Lepsie je mat ucty oddelene a ak chces, kludne jej zo svojho uctu posli nieco na ten jej, preco nie? Aj vyssie sumy, ak chces. No naozaj je dobre, ak ma kazdy vlastny ucet. To, ze si doverujete, je v poriadku. Ale ze ste teraz zalubeni a mate este motyliky v bruchu, este neznamena, ze sa niekedy v dalekej buducnosti nepodvediete, neoklamete, nesklamete jeden v druhom. Nejake tie zle veci sa z casu na cas stanu kazdemu... Proste zijeme v dobe, kedy uz nie je mozne doverovat naozaj nikomu, iba sam sebe a financie vzdy boli, su, aj budu dost citlivou otazkou. Istota je istota, takze radsej oddelene ucty. Poviem priklad: Poznala som manzelov (toho casu mozu mat obaja nad 50 rokov) a muz bol velky autickar. Minal vela na benzin, z casu na cas si vymyslel, ze auto, ktore maju, mu uz nie je dobre, ze chce ine, predal ho a kupil ine, co boli vydavky. Jazdil na kamionoch, takze nezarabal zle. Peniaze zo svojho uctu vybral a dal zene, ale asi nie vsetky. Nieco si nechal na cigy, restiky, a tak... Zena robila vo fabrike za minimalku. Snazila sa zo svojho uctu nevyberat takmer nic a setrit a zgrlit, ako sa len dalo, lebo vedela, ze muz by to oplieskal na benzin, cigy a drahe restiky v zahranici, nakolko jazdil po celej Europe. Roky ubiehali a ona uz mala na ucte celu kopu prachov, on ale o tom nevedel a casto rozpraval, ze keby len mal prachy, kupil by zase nove auto, ale no tak co uz? A ona sa len popod fuzy usmievala, nepovedala nic. Nespratny syn im ledva dovrsil 18 a uz nabuchal 15-rocnu pipku, ktora sa k nim nastahovala aj s deckom. Pre nich ako pre krestanov to bol sok, ze co to chalanisko vyviedol a tlacili ho do svadby. Pockali, kym bude mat pipka 18 a mladi vyhlasili, ze chcu velku svadbu s vela hostami, velkou paradou... Muz (otec chalana) tvrdil, ze nemaju peniaze a zena (matka chalana) vybrala cely obsah svojho uctu a povedala svojmu muzovi, ze toto odkladala na horsie casy, na pripadnu svadbu, aby neboli celkom bez penazi, keby nieco a nech teda ma chlapec velku svadbu, po akej vzdy tuzil. Muz sa potesil a este sa jej aj podakoval, ze toto prenho urobila. Krasny pribeh o oddelenych uctoch. Lebo vzdy je lepsie, ak je zena tajnostkarka a zrgloska, ako ked je zlatokopka. No nikdy nevies, co sa moze stat prave v tom vasom manzelstve :)