Spolocny ucet partnerov/manzelov

Príspevok v téme: Spolocny ucet partnerov/manzelov
kulik

Ahojte,
co si myslite o spolocnom ucte dvoch partnerov, resp. manzelov? Mal by mat podla vas kazdy vlastny ucet, alebo je lepsie mat spolocny ucet? Ja planujem s priatelkou spolocny zivot, chceme sa vziat, a ked som sa zamyslal nad otazkou ci spolocny alebo oddeleny ucet, tak som dospel k zaveru, ze spolocny je najlepsi. Vztah medzi dvoma ludmi je o dovere, o laske, tak preco mat oddelene ucty? Treba nieco tajit pred partnerom? Pocul som nazory ludi, ze zena alebo muz moze vybrat ucet a tomu druhemu nic neostane, preto uprednostnuju oddelene ucty. Ale ked takto niekto rozmysla, preco ide s clovek do snatku, kde sa hovori "v dobrom aj v zlom".
U nas to bude tak, ze priatelka bude zarabat ovela menej ako ja. A neviem si predstavit, ze pojdeme v plateni napoly, a jej ostane 200e a mne 1000e, s ktorymi si mozme robit kazdy co chce. plus ked budu deti. Ja si to neviem predstavit ako by to fungovalo, ked kazdy plati take a ona vydavky zvlast. Sme manzelia, sme rodina a delime sa o vsetko spolocne.

Aky je vas nazor na spol., resp. oddeleny ucet?

henrieta27

Tiež máme dva účty, keďže manžel má neoficiálne firemný a je jednoduchšie pre účtovníctvo, keď mu naň chodia len jeho príjmy.

adr1a

Cau brasko. Suhlasim s tebou a s autorom prispevku. Ludia su dnes celkovo nauceni viac brat nez davat. A ak robite taketo bezpecnostne opatrenia pred partnerom tak sa zrejme bojite aby vas ten druhy neo....l o prachy ai. Ale krutci tak potom ste chybni vy akych si to vlastne partnerov vyberate. Vrana k vrane sada

Filip TT

To spravna poznamka Henrieta, ucet je vzdy vedeny na jedneho a ked nedajboze zomrie, druhy nema pristup k peniazom. Preto aj ked maju dvaja spolocne peniaze na jednom ucte, dobre je mat nieco mimo tak aby aj v pripade tragedia rodina prezila.

Filip TT

Mame spolocny. Neviem co by aj mala manzelka na ucte, ked je x rokov na materskej :).

Ale aj keby pracovala, neviem si predstavit, ze k vsetkym tym problemom co clovek ma nevyhnutne, by sme este museli riesit a sledovat, ze kto co plati...

Keby ma chcela opustit moze si zobrat vsetko co mame, mne bez nej a bez rodiny peniaze nedavaju zmysel.

kulik

smejem sa na tom, co si napisal, ze napisat auto na firmu. :D. takze ojebat aj zenu vlastnu, no pekne aki su tu ti ludia charakter.
a mne je to jedno ci priatelka zarobi menej alebo by zarobila tolko co ja. preco mam mat pred nou tajnosti, kolko mam penazi. to znaci, ze ludia tomu druhemu nedoveruju a boja sa. potom nechapem, naco su ti ludia spolu. urcite si rad, ked sa s tebou zena pomiluje, ale preco by to robila? je to jej vlastne telo. preco by ti mala dat dieta, ked sa ona najviac pritom narobi? ludia su dnes tak zmagoreny konzumnym zivotom, peniaze nadraduju na vyssie miesta. uz mi zacina byt aj jasnejsie, ze preco 50% manzelstiev konci krachom...

Prezyvka055

Na slovensku si to auto trebars napises na firmu. Sposob sa vzdy najde.

Inak ako vravim ja a moja priatelka zarobime skoro narovnako takze take somariny nemusime riesit. Obaja mame penazi az az takze to je asi posledna vec pre ktoru by niekedy mohol nastat rozbroj :D. Aj ked zijeme spolu sme z casti aj uplne nezavisli ludia a nepotrebujeme operovat s financiami druheho.

kulik

tak to je potom ine, neviem ako je to v inych krajinach, ale sme na svk fore, tak riesim situaciu tu u nas. ale zas na druhu stranu sa netreba nechat ovladat mamonom ;)

Kýčera

Kulik, áno, to s tou BSM máš pravdu, ale len za podmienky, že žiješ na Slovensku. Ale POZOR, nie každý žije v krajine, kde aj Ty, aj keď tu prispieva. Mám taký pocit, že Prezývka a Ovečka žijú v Nemecku, tam platia iné zákony! A takýchto prispievateľov tu môžeš mať viac.

kulik

ale bolo tu spomenute: "Su to peniaze, ktore si zarobil partner, nemam na ne narok, ani ked som partnerka a ani ako manzelka." Preto som povedal tie priklady. A preco by mali byt prehnane, alebo pritiahnute za vlasy. Predsa nasetrim si, kupim si svoje auto a je na mne, koho budem vozit. Nemusim zobrat manzelku, preco aj? Ved nakolko manzelka nema na ne pravo, nema pravo ani na auto. Nech sa vozi autobusom. Nech si kupuje oblecenie v second hande, zatial co ja budem mat od Armaniho jeansy, hilfiger tricko. Niektori uz nechapu zmysel manzelstva.

Slobodna:
Ty mas praveze narok na manzelove peniaze a on na tvoje. Ste manzelia a ide o bezpodielove spoluvlastnictvo. Cize ked budes mat nasetrene, akoze svoje peniaze, 10000e, tak ma na ne narok aj manzel, ci sa ti to paci alebo nie. Takisto je to s tym autom. 0vecka, kupis si auto ake chces, ktore bude stat 50 000e, ale pri rozvode nikoho netrapi, ze si si ho kupil za svoje. je to fifty fifty. tak isto ak jeden z rozvedenych ma maly prijem resp. nema peniaze na vyzitie, tak moze poziadat o vyzivne druhu stranu, a platit sa musi.

Ja kvitujem, kazdy si moze nechat nejaku tu sumu na svoje "somarinky", aktivity, ale nepotrebujem obmedzovat niekoho v pristupe k mojim peniazom. Samozrejme vsetko to rozpravam v tom zmysle, ze manzel/manzelka sa vedia ako tak spravat k penaizom a vazia si ich.

Najčítanejšie články