ak je disciplina, tak vysledky pridu. moj muz mal rok nadchu, skoro vkuse. ani za svet pocut, ze mu nieco je. zakazdym sa odurdil, ze robim z neho hypochondra a pritom sa mi len nepacilo ako stale smrkal a nevidela som na to vobec dovod. najskor som si myslela, ze mozno je alergicky. po mesiacoch presviedcania isiel na vysetrenia a alergia sa nepreukazala ziadna, avsak imunita podla vysledkov vysetreni kricala o pomoc, vtedy si uvedomil, ze nieco nie v poriadku. ze som mala pravdu. dal sa na uzivanie Wobenzymu a jeho zdravotny stav sa v priebehu par mesiacov tak zmenil k lepsiemu, ze som az nechapala.
Nádcha
Ako na tom si? Zlepšil sa ti stav alebo ešte stále nádcha trvá? Viem, že to nie je jednoduché sa z toho dostať, ale myslím, že ak pravidelne lieky užívaš, tak nejaké zlepšenie by už malo byť citeĺné. Ty by si sa mala cítiť lepšie.
Eimi
**ani sa ti nečudujem, že si si vyliala srdce, keď zdravotný problém pretrváva dlhší čas, tak to vplýva aj človeku na psychiku a to teda nie je bohviečo. Je fajn, že už pociťuješ nejaké zlepšenie, časom to bude lepšie a lepšie aspoň teda ja to tak vnímam. Len to chce čas a nezabaliť to hneď ako sa cítiť o niečo fit :)
Eimi pokiaľ sa správne zdravotné problémy neriešia tak dokážu veľmi človeka potrápiť a najmä dlho. Mať nádchu niekoľko mesiacov nie je ani zďaleka normálne. Najmä nie ak už si nejakú liečbu zahájila a ona nepomáha. Po prvých týždňoch max. mesiaci by si mala vidieť aspoň nejaký ten pokrok aj keď len malý ;)
az dnes som si precitala tvoj komentar, ale vycarilo mi to usmev na tvari, pretoze tiez som zacala uzivat tento liek. Dostala som sa k nemu cez jednu pani lekarnicku v lekarni u nas :) Bola mila, som si vyliala srdce a zacala hladat moznosti ako mi pomoct. Co ma potesilo. Po mesiaci a pol sa citim uz lepsie postupne to ustupuje a mam pocit, ze den co den sa citim lepsie :)
Eimi
**ja som tento problém riešila pomaly od Vianoc tak nejako. Poviem ti, že sranda to nebola najmä nie cez Vianoce, keď som chcela všade byť a všetko riešiť a pritom som sa necítila celkom ok. Ale už potom jak začal nový rok a už pár týždňov som užívala wobenzym, tak som sa cítila lepšie. Užívam ho ešte aj dnes čiže už niečo cez dva mesiace ak dobre počítam a už ani neviem čo je to nádcha. Aj keď radšej si zaklopkám...
severka ale toto si ma ale ze vobec nepotesila lenze ako sa z toho dostanem? potrebujem zacat riesit tento moj problem co najskor lebo tiez sa mi zda ze tie dva mesiace ze je to uz dost dlha doba :/
dva mesiace ta trapi nadcha a nic ti nepomaha? tak to nie je dobre, zrejme je tvoje telo oslabene a este viac ho nadcha oslabuje kedze uz trva taku dobu, cim dlhsie to trva tak tym dlhsie sa budes z toho dostavat :/
Po troch tyzdnoch ti to ustupuje? To je ako mozne? Mna nadcha trapi uz dobre dva mesiace, co sa jej neviem uspesne zbavit :(
Skusala som bylinky, caje, vsetko od vymyslu sveta co je take volne dostupne a kvazi prirodne ale uspechy zatial som nezaznamenala ziadne :(
Vlagea tri týždne sú celkom málo, je to v pohode na to, že začínaš vidieť pokroky, ale chce to ešte viac času aby si sa úplne dostala z toho dostala, je treba aspoň nejakých šesť týždňov a potom ešte preventívne aby si sa toho problému úplne zbavila :)
Nádcha je ochorenie, ktoré sa prejavuje predovšetkým znížením kvality až znemožnením dýchania cez nos. Má viacero príčin a z nich vyplývajúcich možností prejavov.