Veríte, že existuje pre Vás jeden konkrétny partner/ka, ktorý je práve tým najlepším partnerom pre Vás. Čo to znamená "ten pravý"? Že každý človek je natoľko jedinečný, že by mal mať pri sebe iba jedného, toho pravého človeka? V opačnom prípade bude neštastní? Alebo veríte tomu, že láska vzniká na základe dlhodobého stretávania sa dvoch ľudí?
Veríte v toho pravého
Dakujem Zdradca..
Ovecka, nie nemam a nemala. Iba jediny raz myslela a citila, ze som ho uz konecme nasla..ale unho to tak nebolo. Vsak sme sa ani nestretli. Nechcel ma..nestal o to, nestal o mna) A to s tymi cudzincami som myslela tak, ze im sa ako zena pacim, pritahujem ich vacsmi nez napr.slovakov
pisek - uz som tu tak zapisany, ze :)
Nie, zaujalo ma, ako si v teme Co je to laska, opisala svoju lasku. Chcel som sa ta poprosit, keby si o tom vztahu napisala nieco viac, ak s tym nemas problem....
Pre pistek......neboj najdes aj ty taku lasku ako mali tvoji rodicia, ci stary rodicia. Netreba zufat. Nieje pravda ze laska ci tvoja druha polovicka musi byt s blizkeho okolia. Prave ty s blizka vedia tu lasku prekazit. Ved to poznas. Napr. Paci sa ti nejaky muz, no tvoja ,, kamoska,, ti povie ze je to suknickar, lakomec a ine negativa. Ty tomu uveris.
Neskusis ist prihovorit sa mu, zistit ci je to pravda, co si o nom pocula. A pritom mozno je to rodinne založený muž, lenže nepasoval tvojej kamoske alebo jej dal kopačky, tak ho ako muza ohovara kde sa da. Jasne ze takych pribehov je X na jedno aj druhe pohlavie. To ze sa teraz svet ,, otvoril,, ma vyhodu. Tiez som vonku uz dlhu dobu a stretol som mlade pary pracujuce vonku. S niektorymi som hodil rec a ked to zhrniem. Tak praca vonku pre vacsinu s nich je skuska. Nemyslim jazykova, ale ci ako par dokazu fungovat. Ak je chlapec nauceny s domu ze rodinnu kassu drzi žena,/mama/ bude skusat aj svoju priatelku ako vie narabat s peniazmi. Ak je dievca naucene ze u nich otec je ten co rozhoduje a opravuje co treba. Bude chciet aby aj jej partner bol aspon trosku zručný a takych pripadov bolo vela. Ale v jednej veci sa vsetky pary zhodli. Chceli zistit ake to je zit spolu bez pomoci rodičov, odkazany sami na seba, nik im do vztahu nekeca, neohovara ich, nesnazi sa ich rozdelit, ako zvladnu stresove situácie jednoducho škola života
pistek takze ty mas tych pravych viac ci ako?
Zdraca. Dakujem. Pises mi z duse. Tiez som z takejto rodiny. A tiez som po takomto niecom istom tuzila aj ja.. A ostatne mas tiez pravdu. Neraz muzi prestavaju byt vo svojej podstate ako keby muzmi a zeny zas zenami (samozrejme nie vsetci). Ludia vacsmi beru nez davaju (alebo aj davaju..no tym nepravym..hadzu perly svinkam a na dobrych im ako keby uz neostavalo nezvysovalo). A pritom davanie darovanie neraz vacsmi uspokojuje nez samotne branie. Ale to uz je vyssi level a nie kazdy tam dospeje. No malo by to byt o harmonii tolerancii sulade..zlata stredna cesta
Ahoj Filip. Ty mi chces zrejme pisat ohladne viery, nabozenstva. Neviem, ci som zrovna ja na to vhodny adept.. Som sice veriaca, ale zrejme nie dost v tvojom ponimani. Zrejme som cierna zbludila ovecka..ci skor barancek)
Ovecka. U mna to praveze nikdy nebol clovek z mojho okolia, blizkosti. A ked to tak spatne hodnotim..tak ja sa skor pacim, pritahujem cudzincov nez nasincov
Grg. Mas pravdu, co pises. A nechapem ako si niekto moze mysliet..ze nieco tak krehke cenne jedinecne ako laska vydrzi bez obojstrannej starostlivosti hyckania opatery atd. Je to o vzajomnom davani a prijimani. No niekto len berie a nic nedava..A. Ludia sa staraju dbaju o seba, vyzor, inych, konicky pracu zaujmy atd, a ked maju lasku..pristupuju k nej neraz tak macossky.. Akoby to bolo nieco bezcenne, bezne, bezvyznamne. No nie je. Ziskat je tazke no udrzat pestovat starat sa rozvijat..este tazsie. Je to ten najkrajsi dar a cit. A nie kazdemu sa ho dostava..
Pre pístek....ano fungovalo a aj funguje. Neviem no ja som bol k tomu vychovany. Milovat, vazit si a chranit svoju polovicku proste rodinu a zabezpecit jej normalne fungovanie. Ved to su zakladne povinnosti muža v rodine.
Zena na stara o domacnost, deti , muza a tak. Sak to su zakladne povinnosti ženy. Normalne veci vo fungujucej rodine. Muz nesme mat problem pomahat žene s domacimi pracami, vychovou deti. Ak ma stym problem, nieje suci, ci dozrety na rodinu. Taktiez zena ak sa zenie za karierou a zanedbava rodinu, nemala by ju vobec mat.
A netreba sa vyhovarat ze bola ina doba. Blbost. Ludia v minulosti zili ťažšie, aj vojny boli. No zaklad fungujucej rodiny dodrziavali. Ved inac by sme tu neboli a nepoznali, ze sa to da a funguje to.
Pre grg.....ano existuje viac ludi, spriaznenych dusi s ktorymi by sme si sadli a mozno by to fungovalo.
ano v partnerstve sa alkoholizmus, lenivost apod.neduhy tolerovat by nemali.
pozri ako muz nemam problem objat manzelku aj niekolko krat za den len tak spontalne, ci povedat jej ze ju lubim.
a to sa u mnoho dnesnych parov nerobi, co skoda. Fyzicka blizkost dava vela.
problem dnesnych cias je. Rodicia aby uzivili rodinu sa musia neraz obraciat, neraz nechavaju deti starym rodicom a odchadzaju do zahranicia a pod.ved to poznate.
A co je smutne dnrsne zeny uz nechcu byt damami a muzi gentlemani. Podla mladych to je spôsob balenia s cias praveku, co je skoda.
Horsie ze ani zeny od muzou nevyzaduju aby boli ohladuplny a pozorny. Tym ich to nenuti byt.
Lenze vsetko je to vo vychove, a vzoroch deti u rodičov, tam by mal byt zaklad. Uz od narodenia.
podla mna je to blbost... saq kolko ludi nmaslo toho praveho a po vecsine to bol niekto z rovnakeho mesta... takze ti pravy su vecsinou v blizkosti??? imho je to somarina.. su ludia ktori sa k sebe viac hodia to je imho vsetko
"Ten pravy sa vyznacuje tiez tym, ze prichadza v pravy cas."
ja by som to opravil. kedze podla mna ten jediny pravy z celeho sveta neexistuje (kto tomu veri je zbytocne nezmyselne sklamany ked ho nenachadza) tak by som to upravil tak ze ten VHODNY partner sa vyznacuje aj tym ze do urcitej miery pride v pravy cas (som slobodny a mam moznost ho spoznat) ale do urcitej miery ho musim aj aktivne hladat. a k tomu ho musim vediet aj rozpoznat. a aby som ho vedel rozpoznat mosim mat vhodne nastavene svoje hodnoty, priority. ak sa povedzme zameriam len na alebo uprednostnim vyzor a materialne zabezpecenie ktore su velmi vrtkavymi zakladmi pre vztah, no tak si tazko najdem vhodneho partnera. pacit sa mi musi a zo vzduchu zit nemozeme ale to co som dole spominal je velmi dolezite tiez, ak nie dolezitejsie. lebo vzdy mozem najst niekoho krajsieho a materialne zabezpecenejsieho a takto mozem behat od jedneho k druhemu.
jeden nie. existuje viac ludi ktori ti dokazu vyhovovat. ale zalezi na vas ci spolu vydrzite. je dolezite najst si niekoho s kym si budes rozumiet ale sam od seba ten vztah fungovat nebude. prave tato nezmyselna predstava o tom pravom partnerovi ktoreho ked najdeme uz netreba nic robit lebo to musi automaticky fungovat samo a ktory nam prinesie do zivota stastie a naplni nas zivot je jednym z dovodov kvoli ktorym sa vztahy mozu rozpadavat.
takze sa musia najst dvaja ktorych nieco spaja, pacia sa jeden druhemu aj fyzicky aj povahovo aj ked sa dokonale nezhodnu lebo take nieco je nezmysel. a potom uz vo vztahu je dolezite zameriavat sa na pozitivne vlastnosti partnera (neznamena to ze treba ignorovat ak su tie negativne prilis vazne vid alkoholizmus a ine, ale to hadam nemusim pri), byt jeden k druhemu pozorny, prejavovat si navzajom naklonnost (udrziavat oxytocin trebars aj castym objimanim, hladenim ale aj pri sexe), potesit nejakou drobnostou (nic drahe velke nemusi byt, ani obligatne ako kvety, proste nejaka malickost o ktorej vies ze ktora partnera potesi, a najlepsie asi je ked je to spontanne). mozno este pomaha to coho som sa dotkol uz vyssie, ze treba vediet byt spokojny aj nezavisle na vztahu. mat nejaku svoju napln.