy,...