Samovražda

verbenka

A tvoja "tolerancia" k psychicky chorým ľuďom je tu tiež dosť známa...

trápne, ako tu vypisuješ o diskriminácii chorej známej.

miruska65478

Ja si myslim,ze neyreba od takychto ludi utekat alebo sa ich bat...treba sa im snazit pomoct...keby to takto riesili vsetci,ze by sa ich bali a utekali od nich,tak kam by sme sa dostali?a nikomu to nehovorit? Ja si myslim ze hovorit o tom je lepsie ako to dusit v sebe...

verbenka

LMarika, mladý muž je telesne postihnutý, máš pocit, že môže robiť sústružníka, či kieho frasa mu tu radíš? Ty máš len jednu radu pre všetkých-odísť za prácou do zahraničia, ako keby to mohlo všetko vyriešiť...

LMarika

Ja som mala kamaratku, ktora trpela sebaposkodzovanim, ze si nad zachodovou misou vlasy trhala, ani sa len nezamkla, ani len nesplachla a este aj klamala, ze to jej len vlasy padaju a ze nema dostatok vapnika. A odvtedy sa jej vyhybam, lebo sa jej bojim a uz s nou nechcem byvat (boli sme traja v podnajme v zahranici). Normalne som sa odstahovala z mesta, kde byvaju moji rodicia, lebo aj ona je odtial a bojim sa, ze by som ju tam mohla stretnut a ze by prisla k nasim akoze za mnou, ze chce ist von, a tak... Radsej ty nikomu o samovrazde nerozpravaj, lebo sa ta ludia budu bat a niekto by ta mohol dat aj na psychiatriu. Skus sa radsej zamysliet nad tym, co by ta v zivote bavilo robit, aka praca by ta naplnala, ci ma zmysel zamakat par rokov v zahranici a potom sa vratit so slusnou kopkou penazi, zatial, co ostatni budu mat hypoteky na krku, ci by ta bavilo studovat vysoku skolu a ak ano, tak s akym zameranim, ci by ta bavilo studovat anglicky jazyk po navrate z Anglicka a uzivat si po rokoch driny studentsky zivot - skolu zvladat lavou zadnou a neskor sa sam stat ucitelom, urobit si doktorat a vyucovat na vysokej skole? Co by ti tak asi najviac sadlo? Mas ucnovku bez maturity? Vyuceny automechanik, sustruznik, vodoinstalater... zarobi v Rakusku okolo 2000 € - z nemeckeho jazyka stacia pre zaciatok zaklady, aby si porozumel prikazom sefa a slovesa mozes rozpravat aj v neurcitku, len treba porozumiet a mat v slovnej zasobe co najviac slov hoci len v zakladnom tvare a mozes ist. Zatial, co clovek, ktory ma gymnazium, moze robit akurat chyznu v hoteli za tisicku, pripadne Abwaschera za tisicku, takze v Rakusku plati, ze remeslo ma zlate dno a najma muzske ucnovske profesie su tam dobre ocenene, na rozdiel od Slovenska. Nechce sa ti opustit Slovensko a mas vodicsky preukaz? Mozes vozit opatrovatelky do Rakuska, mozes rozvazat pecivo do obchodov - to su tiez celkom slusne platene prace spomedzi tych, na ktore vysoku skolu netreba. Len treba verit v lepsiu buducnost a ona pride, uvidis!

Mesačný princ

Ak by si si to dnes rozmyslel a potreboval by si nabudúce spoločnosť, tak daj vedieť :) Všetko sa robí lepšie spoločne

mino117

Vieš verbenka, ja som telesne hendikepovaný a som veľmi odkázaný na pomoc druhých, najmä rodiny. A keby sa mi rodina otočila chrbtom, tak by ma to načisto zlomilo. :/ :/ :/